Puur Glucosamine extra (voorheen compleet)

Vorige Artikel 48 van 63 Volgende

PUUR Glucosamine extra hond/kat

Voor soepele beweging. Geeft verlichting. Goed voor de gewrichten. Goed voor banden, spieren en kapsels

Geschikt voor: Kat, Hond

Samenstelling: (per 4 gram) 388 mg Chondroïtinesulfaat 90% (bovine) 343 mg Glucosamine (als -sulfaat 2KCl) 318 mg Methylsulfonylmethaan (MSM) 77,7 mg Magnesium (als -citraat) 58,3 mg Vitamine B3 (nicotinamide) 1,13 mg Mangaan (als -sulfaat) 854 µg Koper (als -aminozuurchelaat) Wierookboom (Boswellia serrata) Grote brandnetel (Urtica dioica) Schietwilg (Salix alba) Zwarte bes (Ribus nigrum).

Indicatie(s):
Voor soepele beweging. Geeft verlichting. Goed voor de gewrichten. Goed voor banden, spieren en kapsels.

Eigenschappen per ingrediënt: Glucosamine- en Chondroïtinesulfaat zijn in dit product aanwezig als goed opneembare vorm en zijn belangrijk voor de regeneratie van gewrichtskraakbeen en de opbouw van bindweefsel. Het zijn de belangrijkste bouwstoffen voor de productie van kraakbeen en gewrichtsvloeistof, deze zorgen voor veerkracht en smering in de gewrichten, wat de beweging versoepelt.

Grote brandnetel (Urtica dioica) verbetert de (gewrichts)stofwisseling, waardoor schadelijke afvalstoffen beter worden uitgescheiden en het herstel wordt versneld.

Magnesium (als -citraat) is belangrijk voor een goede botkwaliteit en werkt spierontspannend.

Mangaan (als -chelaat) en Koper (als -chelaat) maken deel uit van verschillende enzymen, welke van belang zijn bij bindweefsel- en botvorming. Koper werkt bovendien weefselbeschermend bij langdurige ontstekingen, zoals artritis, doordat het deel uitmaakt van een antioxidantcomplex.

Methylsulfonylmethaan (MSM) is een essentiële voedingsstof voor de gewrichten. Het zorgt voor de elasticiteit van kraakbeen, pezen en gewrichtskapsels. MSM is ook nodig voor de vorming van chondroïtinesulfaten, belangrijke bouwstenen van het kraakbeen.

Vitamine B3 (nicotinamide) geeft energie en zorgt voor een gezond zenuwstelsel.

Wierookboom (Boswellia serrata), Schietwilg (Salix Alba) en Zwarte aalbes (Ribes nigrum) geven verlichting.

Dosering en toepassing:
tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft

De optimale dosering is 1 tot 2 x daags:

Hond > 25 kilo: 1 maatschep
Hond 10 - 25 kilo: ¾ maatschep
Hond , 10 kilo en kat: ½ maatschep


1 maatschep bevat ongeveer 4 gram.

Wanneer uw dier weer soepel loopt kunt u de dosering verlagen naar de helft van de aangegeven dosering.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening kan door het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt.

Adviezen voor gebruik Voor een soepele gewrichten verdient beweging extra aandacht. Gelijkmatige beweging is zeer belangrijk, denk hierbij aan wandelen, fietsen en zwemmen. Extreme belasting moet worden vermeden evenals abrupte bewegingen en springen. Ook overgewicht geeft extra belasting van de gewrichten, banden en pezen. Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel