Over EKO4petz natuurwinkel voor dieren

EKO4petz is de enige échte eco dierenwinkel online. We kiezen voor duurzame en eerlijke producten voor uw huisdier, andere dieren en de aarde. Door onze groene bedrijfsvoering én omdat we een groot deel van onze winst doneren aan goede doelen dragen wij zelf ook ons steentje bij aan een betere aarde.

Waarom eco voor huisdieren?

Onze huisdieren maken een belangrijk deel uit van ons leven. Helaas wordt nog weinig stil gestaan bij de grondstoffen en de productiewijze van huisdierproducten. Is het nu echt wenselijk dat je hond kauwt op een speeltje vol met chemische verfstoffen en weekmakers? Of dat je kat voedsel eet wat vol zit met conserveermiddelen die in humane voeding verboden zijn?  Of dat je hond een snack eet die wordt gemaakt van buffelhuid uit een megaslachterij in India, die wordt opgerold en gelijmd zodat de hond er lekker lang mee doet? Hoogste tijd voor een écht natuurlijke benadering van onze huisdieren!

Ecologische pootafdruk

We kopen nu eenmaal graag producten voor onze geliefde huisdieren, al de spullen die worden gekocht en weer weggegooid zorgen bij elkaar opgeteld voor een grote druk op ons eco-systeem. Daarnaast hebben we vaak geen flauw benul waar onze huisdierproducten vandaan komen of hoe ze worden geproduceerd. Door te kiezen voor ecologisch verantwoorde producten wordt de ecologische pootafdruk verkleind.

Onze werkwijze

Natuurlijk kijken we bij EKO4petz ook kritisch naar onze eigen ecologische voetafdruk. We hebben een groene en bewuste bedrijfsvoering. Wij houden onze hele keten zo groen mogelijk door producten in te kopen bij bedrijven die ook een groene bedrijfsvoering hebben. We gebruiken zo min mogelijk papier en dat wat we gebruiken is gerecycled. We maken gebruik van een groene drukker, groene hosting én groene energie. We compenseren onze CO2 uitstoot door donaties aan het Trees for all programma. Jouw bestelling wordt verpakt in een gerecyclede doos en gesloten met papiertape. 

Een dierenwinkel zonder dierenleed

Alle dieren hebben recht op een dierwaardig bestaan dat beperkt zich niet tot ons eigen huisdier. We verkopen bij EKO4petz géén producten waar dierenleed bij komt kijken. We verkopen géén voeding of verzorgingsproducten die zijn getest op dieren.  De huisdiervoeding van vlees is van dieren die een goed leven gehad (minimaal scharrel, bij voorkeur biologisch). We verkopen ook geen dieronvriendelijke trainingsmiddelen of levende dieren. Ben je op zoek naar een huisdiertje ga dan eens op bezoek bij een plaatselijk asiel. Daar zitten veel dieren te wachten op een nieuw en permanent thuis.

Laten groeien

Bij EKO4petz geloven we in een samenwerking met bedrijven en organisaties die onze waarden delen. We geloven altijd dat door met anderen op een positieve wijze samen te werken beide partijen hier van groeien. Gelukkig kunnen we een aantal organisaties ondersteunen die goed werk leveren, dit zijn Trees4all, Sea Sheperd, Wakker Dier, Het Berenbos in Rhenen en dierenasiel Stevenshage. Ook doneren we regelmatig aan individuele asieldieren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken (in de vorm van speciale voeding en homeopatische medicijnen bijvoorbeeld).

Uitstekende service

Bovenop al dat groen, het geven en de dierenliefde vinden we het ook nog eens heel erg leuk om een superservice te bieden aan onze klanten. Zo krijg je altijd jouw bestelling snel en mooi verpakt in huis en zoeken wij de mooiste en beste producten voor je uit. Bij ieder product proberen zo volledig mogelijk te zijn in onze beschrijving, van land van herkomst tot gebruikte materialen tot productiewijze. Op die manier kun je zelf een weloverwogen keuze maken.

De beste prijs

Door groot in te kopen bij onze leveranciers en hen te helpen het product nog bekender te maken, onderhandelen we altijd over de beste prijs. Wij willen graag dat jij als klant voor een goede prijs aan het juiste product kunt komen. Misschien zijn we niet altijd de allergoedkoopste maar we doen wel ons best en we zijn blij te kunnen vertellen dat het bij de meeste merken ook lukt. Daarnaast spaar je mee voor korting en op die wijze kan je ook nog eens extra besparen op jouw huisdieraankopen.

© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel