Sorteer op
 • Alles wat je wilt weten over de Churpi
  Alles wat je wilt weten over de Churpi
 • 6 januari 2018 - Goede voornemens? Kies biologisch voor jouw huisdier!
  6 januari 2018 - Goede voornemens? Kies biologisch voor jouw huisdier!

Nieuws van EKO4petz

Een nieuwe rubriek binnen EKO4petz om iedereen op de hoogte te kunnen brengen van het meest recente nieuws.

Wil je liever meteen onze NIEUWE PRODUCTEN ZIEN?

12-10-2017 Nina Ottosson en Outward Hound gaan samenwerken
Wat een geweldig goede samenwerking; Nina Ottosson kennen we van de geweldig mooie hondenpuzzels en hersenwerkjes en Outward Hound voor hun betaalbare en mooie producten. Wanneer deze 2 een samenwerking aangaan krijg je de mooiste hondenpuzzels van goede kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs.

18-4-2017 Zogoflex Qwizl
Weer een nieuw lid van de Zogoflex familie. De Qwizl! De Qwizl is een voerpuzzel waar je verschillende snacks in kunt verstoppen voor extra speelplezier voor de hond. De Qwizl is een gevormd als een boot met verschillende manieren om de snoepjes te kunnen bemachtigen. Het hondenspeeltje Qwizl wordt gemaakt in 2 maten en 3 kleuren. Zoals alle speeltjes van Zogoflex is de Qwizl duurzaam, sterk en volledig vrij van weekmakers en BPA. 

14-4-2017 Fijne paasdagen
Op Goede Vrijdag is onze winkel in Noordwijk gewoon geopend van 11.00 - 18.00 uur ook alle bestellingen die geplaatst worden in de webwinkel worden op vrijdag zoals gebruikelijk verwerkt. Op zaterdag 15 april is de dierenwinkel in Noordwijk aan Zee ook geopend van 11.00 - 17.00 uur, daarna gaan wij ook genieten van het paasweekend. Op dinsdag 18 april beginnen we dan weer vers met het verzenden van de pakketten, die worden op woensdag door PostNL of BPost bezorgd. Op dinsdag 18 april is de winkel gesloten (zoals altijd op de dinsdag) en woensdag is de winkel weer om 11 uur open. Hele fijne paasdagen.

5-4-2017 De winkel in Noordwijk wordt flink groter
We zijn nu alweer een tijd bezig met de verbouwing van onze stenen dierenwinkel in Noordwijk aan Zee. De winkelruimte is ongeveer 2 - 3 keer zo groot geworden. We hadden dus een heleboel nieuwe kasten nodig om alle producten mooi neer te zetten in de vernieuwde winkel. Natuurlijk kiezen we ook bij het verbouwen van de winkel en het maken van kasten voor gerecyclede of duurzame materialen. Van pallets hebben we de meeste van onze kasten gemaakt. We hebben zelfs een kast gemaakt met ruimte voor plantenbakken en een hekje voor de trap, allemaal van gebruikte pallets. Door de extra ruimte in de winkel kunnen we eindelijk alle merken en soorten voeding, snacks en speeltjes goed kwijt in de winkel. Zo hebben we plaatst gemaakt voor Edgard & Cooper, Riverwood, Fish4Dogs, Fish4Cats, volvoeding,  alle snacks van Carnis en alle andere gedroogde snacks. Door de extra ruimte komen de producten ook beter tot hun recht en kan je echt een rondje winkelen. We zijn nog niet helemaal klaar, maar we zijn zeker een goed eind op weg. We moeten nog een aantal meubels maken, de planken voor de schapkaarten moeten nog op de kasten bevestigd worden en dan nog een stukje extra gezellige aankleding en dan zijn we er wel klaar voor. Natuurlijk gaan we onze vernieuwde winkel feestelijk openen en wel op 5 juni aanstaande. Hou je alvast een plekje vrij in jouw agenda? Jouw hond zou het ook zeker leuk vinden om mee te komen. We gaan er een gezellige en feestelijke dag van maken.

1-3-2017 Edgard & Cooper 100% natuurlijk hondenvoer
De hondenvoeding van Edgard & Cooper is 100% natuurlijk en er wordt geen gebruik gemaakt van vleesmeel of van dierlijke bijproducten. Alle ingrediënten gaan vers de hondenvoeding in. Dit leidt tot een smakelijk en transparant hondenvoer of je nu voor de brokjes, de kuipjes of de blikjes kiest van Edgard & Cooper. Beter nog combineer ze allemaal, jouw hond zal je dankbaar zijn.  Hieronder zie je in een overzichtelijk filmpje hoe Edgard & Cooper hondenvoeding wordt gemaakt:

20-2-2017 Nieuw in ons natuurlijke vlooienmiddelen assortiment: Ecostyle
De producten van Ecostyle zijn een mooie aanvulling op ons toch al ruime assortiment natuurlijke middelen tegen vlooien. Ecostyle heeft verschillende producten om vlooienbesmetting bij de hond of kat natuurlijk aan te pakken.

16-1-2017 We gaan verhuizen!
We zijn behoorlijk uit ons jasje gegroeid, er passen simpelweg geen producten meer bij in ons huidige pand en dus krijgen we er een magazijnruimte met kantoor bij. De dierenwinkel in Noordwijk aan Zee blijft gewoon open, alleen de pakketten worden niet meer vanaf Noordwijk verzonden. Ons magazijn verhuist in het weekend van 10 februari naar Katwijk. Voor de bestellingen betekent dit dat we op vrijdag 10 februari alle orders die voor 12.00 uur binnenkomen nog verzenden en daarna op maandag 13 februari voor het eerst weer. De winkel is gesloten op vrijdag 10 februari vanaf 12.00 uur en op zaterdag 11 februari de hele dag. Vanaf maandag 13 februari is alles weer zoals normaal, de winkel is open en alle pakketten die voor 17.00 uur binnenkomen worden dezefde dag verzonden. Als we helemaal gesetteld zijn in Katwijk wordt de winkel verbouwd en uitgebreid zodat we ook in de winkel alles kunnen laten zien en op voorraad houden.

2-1-2017 Gratis verzenden vanaf 29 euro
We beginnen dit jaar met goed nieuws: alle bestellingen worden vanaf 29 euro GRATIS verzonden
De verzendkosten tot 29 euro zijn € 4,95. Dit geldt voor Nederland, België én Duitsland.
De verzendkosten voor Nederland onder de 29 euro zijn met 1 euro omhoog gegaan maar we denken dat dit de pret niet mag drukken aangezien het gratis verzenden van de 50 naar de 29 euro is gegaan

16-12-2016 FriendshipCollar
Wat de beste manier is om te laten zien dat jij en jouw huisdier besties zijn? Een vriendschapsbandje natuurlijk! Friendshipcollar zijn halsbanden voor hond en kat waarbij er ook een passend armbandje voor jou bijzit. Ze zijn zo leuk, de ultieme manier om te laten zien dat jij en jouw kat of jij en jouw hond beste vrienden zijn. Alle Friendshipcollars worden geleverd in een luxe cadeauzakje. The Boutique Collection wordt geleverd in een vegan lederen pouch met rits en de andere Friendshipcollars in een witte pouch van zachte stof.

Friendshipcollars zijn al prachtig van zichzelf, ze worden alleen maar mooier als je weet dat ze volledig diervriendelijk worden geproduceerd van vegan leer, dus geen koeien in de lederen halsbanden en geen slangen in de slangenleer reliëf halsbanden. Zo worden ze weer een stukje mooier. Het gebruikte vegan leer is supersoepel en voelt zacht en luxe aan. Je kunt jouw Friendshipcollar ook uitbreiden met een bijpassende riem en met een bijpassende Charm Set.

FriendshipCollar heeft ook matching kattenbandjes en armbandjes om te laten zien dat jij en jouw kat beste vrienden zijn. Natuurlijk zijn de kattenbandjes van FriendshipColar voorzien van een kat veilige kitty clip die open gaat wanneer de kat met het bandje ergens achter zou blijven haken. Jouw armbandje en het kattenbandje zijn beide one size fits all en verstelbaar in maat.

 

 

 

 

 

 

 

 

9-12-2016 Catit Senses 2.0
De Catit Senses producten voor katten zijn volledig vernieuwd de Catit Senses 2.0 lijn is uitgevoerd in een fris groene kleur en in alle producten zijn verbeteringen doorgevoerd. De Catit kende u waarschijnlijk al van de grijsblauwe speeltjes. De Catit Senses 2.0 biedt verschillende voerpuzzels, verzorgingsproducten en speelgoed voor de kat. Zelfs aan een drinkfontein en een handige voerbak is gedacht. Het leuke van de Catit Senses 2.0 is dat alle producten met elkaar gecombineerd kunnen worden.

28-11-2016 Assortiment Herrmanns biologische hondenvoeding uitgebreid
De Herrmanns biologische menu's voor hond en kat verkopen we alweer 6 jaar en we zijn nog steeds zo blij met de hoogwaardige producten van Herrmanns. De blikvoeding van Herrmanns wordt in hun eigen fabriek gemaakt om de hoge kwaliteitseisen te kunnen waarmaken. Inmiddels heeft Herrmanns zijn hele lijn hondenvoeding in een nieuw jasje gestoken qua ontwerp van de blikken en de verschillende smaken. Naast de standaard blikken zijn er ook voor de kleine honden maaltijdzakjes met gestoomde maaltijden bij gekomen, maar ook aan de grote eters is gedacht en inmiddels zijn alle smaken Herrmanns ook inb grote blikken verkrijgbaar. De 800 grams blikken zijn voordeliger dan de 400 grams blikken en dus zeker de moeite waard wanneer je een grotere hond hebt die dagelijks Herrmanns eet.

11-11-2016 Organic Oscar terug in het assortiment
Een aantal jaren gelden verkochten we al de mooie verzorgingsproducten van Organic Oscar voor de hond. De shampoo's, vachtsprays, conditioners en reinigingsdoekjes zijn allemaal volledig biologisch afbreekbaar. Organic Oscar gebruikt bovendien 100% natuurlijke ingrediënten en minimaal 70% biologische ingrediënten. In de meeste producten zitten wel 90% biologische ingrediënten. Bovendien ruiken de Organic Oscar verzorgingsproducten voor de hond over heerlijk. De enige reden dat we ooit gestopt waren met de verkoop van Organic Oscar is dat het te prijzig werd om de producten zelf uit Amerika te blijven halen. Inmiddels heeft Organic Oscar een Nederlandse leverancier gevonden en zijn we dan ook heel blij dat we deze mooie producten weer op de plank hebben staan. Om deze blijdschap te delen hebben we een kennismakingskorting van 5% op alle Organic Oscar producten. Gebruik kortingscode: welkomterug bij het afrekenen en de korting wordt direct verrekend met uw bestelling.

7-11-2016 Het aftellen is begonnen
Altijd zo richting het einde van het jaar is het ineens vreselijk druk en logisch ook steeds meer mensen kiezen er voor om ook tijdens Sinterklaas en met de Kerst iets te kopen voor hun trouwe viervoeter. En zo zou het ook moeten zijn ze horen immers helemaal bij het gezin en de familie. Daar horen dan ook cadeautjes bij. Een ander aspect van het einde van het jaar is de jaarwisseling en het vuurwerk wat er wordt afgesroken. Voor sommige mensen is dat feest maar voor de meeste dieren is vuurwerk en Oud & Nieuw geen leuke ervaring. We zetten alles op alles om mensen te informeren wat ze NU al kunnen doen om hun huisdier zo rustig mogelijk het nieuwe jaar in te laten gaan. Voordat de cadeautjes gekte losbarst (hoewel we achter de schermen al druk zijn met het inpakken van de kerstpakketten) en de vuurwerk ellende is onze eerste aankomende mijlpaal de lezing van Tannetje Koning over vaccineren op maat. Het aantal aanmeldingen stroomt binnen en zoals het er nu naar uitziet hebben we volle bak en worden er 36 honden getiterd. Het is een spannende en drukke tijd voor ons, met extra personeel en door nu al onze schouders onder het werk te zetten verwachten we een prachtig einde van het jaar te beleven.

3-11-2016 Het is november en wij zijn in kerstsfeer
Tja we zijn al tijden bezig met het kerstpakket voor de hond en kat die we ieder jaar maken. Na het enorme succes van de dierendag box krijgen we zelfs nu al de bestellingen binnen voor de kerstpakketten. We zijn heel blij dat de dierendagpakketten zo goed zijn bevallen dat nu ook de kerstpakketten al besteld worden. Het is voor ons een hele leuke zoektoch geweest naar de mooiste, leukste en lekkerste kerstitems voor de hond en de kat. En ik kan nu wel zeggen dat we daar heel goed in zijn geslaagd. De inhoud van de pakketten is nog niet voor 100% rond, maar wel voor ongeveer 99% en ze zien er nu al geweldig uit. Iedereen van het team wil al een pakket voor hun eigen hond of kat. Dit jaar hebben we ook aan de konijnen en kangers gedacht alleen niet in de vorm van een kerstpakket maar hebben we een advent kalender voor konijnen, een kerstsok voor knagers en andere leuke kleine geschenken voor knaagdieren en konijnen. Wil je nu alvast in de stemming komen? Vergeet dan niet onze kerstshop te bekijken.

24-10-2016 Grumpy Cat kattenspeelgoed
Sommige artikelen zien we al lang van te voren aankomen, zo ook de kattenspeeltjes van Grumpy Cat. We wisten al dat ze zouden komen alleen werd de leverdatum steeds uitgesteld vanuit de leverancier. Het zijn een lange paar maanden geweest maar nu is het dan eindelijk zo ver. Het kattenspeelgoed van Grumpy Cat is binnengekomen. Ze zien er superleuk uit en we weten zeker dat ook katten er heel blij van gaan worden! De speeltjes zijn mooi gemaakt en oh zo grappig. Zeker ook als cadeau voor kattenliefhebbers of gewoon als cadeau voor jouw eigen kat gegarandeerd succes met de kattenspeeltjes van Grumpy Cat.

Tannetje Koning komt een lezing geven over vaccineren vs titeren op 19 november
Op zaterdag 19 november is het zo ver Tannetje Koning komt naar Noordwijk om een lezing te geven over vaccineren en titeren en aansluitend kan uw hond getiterd worden. 

21-9-2016 Acana Classic
Weer nieuws van het Acana front. De Acana Classic Adult die we voor een hele voordelige prijs aanbieden, is uitlopend en inmiddels helemaal op zowel bij ons als bij onze leverancier. We hebben gisteren een recordaantal 18 kilozakken staan inpakken, maar we zijn er nu dan toch echt doorheen. De Acana Classic Adult wordt vervangen door 3 smaken Acana Classic. Degene die het meest op de Adult lijkt is de Acana Classic Poultry, deze hebben we nu al op voorraad in 340 gram en 11,4 kilo hopelijk volgt de rest ook snel (zodra ze in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn ze bij ons binnen)

9-9-2016 Scruffs Eco Donuts vernieuwd
De hondenmanden van Scruffs en dan met name de Scruffs Eco Donut hebben we alweer 5 jaar in ons assortiment, en niet voor niets het zijn fijne manden (die ook heel erg in trek zijn bij katten) en ze zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Na al die jaren het oude vertrouwde model en kleur Eco Donut, is deze veranderd. Voorheen was de Eco Donut helemaal gemaakt van fleece en was de kleur beige (zowel buitenzijde als binnenzijde) inmiddels is de buitenkant gemaakt van een sterk canvas van gerecyclede plastic flessen, is de binnenzijde nog steeds gemaakt van zacht fleece (maar nu in het donkerbruin) en heeft de bies een opvallende kleur gekregen. Al met al een zeer geslaagde verbetering op een toch al heel fijn product.

6-9-2016 We verloten 3 cadeaubonnen onder de nieuwsbrief lezers
Iedere maand verzenden we een nieuwsbrief. We proberen je via de nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle onze acties, nieuwe producten en kortingen speciaal voor nieuwsbrief leden. Wil jij ook niets mee missen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op 1 van de 3 cadeaubonnen ter waarde van €25,-. Wanneer maak je kans op een cadeaubon? Wanneer je lid bent van onze nieuwsbrief of dat onlangs geworden bent maak je kans op een waardebon van €25,- deze is vrij te besteden in onze webshop of te besteden in onze winkel in Noordwijk aan Zee. Zodra de winnaars bekend zijn maken we deze bekend in de aankomende nieuwsbrief.

2-9-2016 Kadoboxen voor de hond en kat Dierendag Special
De reacties op onze kadoboxen zijn zo positief en we vinden ze ook nog eens heel leuk om te maken, dat we besloten hebben ook voor dierendag een mooie Dierendag special kadobox te maken. De boxen zijn er voor hond en kat. Voor de hond kun je kiezen uit 4 varianten; voor de hond, voor de kleine hond, vega en hert. De kadobox voor de hond en voor de kleine hond zijn standaard helemaal graanvrij. De vega box is niet graanvrij maar wel helemaal vrij van dierlijke ingrediënten, de kadobox hert is graanvrij en bevat alleen snacks en snoepjes van 100% hertenvlees. Een leuke manier om jouw hond of kat te verassen met dierendag of het huisdier van een kennis of vriend of vriendin een geweldige dierendag te bezorgen. We hebben een beperkt aantal boxen gemaakt dus het is wel verstandig om op tijd te bestellen. Wanneer je jouw box nu besteld en je wil ook nog andere spullen bestellen, dan sturen we alles op 3 oktober naar je toe. Heb je haast met 1 van de andere producten? Dan kan je ze beter apart van elkaar bestellen. 

 

21-8-2016 Bad Tags: if dogs could talk
Soms duurt wachten héél lang, zo ook met de geweldig leuke Bad Tags hondenpenningen. Deze humoristische penningen voor de hond moet je gewoon hebben, er is er altijd 1 die precies bij jouw hond past. We hebben ze alvast online gezet voor je zodat je alvast jouw Bad Tags kunt uitkiezen, je kunt ze zelfs al bestellen. Het leveren laat alleen even op zich wachten, de verwachte leverdatum is 15 september. Het grote voordeel je hebt jouw Bad Tag alvast gereserveerd en je hebt 'm zeker op tijd in huis voor dierendag. De Bad Tags hondenpenningen zijn gemaakt van gerecycled aluminium (passen dus ook nog eens heel goed bij EKO4petz), zijn waterproof en UV proof (blijven dus zeker mooi ook na een dagje zonnen en zwemmen) én zijn ook nog eens heel leuk om cadeau te doen.

21-8-2016 Benevo Pawtato Knots nu ook in Large
De Pawtato Knots van Benevo; hondenkluifjes gemaakt van zoete aardappel en rijst, waren al heel fijn voor de kleinere honden. Alleen de grote honden konden er niets mee, veel te klein. In plaats van een kluifje om op te kauwen zou het dan hap-slik-weg zijn en misschien hap-slik-nietweg. Dat leek ons geen goed idee, vandaar dat we de Pawtato Knots alleen aanraden voor de kleine honden. Gelukkig heeft Benevo inmiddels ook aan de grote honden gedacht en zijn de Benevo Pawtato Knots nu ook in de maat Large beschikbaar. Per verpakking zitten er 3 stuks grote Pawtato Knots voor de grotere honden en de enthousiaste kluivers.

6-8-2016 Perfect Fit Tuig voor de hond
Wanneer je op zoek bent naar een passend tuig voor jouw hond dan zijn de tuigen van Perfect Fit absoluut een aanrader. Wat is er nu zo bijzonder aan de Perfect Fit tuigen? De tuigen bestaan uit 3 losse onderdelen, ieder onderdeel van het tuig kan je in een aparte maat kopen. Zo kunnen we in de winkel speciaal voor jouw hind het juiste tuig aanmeten. Het kan dus voorkomen dat jouw hond voor het borststuk een maat medium nodig heeft, terwijl de buikband een maat Large is en het bovenstuk een maat small. Dit betekent dat jouw hond een perfect passend tuig heeft. Tuigen die scheef zitten of de hond scheef trekken zijn geen goed idee. Dit kan bewegingsbeperkingen met zich meebrengen en blessures in de hand werken. Terwijl een goed passend tuig waarbij de schouders vrij kunnen bewegen en er geen druk op de nek is, kan zorgen voor een gezonde houding en goede beweging van de hond. Uitermate belangrijk dus om te kiezen voor een goed passend tuig. Naast alle voordelen van een goed passend tuig zoals het Perfect Fit Tuig heeft dit tuig ook een extra ring aan de voorzijde van het tuig voor extra controle tijdens de wandeling.

4-8-2016 Bamboe hondenborstel en bamboe kattenborstels
Zo heb je bijna geen hondenborstels en kattenborstels in je assortiment en zo hebben we ineens een volledige lijn eco-vriendelijke bamboe borstels voor huisdieren. Door het ruime assortiment zit er voor iedere hond of kat met iedere vachttype een geschikte kam of borstel bij.

2-8-2016 We zijn de goedkoopste met Acana en Orijen in de regio!
Voor de mensen die onze nieuwsbrief al ontvangen is dit alweer oud nieuws, maar heel veel mensen weten het nog niet. We hebben alle prijzen van de Acana hondenvoeding, Acana kattenvoeding, Orijen hondenbrokken en Orijen kattenvoeding verlaagd. Met deze prijsverlaging zijn we gegarandeerd de goedkoopste aanbieder van Acana en Orijen in de regio Bollenstreek en Leiden en omstreken. We hebben ook nog eens standaard alle verpakkingen op voorraad (ook de grootverpakkingen).voor uw hondenvoeding of kattenbrokken. natuurlijk kunt u alle Orijen en Acana producten ook eenvoudig online bestellen! We kunnen u adviseren in de winkel wanneer u er nog niet helemaal uit bent of u wel Acana of Orijen wil voeren of toch een van onze andere hoogwaardige kattenvoeding of hondenvoeding, daarnaast kunnen we u ook helpen wanneer u vermoed dat de hond of kat een voedselallergie heeft.

7-7-2016 Vakantie periode
Wij werken deze hele zomer vrolijk door! De winkel in Noordwijk is gewoon open (en per 1-8 gaan we zelfs wat vaker open) en ook online blijven we gewoon zoals altijd bestellingen aannemen en opsturen. Wel zitten wij in de vakantieperiode soms met iets minder mensen dan normaal, de klantenservice mail kan iets langer op zich laten wachten dan gebruikelijk. Maar dan nu het echte goede nieuws: er komen heel veel zomeraanbiedingen aan! Hou de actiepagina in de gaten voor alle zomeraanbiedingen!

8-6-2016 DARF Vol bytes
We hebben er lang op gewacht en nu is het eindelijk dan zover; de droge variant van DARF versvoeding voor de hond. De Vol bites een geperste brok met een hoog gehalte aan biologisch vlees. De Vol Bytes zijn smakelijk voor iedere hond en compleet. Helaas zijn is de vol-voeding niet geheel graanvrij omdat er gierst in zit, maar wel volledig glutenvrij en met een hoog gehalte vlees, kip of helemaal zonder vlees (vega). We hebben nu als eerste de vol bytes in de smaak vlees binnen gekregen en hopelijk volgen spoedig ook de 2 andere smaken.

29-5-2016 Bezoek aan de Interzoo
Natuurlijk zoeken we altijd de leukste producten voor je uit, meestal door het internet af te speuren en trends op huisdiergebied op de voet te volgen. Als er dan een Internationale huisdierbeurs in Duitland is, dan zijn wij natuurlijk van de partij! Nu konden we eindelijk eens live alle nieuwe producten voor je zoeken en als ze goed bevielen direct afspraken maken over inkopen. We hebben een geweldige 2 dagen gehad op de beurs. We hebben veel oude bekenden ontmoet zoals West Paw Design van de Zogoflex speeltjes, Champion Petfood van de geweldige natuurlijke voedingen Acana en Orijen en Herrmanns Manufaktur van de Herrmanns biologische honden- en kattenvoeding.
Hoewel het heel leuk om nu eindelijk eens de mensen te ontmoeten van de producten die we alweer 5 jaar verkopen, was het juist ook tijd om op zoek te gaan naar nieuwe producten. We hebben geweldige nieuwe hondensnacks gevonden, biologische hondensnacks en hondensnacks van wild, maar ook hele grote en stevige vegetarische kauwkluiven voor honden die geen dierlijk eiwit eten, maar die toch lang willen kluiven. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe merken hondenvoeding gevonden die bij onze filosofie past én biologisch kippenvoer, eendenvoer, ganzenvoer én biologisch kuikenmeel. Het is nog even geduld hebben totdat we alle artikelen ook daadwerkelijk in huis hebben en online hebben staan, maar er komen mooie nieuwe producten aan, dat is zeker! Ons eigen testteam was ook mee om nieuwe producten te testen en dat vonden ze fijn!
Hier zie je Paika die zelf iets had uitgezocht uit de tasjes:

17-5-2016 Acana hondenbrokken en kattenbrokken blijvend in prijs verlaagd
We hebben zowel de Acana hondenbrokken als de Acana kattenbrokken blijvend in prijs kunnen verlagen. We zijn heel blij dat we met onze groei een betere prijs kunnen hanteren en we hopen dat veel mensen gebruik gaan maken van deze optie om toch heel voordelig de voeding van Acana te kunnen kopen. Acana is immers een merk dat voor bijna iedere hond en kat een super goed resultaat heeft qua gezondheid en vitaliteit.

14-5-2016 Nieuw Acana Heritage
Natuurlijk als eerste te koop bij EKO4petz, de nieuwe lijn van Acana; Acana Heritage. Wat is en nu exact nieuw aan deze brokken van Acana in tegenstelling tot de Acana Classic? Veel producten hebben dezelfde naam gehouden zoals de Acana Small Breed Puppy en de Acana Large Breed Adult, en toch is er een groot verschil. De nieuwe Acana Heritage is volledig vrij van granen, hoewel veel mensen dachten dat ook de Acana Classic brokken vrij waren van granen klopte dat niet. De Acana Classic brokken bevatten haver en deze plaatsen we onder de graansoorten. Doordat de nieuwe Heritage lijn nu helemaal vrij is van alle granen (dus ook haver) en aardappel en een hoger vleesgehalte heeft is de nieuwe Heritage lijn echt een verbeterd recept. Door het beperken van snelle koolhydraten is de brok een goede bron van energie en proteïnen uit hoogwaardig vlees. Het mooiste is nog wel dat we de Acana Heritage nu al helemaal op voorraad hebben en dat we een hele scherpe prijs kunnen neerzetten. Volgens Voerwijzer zijn we de goedkoopste en dat kan je van een website als Voerwijzer wel aannemen aangezien die alles uitpluizen voordat ze iets online zetten. Dus én als eerste de volledige Acana Heritage lijn op voorraad én de goedkoopste daar zijn we best wel trots op!

3-5-2016 Carnilove Into The Wild nu ook voor de kat - met introductiekorting
We zaten er al met smart op te wachten dus de verrassing van groot toen we bij een nieuwe order Carnilove voor de hond ook de Carnilove voor de kat hadden meegestuurd gekregen. Natuurlijk schreef ik al een aantal weken bij iedere bestelling, dat wanneer de kattenbrokken zouden zijn gearriveerd dat we die ook wilden ontvangen. We hadden er alleen nog niets over gehoord en toen waren ze ineens binnen. En hoe?! De Carnilove kattenbrokken zijn uitgelanceerde brokjes voor de kat met een hoog gehalte wildvlees aangevuld met groenten, kruiden en bessen. Er zijn 6 verschillende soorten en smaken zodat er voor iedere kat een geschikte voeding tussen zit; Carnilove Zalm; voor gevoelige en/of langharige katten, Carnilove Eend & Fazant; tegen de vorming van haarballen, Carnilove Rendier; voor actieve katten en buitenkatten, Lam & Wild Zwijn; voor gesteriliseerde en gecastreerde katten voor een gezonde urineweg, Eend & Kalkoen; voor katten van grote rassen, Kitten Zalm & Kalkoen; voor opgroeiende kittens. Probeer nu de Carnilove voor de kat met 10% introductiekorting gebruik kortingscode: Carnilovekat bij het afrekenen.

26-4-2016 Koningsdag kroontjesjacht
We hebben begrepen dat Koningsdag echt een dag wordt om lekker binnen te blijven, qua weer dan. Om je toch wat te doen te geven hebben we een leuke actie bedacht. In de webwinkel zitten 12 kroontjes verstopt. Ieder kroontje staat voor een geldbedrag en heeft een unieke kortingscode. Wanneer je de kortingscode gebruikt in jouw winkelwagentje krijg je direct de korting vermeld op het kroontje. Maar let op, iedere kortingscode is maar 1x geldig en je moet dus de eerste zijn die de code heeft gevonden. Pas na het afronden en betalen van jouw order mét kortingscode heb je deze gewonnen. Vind het kroontje en rond snel jouw bestelling af. Wanneer een ander je voor is geweest zal de korting niet verwerkt worden in je winkelwagentje en staat dit aangegeven bij het afronden van je order. We beginnen vanavond al met de zoektocht.


Wanneer een kortingscode is gevonden en gebruikt doneren wij het bedrag van het kroontje aan Stichting Aap voor hun koningen van de jungle, de leeuwtjes Marley & Elsa. Veel zoekplezier gewenst en zet 'm op!

31-3-2016 We komen naar je toe deze zomer
We kregen zo veel aanvragen van markten en beurzen en we vinden het ook zo leuk om door heel Nederland te komen met onze producten. Nu hebben we afgelopen jaar een minibus op de kop weten te tikken en deze wordt helemaal omgetoverd tot EKO4petz promobus. De planning is gemaakt en jawel dit jaar gaan we op tournee met de bus.


Waar vindt je ons deze zomer?

Agenda:
16 april 2016: Streekmarkt Veldzicht Noordwijk
8 mei 2016: Pure Markt Amstelpark Amsterdam
11 juni 2016: Bijenmarkt Leiden
12 juni 2016: Pure Markt Amstelpark Amsterdam
19 juni 2016: Fortenfair Culemborg
10 juli 2016: Pure Markt Amstelpark Amsterdam
17 juli 2016: Pure Markt Amsterdamse bos
31 juli 2016: Pure Markt Frankendael Amsterdam
14 augustus: Pure Markt Amstelpark
11 september: Pure Markt Amstelpark
18 september: Pure Markt Amsterdamse bos
25 sepetmber: Pure Markt Frankendael Amsterdam

30-3-2016 Wat een drukte
Wat een weken hebben we achter de rug. De paasdagen zijn voorbij gevlogen we hebben niet eens tijd gehad om deze pagina nog te updaten of jullie via deze weg fijne paasdagen te wensen. Gelukkig hebben we dat wel kunnen doen in de winkel met een klein paaspresentje en natuurlijk een leuk extraatje in de webshop orders. We zijn vreselijk blij dat we het zo druk hebben en daar hebben we jullie als klanten natuurlijk voor te bedanken. Het aantal positieve reacties en klantaanbevelingen en mond- op mond reclame blijft maar groeien en het verhaal gaat als een lopend vuurtje door Nederland en België. We zijn vereerd en blijven net zo hard doorwerken om de beste service te kunnen blijven leveren en de juiste producten te blijven selecteren. Achter de schermen zijn we ook druk in de weer om de winkelinrichting te gaan veranderen, want dat groeiende assortiment past simpelweg niet meer in de winkel zoals deze nu is. Daarnaast hebben we zo veel leuke nieuwe ideeën hoe we de artikelen nog leuker en mooier kunnen presenteren dat we bijna uit elkaar barsten van de inspiratie en dan moet je er natuurlijk wel wat mee doen.

25-3-2016 Nieuwsbrief

Gifvrije alternatieven
De lente is weer in aantocht en het is dus de hoogste tijd om je te oriënteren op de behandeling van jouw hond of kat. We hebben deze maand een combinatie actie van 2 middelen die deze kunnen samen gebruikt worden voor een effectieve bescherming. Voor de kat is de Billy No Mates ook geschikt de pipetten zijn dat niet. De combinatie aanbieding is geldig voor de pipetten voor de hond van Biospotix samen met Billy No Mates (tinctuur of poeder)
 

 
 

In de krant
Afgelopen zaterdag stonden we met onze winkel in Noordwijk in de krant. We werden benaderd door een journalist die voor Dagblad Trouw een artikel aan het schrijven was over webwinkeliers die naast hun webwinkel ook een fysieke winkel hadden geopend. Daar wilden we natuurlijk graag iets over vertellen en het is een mooi artikel geworden. In onze winkel in Noordwijk wordt het steeds drukker en gezelliger.

10% korting op alle Zogoflex speeltjes voor de hond
Zogoflex speelgoed is duurzaam, sterk en uitdagend voor iedere hond. De Zogoflex speeltjes zijn verkrijgbaar in de maten MINI t/m Large zodat voor iedere maat hond er wel een speeltje te vinden is. Alle Zogoflex speeltjes blijven drijven en zijn geschikt om mee buiten te spelen.

Gebruik bij het afrekenen kortingscode: Zogoflex10

Zogoflex speeltjes voor de hond

23-3-2016 Nu beginnen met jouw hond beschermen tegen vlooien en teken
Nu is de tijd om te beginnen met jouw hond te beschermen tegen mogelijke vlooien en teken. Wat je op een natuurlijke manier kan voorkomen hoef je niet te bestrijden en dat is natuurlijk het meest wenselijk. Er zijn een aantal aspecten belangrijk om jouw hond natuurlijk vrij te houden van ongedierte. Een goede weerstand is nummer 1. Daarnaast zijn er een aantal natuurlijke middelen die ook kunnen ondersteunen. De beste manier is het combineren van een oplossing op basis van etherische olieën gecombineerd met een voedingssupplement zoals de Billy No Mates. Wil je al onze natuurlijke oplossingen zien? Op de pagina seizoensproducten vindt je ons hele assortiment.

12-3-2016 Perfect Fit tuigen
Veel hondentuigen zijn alleen verkrijgbaar in standaard maten en hoewel dit voor sommige honden een perfecte maat kan zijn, zijn er ook veel honden waarbij zo'n tuig net niet goed past of helemaal niet goed. Met de individuele hond in gedachte zijn de Perfect Fit tuigen ontworpen. Deze tuigen koop je in 3 losse onderdelen die eenvoudig aan elkaar te klikken zijn. Door 3 verschillende delen te kunnen kopen in verschillende maten, stel je met 3 onderdelen een perfect passend tuig voor jouw hond samen.

8-3-2016 Ami blikvoeding voor de hond
Nieuw in het assortiment van EKO4petz de vegetarische blikvoeding van Ami Dog. De blikvoeding van Ami is volledig plantaardig (vrij van dierlijke ingrediënten), is volledig graanvrij en toch compleet. De vegan blikvoeding van Ami voor de hond kan worden gebruikt als extra smaakmaker bij de brokken van Ami, maar ook worden gegeven als volledige voeding. Voor honden die een allergie hebben voor meelmijt kan de Ami blikvoeding een uitkomst zijn (meelmijt kan niet voorkomen in blikvoeding, wel in droge hondenvoeding). De Ami Wet natvoeding voor de hond is beschikbaar in blikken van 400 gram. Wanneer je direct per tray of zelfs per 5 trays koopt, dan is de Ami Wet het goedkoopst. De blikken zijn uiteraard lang houdbaar en we hebben bij EKO4petz een hoge omloopsnelheid van alle producten waardoor je altijd een vers product in huis hebt.

2-3-2016 Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans
Nieuw in de winkel de boeken van Sam Turner; Elke pup een goede start en Je puber goed op pad. Beide boeken zijn prachtige hardcover boeken die heel prettig lezen door de praktische tips, heldere beschrijvingen en ondersteunende afbeeldingen. Wanneer je een pup in huis krijgt en je wilt direct goed van start dan zijn de boeken van Sam Turner echt een aanrader.

29-2-2016 Nieuwe maandacties bekend
We hebben deze maand weer heel veel leuke maandacties. De eerste is een winactie op Facebook, als je ons nog niet volgt op Facebook dan zou ik dat zeker gaan doen. Deze maand geven we maar liefst 3 pakketten graanvrije kattenvoeding weg ter waarde van €30,-. De inzendingen gaan al erg hard maar je kunt nog meedoen!
Je vindt al onze maandacties op de pagina: ACTIES best logisch toch?
Herrmanns kattenvoeding met gratis BecoBowl
Wanneer je een doos Herrmanns biologische blikvoeding voor de kat koopt, krijg je gratis een BecoBowl voerbakje voor de kat cadeau. Herrmannd biologische kattenvoeding is een volledige kattenvoeding met hoogwaardige biologische ingrediënten en een hoog gehalte vlees of vis in de voeding. Alle voeding van Herrmanns is vrij van dierlijke bijproducten.
Je ontvangt een doos Herrmanns 12 x 200 gram plus gratis BecoBowl voerbakje
Carnilove Into The Wild met gratis voerspeeltje
Als je 2 zakken Carnilove van 12 kilo koopt, en je hond zal je er dankbaar voor zijn. Dan ontvang je een gratis voerspeeltje van Jolly Pets; de Monster Mouth cadeau. Je kunt kiezen uit 2 maten Monster Mouth, voor de kleinere honden kies je de kleine maat (7,5 cm doorsnede) en voor grotere honden de grootste maat (10 cm doorsnede) als je jouw voorkeur aangeeft in het opmerkingenveld sturen we jou de juiste maat mee. De Jolly Pets Monster Mouth kost € 11,95 of € 15,95
Dus 2 x 12 kilo Carnilove (maakt niet uit welke smaak) en 1 gratis Monster Mouth

Werken voor je eten is leuk en uitdagend 10% korting op alle voerspeeltjes
Voor alle dieren is het fijn om mentaal en fysiek bezig te zijn. Voor sommige katten is het een noodzaak om te werken voor hun eten omdat ze anders veel te dik worden en moeilijk in beweging komen. Om deze redenen hebben we besloten het aan te moedigen om jouw huisdier meer te laten werken voor hun voeding door 10% korting te geven op alle voerspeeltjes, SloBowls en hersenwerkjes. Wist je trouwens dat veel hersenwerkjes die zijn gemaakt voor honden ook heel geschikt zijn voor katten, konijnen en cavia's?
10% korting op alle voerspeeltjes, SloBowls en voerpuzzels

7-2-2016 Carnilove Into The Wild
We hadden al een mooi assortiment graanvrije hondenbrokken, maar met de Carnilove Into The Wild lijn voegen we daar een zeer hoogwaardig merk aan toe. De Carnilove Into The Wild zijn graanvrij, glutenvrij, aardappelvrij en bevatten een hoog gehalte aan wildvlees (smaken variërend van Rendier tot Eend & Fazant en Wild Zwijn & Lam). Het mooie van de Carnilove hondenbrokken is dat ze ook speciaal voor pups graanvrije brokken bieden. Er is een variant voor pups en 1 variant voor pups van grote rassen. Zo kun je jouw pup gezond en fit op laten groeien met de juiste (graanvrije) voeding.

30-1-2016 Becopets
De Becopets spullen hebben we al sinds het begin van EKO4petz in het assortiment. We zijn dan ook heel blij en trots dat Becopets zo'n enorme groei doormaakt en we zijn nog veel blijer dat ze hun assortiment blijven uitbreiden. Zo hebben wij steeds weer nieuwe producten om aan ons assortiment toe te voegen. Zo hebben we de nieuwste kattenspeeltjes van Becopets zojuist online gezet en wat zijn ze leuk! Wat dacht je van de speelhengel met Huma the hummingbird? Daar gaan heel veel kittens en katten plezier aan beleven dat kunnen we nu al voorspellen.

 

26-01-2016 Freeze Dried hondenvoeding actie!
Wanneer je deze maand bij ons minimaal 5 kilo hondenvoeding besteld in de webwinkel of koopt in de winkel in Noordwijk, krijg je gratis een voeremmertje met Freeze Dried hondenvoer om uit te testten. De Freeze Dried hondenvoeding is een hoogwaardige voeding voor de hond met een hoog (scharrel)vlees gehalte. Deze voeding heeft alle gezonde eigenschappen van versvoeding voor de hond, maar je hoeft het niet gekoeld te bewaren. Door het vriesdrogen is al het vocht aan de voeding onttrokken en daardoor is het direct geconserveerd en houdbaar buiten de vriezer of koelkast. De Freeze Dried voeding kan als volwaardige maaltijd worden gegeven met warm water, maar ook als smaakmaker voor over brokken (droog of geweekt in warm water). Zeker voor kieskeurige honden is de Freeze Dried voeding een heerlijke aanvulling op de maaltijd en zal er voor zorgen dat de hond de brokjes weer met smaak opeet. De natuurlijke en gezonde variant op 'slobbersaus' zeg maar. Bestel je in de maand februari (die bij ons nu al is begonnen) >5 kilo hondenvoeding dan sturen we automatisch een beker Freeze Dried mee met jouw bestelling. 

25-01-2016 Preventief ontwormen hond en kat
Veel honden en katten worden 'preventief' ontwormd. Dat wil eigenlijk zeggen dat de hond of kat een middel krijgt toegediend die de wormen die op dat moment in de darmen van de hond of kat leven worden gedood. Heel vaak wordt er dus volledig onnodig een chemisch middel toegediend zonder aanwijsbare reden. Preventief werkt het ontwormen ook niet want als de hond of kat later (door een verzwakte weerstand bijvoorbeeld) wormen oploopt dan helpt het eerder toegediende middel niet meer. De hond of kat moet dus wéér behandeld worden.

De effecten van wormmiddelen bij de hond en kat
Heeft u er wel eens bij stil gestaan wat het effect van chemische ontwormmiddelen is op het lichaam van uw (huis)dier en het milieu? Er zijn steeds meer wormen die immuun zijn voor de gangbare ontwormmiddelen. Dit betekent dat over een tijdje mogelijk geen enkel middel meer beschikbaar is om wormbesmettingen te lijf te gaan.

Chemische ontwormkuren veroorzaken bij meer en meer dieren gezondheidsklachten. Klachten die door hun eigenaar niet meteen in verband worden gebracht met het ontwormen, zoals een doffe vacht en jeuk. Daarnaast komt de ontwormkuur die u uw (huis)dier geeft het milieu niet ten goede. Alle chemische resten die met de ontlasting worden uitgescheiden hebben een negatief effect op het bodemleven – en daarmee op de natuurlijke voedselketen.

23-1-2016 Monthly Monitor kattenbakvulling
Zelf had ik al eens eerder gehoord van een kattenbakvulling die direct de urine van de kat test, maar ik kon deze nergens vinden om op te nemen in ons assortiment. Na een zoektocht eindelijk uitgekomen bij Monthly Monitor; de kattenbakvulling die direct de zuurgraad van de urine van de kat test. Een echt uitkomst voor mensen met katten die al een blaasprobleem of nierprobleem (gehad) hebben, om te kunnen monitoren hoe het met de PH waarde in de urine gesteld is. Ook voor mensen die katten hebben die (nog) geen tekenen laten zien is de Monthly Monitor een perfecte manier om mogelijke problemen snel te kunnen zien aankomen.

15-1-2016 De Zogoflex Air
Een primeur in Nederland de nieuwste Zogoflex Air Boz ballen. Wanneer je wel heel blij was met de Zogoflex Jive omdat het een supersterke bal is en het een bal is die blijft drijven, maar je toch liever niet zou willen dat de hond de Jive vangt (best wel hard en zwaar) dat is de nieuwe Zogoflex Boz dé oplossing. Deze nieuwe bal van Zogoflex is geinjecteerd met lucht, waardoor de bal lichter is en zachter in de mond van de hond. Ideaal dus om lekker mee te gooien. De Box blijft héél goed zichtbaar voor de hond door de gekozen kleuren én blijft hoog op het water drijven. Wat ons betreft echt een blijvertje!

7-1-2016 Welkom in het nieuwe jaar!
Wauw 2016 wat was je er snel ditmaal. We blikken terug op een heel succesvol 2015 met een dikke dank je wel aan al onze klanten en fans die geloven in wat wij proberen te doen en bij ons bestellen. We hebben zo veel fijne berichten mogen ontvangen van mensen die heel tevreden zijn met onze service en manier van werken, we hebben zo veel hondjes mogen zien opknappen na een verandering van voeding en we hebben zo veel blije katten voorbij zien komen (met name de katten die net een nieuw krabmeubel hadden gekregen), en we hebben weer mooie dingen kunnen doen voor het milieu en de dieren. Wij zijn heel dankbaar voor zo'n succesvol jaar en gaan met veel vertrouwen en ambitie het nieuwe jaar in. We beginnen dan ook met een geweldige weggeefactie waarmee een Stichting voor honden willen helpen bij hun goede werk, welke Stichting het wordt weten we nog niet, help jij ons kiezen?

29-12-2015 Dag DHL Hallo PostNL
Het heeft nog geen 2 maanden geduurd ons 'uitstapje' naar DHL. Hoewel we bewust hadden gekozen om de overstap te maken en hoewel een aantal zaken zeker verbeterd zijn, is helaas het belangrijkste aspect van de postbezorging alleen maar verslechterd en gaan we dus weer terug naar PostNL voor het verzenden van de pakketten. Onze excuses aan iedereen die hinder heeft ondervonden van de slechte bezorging van DHL.

23-12-2015 Bijna kerst en bijna weer een heel nieuw jaar
Wauw wat een veelbewogen weken hebben we achter de rug. We hadden flink uitgepakt met de kerstcadeautjes, kerstpakketten en andere cadeau's en dat hebben we geweten. We hebben bijna non-stop kerstpakketten in staan pakken en we hebben 7 dagen in de week gewerkt om alle bestellingen op tijd de deur uit te krijgen en het is gelukt! Naast de overweldigende kerstdrukte hadden we ook te maken met de reguliere groei in het aantal klanten en door een aantal nieuwe artikelen ook weer een hele nieuwe doelgroep zoals de hondentrainers en gedragsspecialisten.

We zijn zo blij en dankbaar dat we zo veel huisdieren en hun mensen blij hebben kunnen maken dit jaar en dat blijven we doen in 2016. Voor nu willen we iedereen hele liefdevolle feestdagen wensen en een geweldig nieuwjaar.

Team EKO4petz, Sarah, Stefan, Meis, Lola, Fien, Paika & Lindsey de loodspoes

9-12-2015 Kerstinkopen voor je huisdier
We pakken dit jaar flink uit met de kerst met héél veel artikelen speciaal voor de hond, kat, konijn of kleine knaagdieren. Uiteraard kiezen we, ook met de kerst. alleen voor de beste natuurlijke producten. Speciaal voor honden en katten hebben we zelfs kerstpakketten samengesteld. De kerstpakketten zitten bomvol met leuke verrassingen voor de hond of de kat. 

LET OP: de winkel in Noordwijk is gesloten op vrijdag 4 december en zaterdag 5 december
Aanstaand weekend vrijdag en zaterdag 4 en 5 december is de winkel in Noordwijk gesloten. Op donderdag 3 december zijn we extra geopend van 14.00-17.00 uur. Voor de webwinkel geldt dat alle orders die voor 14.00 uur op vrijdag binnenkomen nog op vrijdag worden verzonden. Wil je echt zeker zijn dat jouw Sinterklaascadeautje aankomt voor pakjesavond bestel dan op tijd! In de winkel kan je in ieder geval niet terecht op vrijdag en zaterdag. Team EKO4petz gaat een korte vakantie vieren om ons voor te bereiden op de decemberdrukte die al flink begonnen is en die zeker ook nog gaat komen.

21-11-2015 Sinterklaas is weer in het land
Mag jouw hond ook zijn of haar schoen zetten voor Sinterklaas? We hebben een top 5 Sint cadeautjes voor de hond gemaakt. Kijk snel of er iets voor jouw hond bij zit! Verder is het wel belangrijk zo met sinterklaas om geen chocolade onbeheerd in schoenen achter te laten. Chocolade is immers giftig voor honden. Dus wel graag leuke schoencadeautjes voor de hond in de schoen (als het iets eetbaars is altijd zonder verpakking in de schoen doen als de hond er bij kan), maar geen cholocade onbeheerd achterlaten in schoenen. Onze dierenwinkel in Noordwijk is op 4 en 5 december gesloten omdat we gaan genieten van een weekendje vakantie. Op donderdag 3 december van 14.00-17.00 uur zijn we extra open. Wil je alle openingstijden van december op een rijtje zien? Dat kan hier

11-11-2015 We bezorgen pakketten ook in België
Nu ja, dat doen we niet zelf maar onze verzendpartner DHL levert wel vliegensvlug pakketjes in België naar onze Belgische klanten. Soms krijgen we nog vragen via de mail of per telefoon; "kan ik als ik in België woon ook wel bij jullie bestellen?". Wij antwoorden dan altijd volmondig ja! En steeds meer mensen van België weten ons te vinden en waarderen ons bedrijfsconcept en onze pure en eerlijke producten. Als je daar ook nog eens supersnelle levering en acceptabele verzendkosten bij optelt is het wel logisch dat we steeds meer pakketten naar België mogen verzenden. Wist je trouwens dat alle bestellingen naar Nederland en België vanaf 75 euro gratis worden verzonden? Wanneer je niet direct voor € 75,- wilt bestellen komen er €4,95 aan verzendkosten bij voor levering naar België. Dat valt toch alleszins goed mee?

6-11-2015 Diervriendelijke producten
Even een toelichting op de producten die wij verkopen. Naast het feit dat we kiezen voor natuurlijke huisdierproducten zonder synthetische conserveermiddelen, geur- kleur- en smaakstoffen, kijken we ook naar diervriendelijkheid. Wij kiezen voor hondenvoeding, kattenvoeding en snacks waarbij het dier waar het vlees van afkomstig is ook een prettig leven heeft gehad (minimaal scharrel of wild, bij voorkeur biologisch). We hebben ook een zeer ruim assortiment producten zonder dierlijke ingrediënten. Geen van onze producten worden op dieren getest (er zijn merken hondenvoeding die hun voer in laboratoria laten testen op honden in hokken om te zien hoe het voer er in gaat en er uit komt).
We hopen zo iedereen een manier te bieden om diervriendelijk in te kopen voor hun huisdier. We staan achter alle producten die we verkopen qua voedingswaarde en gezondheid voor uw huisdier. Daarnaast maken we achter de schermen de selectie op diervriendelijkheid. Hoewel wij ook weten dat ook ieder dier die een goed leven heeft gehad, dood moet alvorens het vlees wordt. Een merk dat onterecht door onze selectie is geslipt en nu weer uit het assortiment gaat is Alpha Spirit. Na eerste onderzoek leek het merk geschikt, maar helaas is bij nader onderzoek gebleken dat de dieren opgroeien in de intensieve veehouderij en dat er kwetsbare vissoorten (zoals zwaardvis) worden gebruikt. Om deze reden wordt Alpha Spirit per direct uit het assortiment gehaald.

4-11-2015 De feestdagen zijn in aantocht
Ieder jaar weer zijn we druk bezig om de feestdagen zo feestelijk mogelijk te laten verlopen voor onze klanten en voor hun geliefde huisdieren. Bij EKO4petz is het dus flink aanpoten en de zoektocht naar de leukste nieuwe artikelen begint in oktober/november al zodat we in december kunnen uitpakken met leuke cadeautjes voor de hond, de feestelijkste verrassingen voor katten én leuke cadeau's voor de dierenliefhebbers. 
Voor de hond zoeken we leuke cadeautjes, zelfs voor in de (honden)schoen bij Sinterklaas en wat dacht je van deze feestelijke truffels voor de hond bijvoorbeeld? Ik ga snel weer verder met alle nieuwe artikelen online zetten zodat we goed voorbereid zijn voor Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw (daarover later meer).
 

25-10-2015 Leuchtie lichthalsbanden voor de hond
Nu de dagen weer korter worden wandel je vaker met je hond in de schemer of in het donker. Zichtbaarheid van de hond is erg belangrijk. Om te zorgen dat andere verkeersdeelnemers uw hond zien lopen hebben we een aantal nieuwe artikelen aan ons assortiment toegevoegd, zoals de lichthalsbanden van Leuchtie. Deze halsband hangt u eenvoudig om de nek van de hond, door beweging licht de Leuchtie op en zorgen de LED lichtjes voor een zichtbare hond. Ook handig voor uzelf om te kunnen zien waar de hond loopt, wanneer u in het bos of op het strand loopt. Door iedere hond een andere kleur Leuchtie te geven houdt u de honden makkelijk uit elkaar en nog beter de
Leuchtie is 100% waterdicht!

25-10-2015 Herrmanns nieuwe stijl
De biologische blikvoeding van
Herrmanns voor de kat is vernieuwd. De pouches voor de kat zijn van 85 gram naar 100 gram per zakje gegaan, de smaken zijn aangepast en Herrmanns menu voor de kat is niet meer alleen in pouches verkrijgbaar maar ook in blikjes van 200 gram. De Puur serie van Herrmanns is nu ook in 200 grams blikjes beschikbaar voor kat en hond. Door de nieuwe look en smaken hebben we voor de oude look en smaken voor hond en kat een leuke aanbieding lopen.

25-10-2015 Nieuw personeelslid
We hebben weer een nieuw personeelslid aan het team toegevoegd: Loodspoes Lindsey. Op het moment dat Stefan zijn timmerbedrijf heeft beëinigd hadden we ineens een extra bedrijfsruimte erbij in de vorm van een (verwarmde) loods. Met de groei in producten en voorraad was dit een uitkomst voor de grote pallets met voer die steeds binnenkomen en steeds minder makkelijk in Noordwijk passen. Aangezien we een deel van het honden- en kattenvoer wilden gaan opslaan in de loods, was het wel belangrijk dat het er muisvrij gehouden wordt. Na een belletje met dierenasiel Stevenshage bleek Lindsey de beste match. Lindsey houdt niet van mensen maar wel van vrij rondrennen en muizen vangen. Het leek een moeilijke klus te worden om voor Lindsey een geschikt huisje te vinden. We zijn heel blij dat we Lindsey een mooi huis kunnen bieden zonder constant mensen om haar heen. Daarnaast is het fijn om de loods op een natuurlijke manier muisvrij te houden. Aangezien Lindsey niet van foto's houdt hebben we die ook niet, maar het is een schatje.

25-10-2015 Vulmateriaal
Het was weer tijd om ons eigen bedrijfsproces onder de loep te nemen en we vonden dat we te veel karton moesten weggooien. Hoewel we dozen van leveranciers hergebruiken komen er zo veel dozen binnen die niet meer bruikbaar zijn voor het verzenden van pakketten. Deze dozen gingen direct de oud papier container in. Papier is beperkt te recyclen dus hoe meer je het gebruikt voordat het de papiercontainer ingaat hoe beter het is. We zijn dus op zoek gegaan naar een manier om ook dit karton een extra leven te geven en dat is gelukt. We hebben een kartonschredder op de kop kunnen tikken, hebben hem een onderhoudsbeurt gegeven en nu maken we zelf ons vulmateriaal van de onbruikbare dozen. Wanneer je een pakketje ontvangt heb je dus of vulsnippers van maiszetmeel of karton in je pakket als vulmateriaal. De snippers mogen in de GFT bak en het karton bij het oude papier.

15-10-2015 Biologische hondensnacks
Er iets niets ingewikkelder dan de biologische hondensnacks ruim genoeg op voorraad te houden lijkt wel. Doordat er uitsluitend biologische grondstoffen worden gebruikt voor de gedroogde biologische hondenkluifjes komt het regelmatig voor dat de biologische grondstoffen niet voldoende zijn. Wanneer er bijvoorbeeld niet veel biologisch kippenvlees wordt gegeten, blijven ook de pootjes en de nekken niet over om snacks van te drogen. We zijn dus zeer sterk afhankelijk van de aanvoer van voldoende biologische snacks en De Groene Weg slagerij die de snacks droogt zijn op hun beurt weer afhankelijk van de aanvoer van de verse biologische grondstoffen om de snacks van te kunnen drogen. Hoewel we altijd zo ruim mogelijk voorraad houden is ons magazijn ook niet van elastiek en komt er een moment dat ook onze voorraad op is. Zeker wanneer we sommige artikelen meerdere weken of maanden niet geleverd krijgen. Om het overzichtelijker te maken hebben we in het overzicht biologische hondensnacks direct zichtbaar gemaakt wanneer een artikel tijdelijk niet leverbaar is.

15-10-2015 Pakketbezorging 2.0
We hebben een veelbewogen 1,5 week achter de rug. Nog maar net overgestpt naar DHL blijkt dat DHL zelf juist in deze periode bezig met een overstap in software systeem. Door deze overstap zijn bij een aantal pakketten het leveradres en het verzendadres verwisseld. We hebben een hele klus gehad om alle informatie boven tafel te krijgen. Sommige pakketten leken onderweg terug naar ons maar waren toch aangeboden en anderen leken bezorgd maar die waren toch terug naar ons gekomen. Op zich zou je denken geen probleem, je ziet direct wanneer er een pakket terugkomt en die verstuur je gewoon weer. Was het maar zo simpel, we zijn nog aan het wachten op de pakketten die retour zijn gegaan dus we hebben geen idee. Een aantal pakketten zijn dubbel verzonden, sommigen 1 keer en dat bleek toch 1 maal te weinig. Heel veel dank aan al onze lieve klanten die zo veel begrip hebben getoond met de situatie. Gelukkig was dit een eenmalig iets bij DHL en we gaan met goede moed weer verder met ze.

10-10-2015 Open asieldag bij dierentehuis Stevenshage in Leiden
Vandaag zijn we weer eens met onze spullen de hort op gegaan. Hoewel we bijna geen evenementen, beurzen en markten meer bezoeken met ons producten wilden we voor dierenasiel Stevenshage graag een uitzondering maken. stevenshage heeft een prachtig nieuw gebouw en de open asieldag kon iedereen een kijkje achter de schermen nemen en de asieldieren bewonderen. Voor de kinderen was er ook vanalles te doen en wij hebben een reuze gezellige dag gehad met heel veel positieve reacties. Vooral de meegebrachte tekstbordjes en tegels bezorgden menigeen een flinke lachpartij.

7-10-2015 Vier blije en bewuste kattenklanten aan het woord
Het valt niet mee om als kat in te wonen bij mensen die vechten voor deze planeet en het beschermen van haar bewoners. We krijgen niet zomaar voer, grit of speeltjes… neeee…. Alles wat wij krijgen moet verantwoord zijn en de etiketten worden volop bestudeert. Is het wel goed voor ons, geen chemische ingrediënten, geen onnodige toevoegingen, geen belasting voor het milieu. Tsja, ook al zijn onze baasjes veganistisch wij krijgen wel gewoon vlees. Wij zijn nou eenmaal vleeseters. Twee maal daags mogen we smullen van lekkere rauwe vleesjes. En als we daar even geen trek in hebben, of s’avonds voor het slapen gaan krijgen we geen rauw maar wel producten waar echt vlees in zit. Geen granen of andere troep. Daar kunnen wij, als kat, namelijk niets mee. en dan nog het liefst biologisch… want dat is logisch. Maar daar houdt het natuurlijk niet mee op. Als we naar de kattenbak gaan mag dat ook niet zomaar grit zijn. Nee, natuurlijk verantwoord zonder schade te brengen aan het milieu bij de winning en bij het terugkeren.

Eigenlijk valt het wél mee om als kat in te wonen bij mensen die vechten voor deze planeet en het beschermen van haar bewoners. We zijn er best wel trots op. Zo is onze pootafdruk op deze aarde het kleinst en zorgen we voor het minste leed. Ook al zijn we vleeseters, we willen het natuurlijk wel zo verantwoord mogelijk. En EKO4PETZ maakt het ze wel heel makkelijk. Bijna alles wat ze nodig hebben in één shop. Heel veel dank hier voor. En dan spreken we niet alleen namens ons en onze baasjes, maar elk wezen wat op deze aarde woont. Wat dankzij jullie weer een beetje beter wordt.

Ga zo door! Dat is goed voor onze baasjes, goed voor ons én goed voor de planeet.

Pootjes van Doro, Tesla, Sinister en Sonata 

5-10-2015 We stappen over naar DHL voor de pakketverzending
We gaan over op een andere bezorgpartij. Na veel problemen met PostNL hebben we besloten de overstap naar DHL te gaan maken. De bezorgingen in België gaan daardoor soepeler verlopen en je kunt meer bezorgmomenten kiezen bij DHL. We hopen dat dit de bezorgervaring ten goede gaat komen. Wij zijn in elk geval blij nu zaken te doen met een bedrijf waarvan we zeker weten dat ze onze pakketten iedere avond komen ophalen.

4-10-2015 Dierendag
Wat een geweldig leuke dierendag hebben we mogen vieren vandaag. Onze actie bij de Bagels & Beans was zeer geslaagd en we hebben op deze manier heel veel nieuwe beestjes en baasjes kunnen laten kennismaken met EKO4petz. Zelf zijn we met Paika op bezoek geweest bij de Bagels & Beans Hoofddorp, waar we hartelijk werden ontvangen met een kopje koffie een hondenkoekje en onze cadeaubon. Paika vond het heel gezellig en wij ook.


Veggie Fair
Vervolgens zijn we door gegaan naar de Veggie Fair in Doorn omdat het naast dierendag natuurlijk ook Eetgeendierendag was. Paika heeft heel veel hondenvriendjes ontmoet op de Veggie Fair en wij hebben heerlijk gegeten bij The Loving Hut en Cupcakes ingeslagen bij Heavenly Cupcakes. Aangezien we al onze winst al doneren aan goede (dieren)doelen hebben we deze dierendag geen extra actie gehad voor de dieren, maar we blijven gewoon doneren en gaan zo verder. Volgend weekend zijn we bijvoorbeeld van de partij bij de open asieldag van dierentehuis Stevenshage in Leiden, waar we ook cadeautjes voor de asieldieren gaan brengen.


3-10-2015 Winactie voor onze grootste fans
Wat hebben we veel leuke reacties en foto's gekregen op onze oproep en winactie voor onze grootste fans.
De winnaars zijn inmiddels bekend en de pakketten zijn onderweg. We hebben een kleine compilatie gemaakt van alle foto's die we toegestuurd hebben gekregen.

1-10-2015 Nieuwsbrief
Ons verjaardagsfeestje en de actiemaand september zitten er alweer bijna op, natuurlijk hebben we nog een leuke actie als afsluiter! Deze actie is speciaal voor onze echte fans.
Wat geven we weg? 2 pakketten voor de hond en 2 pakketten voor de kat.
Hoe maak je kans om te winnen? Deel met ons jouw leukste foto of verhaal waaruit blijkt dat je EKO4petz fan bent. Denk aan een foto van jouw hond of kat met zijn of haar favo EKO4petz product of met ons logo of schrijf een leuk stukje tekst waaruit blijkt dat jouw dieren fan zijn. De leukste inzendingen belonen we met 1 van de 4 pakketten. Het is wel handig voor ons om te weten voor welk pakket je meespeelt.

Je mag jouw foto of verhaal op facebook plaatsen, via instagram,  of via de mail: info@eko4petz.nl
Op 3 oktober maken we de winnaars bekend en sturen we de pakketten direct toe, zorg je dat we je kunnen bereiken als je gewonnen hebt?

Dierendagactie Bagels & Beans
Voor dierendag hebben we een geweldig leuke actie in samenwerking met Bagels & Beans, wanneer je op dierendag met jouw huisdier naar de Bagels & Beans gaat krijg je een gratis kopje koffie en een leuk cadeautje van ons. Deze actie is geldig in alle 63 filialen van Bagels & Beans in Nederland.

Eetgeendierendag
Op 4 oktober is het weer dierendag, een dag om jouw eigen dieren te verwennen en een dag om stil te staan bij het welzijn van alle dieren. Veel mensen eten op dierendag (of op alle dagen) geen dieren en dat vinden we bij EKO4petz een goed plan! Alle cadeautjes die we op 3 en 4 oktober meesturen met de bestellingen zijn ook diervrij! Voor de katten betekent dat een leuk speeltje en voor de honden zijn dat de graanvrije en diervrije fruitkoekjes van Natural Way geworden.

Een kijkje in de keuken
Vanaf deze maand komt Stefan Keizer team EKO4petz versterken. Tot op de dag van vandaag runde ik, Sarah, het bedrijf alleen uiteraard met hulp van het harige personeel. Inmiddels krijgen we het steeds drukker en heeft Stefan besloten zijn eigen bouwbedrijf te beëindigen. Stefan en ik zijn man en vrouw en vinden het fijn om samen te werken. Stefan gaat zich bezighouden met het opknappen van de winkel en het maken van winkelinterieur van oude materialen, daarnaast werkt hij voornamelijk in het magazijn en helpt Stefan ook in de winkel. Samen kunnen we de nieuwe groei goed aan en we vinden het leuk om samen met EKO4petz verder te gaan.

26-9-2015 onze samenwerking met Trees4All
Al sinds het begin van ons bedrijf planten we bomen via Trees4All. Inmiddels hebben we onze samenwerking officieel gemaakt. Zo vragen we klanten die in de winkel in Noordwijk komen shoppen om een bijdrag van €0,10 cent op het moment dat ze een papieren tasje nodig hebben. Dit geld sparen we op en aan het einde van het jaar doneren we dit aan Trees4All die er op hun beurt weer bomen van plantten op de Filipijnen (het leefgebied van het spookdiertje).  Daarnaast kun je bij het afrekenen kiezen voor verzenden met CO2 compoensatie en natuurlijk blijven we zelf niet achter en plantten we sowieso ieder jaar minimaal 100 bomen om zo mee te helpen aan bosherstel. Wil je meer weten over Trees4All?

23-9-2015 terug van weggeweest: Highroller Purple Bal
Een welbekende en populaire bal, de highroller purple. We hadden deze bal, gemaakt van gerecyclede fietsbanden, ongeveer 1,5 jaar geleden maar eens uit laten lopen. De euro stond erg ongunstig ten opzichte van de dollar en dat hielp niet echt in de prijs. Dat deze bal een echte hit was, dat wisten we maar al te goed. Paika en Lola (onze eigen honden euh.....personeelsleden) zijn helemaal verzot op deze paarse bal. Als we de bal na een wandeling op het strand niet op de kast zouden leggen, zou Paika dagen non stop met de bal in haar mond blijven rondlopen. Een ander voordeel van de bal is dat deze het formaat heeft van een tennisbal maar tegelijkertijd zacht in de mond is, waardoor de tanden niet beschadigen. We gaan nu snel aan de slag om de bal online te zetten. Bij het uitpakken van de nieuwe lading Highrollers was Paika al erg enthousiast om ze allemaal uit te gaan proberen, we hopen dat er nog een aantal overblijven voor de verkoop ;)

15-9-2015 EKO4petz bestaat 4 jaar en dat vieren we met heel veel korting en heel veel leuke winacties
Wat vliegt de tijd als je het naar je zin hebt. Het is alweer 4 jaar geleden dat EKO4petz is opgericht, we begonnen onder de naam Eko-Pets met een hele simpele webshop met zo'n 50 ecologische huisdierproducten. Aangezien in Nederland nog niets bestond zoals EKO4petz moesten we rechtstreeks bij leveranciers inkopen in het land waar het product werd gemaakt. Met als nadeel dat je direct groot moest inkopen, zo kregen we pallets vol met BecoThings binnen de biologisch afbreekbare voerbakjes, kattenbakken, kattenbakschepjes en biologisch afbreekbare poepzakjes. Ook de biologische diervoeding van Herrmanns kregen we per pallet vanuit Duitsland geleverd. Inmiddels zijn de merken die wij al lang verkochten opgenomen in het assortiment van een aantal van onze Nederlandse leveranciers zodat inkopen iets makkelijker is geworden. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we steeds op zoek blijven naar producten en merken die bij ons passen en we kopen deze gewoon rechtstreeks bij de producenten in. Op deze manier houden we ons assortiment kloppend met onze bedrijfsvisie en steeds vernieuwend.
Omdat we zo blij zijn dat we al 4 jaar EKO4petz kunnen runnen zoals we dat graag doen en we zijn onze klanten natuurlijk zeer erkentelijk. We vieren dit feestje dan ook niet alleen, maar met jou! Hou je de pagina ACTIES in de gaten? Er komen de hele maand september acties bij!
 

28-8-2015 Sparen voor korting!
Op veler verzoek hebben we besloten te gaan werken met een spaarkaart, hoe leuk is dat? Bij iedere € 50,- die je uitgeeft in de webwinkel of in onze dierenwinkel in Noordwijk krijg je 1 spaarpunt. Wanneer je de hele spaarkaart vol hebt ontvang je € 10,- korting op een volgende aankoop. Omdat we door het computerscherm heen niet kunnen zien of je meespaart en of je mee wil gaan sparen vragen we je bij jouw order een spaarkaart in de winkelmand te plaatsen en bij alle vervolgorders ook een spaarpunt (we rekenen dan zelf uit hoeveel punten we meesturen). Zo verzenden we niet onnodig spaarkaarten en spaarpunten. Op de pagina sparen voor korting staat alles nog eens uitgelegd.

21-8-2015 Natuurlijke middelen tegen vlooien en teken
In de zomer hebben we een brief ontvangen van het ministerie waarin duidelijk werd gemaakt dat er een klacht was ingediend tegen ons bedrijf en dat een aantal natuurlijke middelen tegen vlo en teek in strijd waren met de biocide wetgeving. De biocide wetgeving zorgt ervoor dat alleen producten die zijn gemaakt en getest in een laboratorium mogen worden benoemd als werkzaam tegen insecten (vlowerend, teekwerend, vlododend enz.). Dit zou betekenen dat geen enkel natuurlijk middel op basis van etherische oliën bijvoobeeld als vlooienmiddel of tekenmiddel mag worden benoemd. Hierdoor hebben we een aantal middelen uit het assortiment moeten halen zoals bijvoorbeeld de natuurlijke vlooienbanden. De middelen die we nog wel mogen verkopen mogen in de omschrijving niet meer benoemd worden als werkzaam tegen vlo en teek. 

13-8-2015 Nieuwe eco vriendelijke hondenspeeltjes zijn binnen!
We hebben weer een hele rits nieuwe eco hondenspeeltjes aan het assortiment toegevoegd. De BecoPets family is een gezellige familie van kleurrijke speeltjes die voor 100% gemaakt zijn van gerecycled plastic van wegwerpflesjes en flessendoppen. De BecoPets familie bestaat uit: George the Giraffe, Lucy the Parrot, Aretha the Alligator en Toby the Teddy. Deze zachte hondenspeeltjes zijn voor iedere hond een vrolijk hondenvriendje om mee te spelen of om tegenaan te liggen na een vermoeiende dag.

4-8-2015 Wij werken vrolijk door deze zomer!

Wij gaan deze zomer niet meer met vakantie en we werken dus gewoon lekker door. Soms is het wat lastig parkeren in Noordwijk met de drukte aan het strand, maar wij zijn gewoon aanwezig en de winkel is ook gewoon open volgens de reguliere openingstijden!

16-6-2015 Pré Vakantiekorting & ander nieuws
Het is bijna zo ver Team EKO4petz gaat een weekje vakantie vieren. We zijn op vakantie van 26 juni tot 6 juli. Op vrijdag 26 juni gaan de laatste bestellingen hier de deur uit (alles besteld voor 12.00 uur en op voorraad gaat die dag nog mee met de post). Op maandag 6 juli worden alle orders op volgorde van binnenkomst verzonden. De winkel in Noordwijk is op vrijdag 26 juni extra geopend in de ochtend (van 9.00 - 12.00 uur) de middag/avond opening komt op vrijdag 26 juni te vervallen.

Vakantie korting!
Om jou ook mee te laten vieren in onze vakantiepret hebben we een leuke kortingsactie. Wanneer je een bestelling plaatst in de 2 laatste weken vóórdat we op vakantie zijn (tussen vandaag en vrijdag 26 juni) krijg je 5% korting op het totale order bedrag. Gebruik de kortingscode: VAKANTIE klik op toepassen en de korting wordt direct verrekend met het orderbedrag.
Let op: wanneer jouw order door de korting niet (meer) boven de € 75,- uitkomt betaal je verzendkosten. We kunnen geen kortingscodes met terugwerkende kracht op orders verwerken.

Ben je enthousiast over EKO4petz en wil je de korting delen met vrienden en kennisen? Zeker doen! Iedereen krijgt 5% korting met bovenstaande kortingscode.

Nieuw biologisch kattenvoer
Na een flinke zoektocht naar een extra merk biologisch gecertificeerd kattenvoer, kan ik zeggen dat we geslaagd zijn! Het merk Almo Nature staat al bekend als een zeer hoogwaardige voeding voor de kat. Na wat onderhandelen met de leverancier zijn ze bereid geweest om speciaal voor ons de Almo Nature Bio Menu kuipjes voor de kat over te laten komen. Deze kuipjes natvoeding voor de kat zijn verkrijgbaar in de smaken; lam, rund, kip, kalkoen en kalf.

6-6-2015 gewijzigde openingstijden winkel in Noordwijk en vakantie
De nieuwe openingstijden van onze winkel in Noordwijk zijn:

Maandag: 14.00 - 17.00 uur
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 14.00 - 17.00 uur
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 16.00 - 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 14.00 uur

Online blijven we natuurlijk 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend en verzenden we 5 dagen per week pakketten. Alleen diepvriesproducten kunnen we niet verzenden via de webwinkel.

Vakantie
Van 26 juni tot en met 4 juli zijn wij met vakantie.
Alle binnengekomen orders worden op volgorde van binnenkomst vanaf maandag 6 juli verzonden. De laatste verzenddag voor de vakantie is donderdag 25 juni.

29-05-2015 Natuurlijk zijn we betrouwbaar
Ik schrik wel een beetje als ik berichten tegenkom over andere (natuurlijke dieren) webwinkels waar bestellingen niet geleverd worden en er geen reactie meer wordt gegeven wanneer er wel betaald is en mensen wachten op hun order. Ik krijg van (aankomende) klanten vragen of wij wel uitleveren en of we wel alles op voorraad hebben. Gelukkig wel! We hebben inmiddels een pand van 140m2 waar al onze voorraad staat opgeslagen en we krijgen iedere week meerdere pallets binnen van onze leveranciers. Zelf verzenden we dagelijks zo'n 20-40 pakketten waarvan het merendeel binnen Nederland en inmiddels ook al heel veel naar België. Omdat onze prioriteit ligt bij het tijdig verzenden van bestellingen kan de reactie snelheid op mails wel eens langer zijn dan we zelf graag zouden zien en ik kan niet altijd de telefoon beantwoorden.

Op dit moment doe ik alles alleen, mijn lieve vriend Stefan helpt daar waar hij kan. Maar hij zou zelf ook wel graag weer met zijn eigen werk gaan beginnen. We zijn nu op zoek naar eenfulfillment partner voor het verzenden van de pakketten, magazijnbeheer en controle van de inkomende goederen. We willen natuurlijk niet met de eerste maar met de beste in zee. We selecteren op milieuvriendelijkheid en of onze manier van pakketten inpakken op dezelfde manier kan worden gedaan met een persoonlijke touch. Ik hoop zo te kunnen zorgen dat de pakketten nog sneller en beter de deur uitgaan en dat ik weer mijn handen vrij heb voor andere zaken. De eerste gesprekken zijn al gevoerd en hopelijk komt daar snel iets uit, zodat we onze groeiende klantenkring naar tevredenheid kunnen blijven leveren. In elk geval iedereen heel erg bedankt voor het vertrouwen, steun en jullie klandizie - Sarah

Signeersessie Lizzy Plat-Coelers
Op vrijdagavond 29 mei signeert Lizzy Plat-Coelers haar boek “Rauwe voeding voor honden” vanaf 19.00 uur in dierenwinkel EKO4petz in de Albert Verweystraat 54 in Noordwijk. Lizzy Plat-Coelers is bekend van Barfplaats, website en forum over rauwe voeding voor hond en kat. Lizzy beschikt over een onuitputtelijke kennis over het rauw voeren van honden in iedere levensfase. Dit boek is dan ook een must read voor iedereen die meer wil weten over het verantwoord zelf samenstellen van een gezonde en natuurlijke maaltijd voor de hond.

De avond begint om 19.00 uur met een signeersessie van 1 uur. Het boek is te koop in de winkel en kan direct gesigneerd worden. Om 20.00 uur is er ruimte voor het stellen van (individuele) vragen.

24-11-2015 We openen een 'stenen' winkel in Noordwijk aan Zee
Op 24 november hebben we de deuren geopend van onze winkel in Noordwijk aan Zee. Onze prachtige locatie biedt ruimte aan ons magazijn, de inpakruimte, de kantine en een 'stenen' winkel. Zo kunnen we vanaf 1 locatie zowel onze webwinkel orders verwerken als klanten in de fysieke winkel ontvangen. Een hele verandering, maar wat hebben we getroffen met deze prachtige locatie. Parkeren kan gratis voor de deur met de parkeerschijf (max. 2 uur) en het duin en het strand zitten op 10 minuten wandelafstand. Vlakbij onze winkel is een losloopgebied in het duin waar u met de hond het hele jaar los mag lopen.

30-09-2014 Eko-Pets wordt EKO4petz
Het werd tijd voor een nieuwe naam en een nieuw logo. Eko-Pets is vanaf heden omgedoopt tot EKO4petz. We zijn heel erg blij met de mooie nieuwe naam en het prachtige nieuwe logo.

03-09-2014 Aan het werk
De vakanties zitten er weer op en bij Eko-Pets gaan we weer vol aan de bak. Je kunt van ons komend najaar een aantal leuke acties, geweldige nieuwe producten en een nieuwe samenwerking verwachten. Later in het jaar staan er nog weer meer verrassingen en veranderingen op het programma, maar daarover later meer. Een van de eerste nieuwe producten van dit najaar zijn de geweldige Guisapet Caves. Deze design honden- en kattenmanden zijn echt weer eens wat bijzonders voor in huis. De Caves zijn voor de hond of kat een veilige en beschutte plaats om in te slapen.
 

 

14-08-2014 Goede doelen
Soms vergeet ik het even te vertellen maar we geven natuurlijk aan verschillende goede doelen. Afgelopen periode hebben we:

 • 40 bomen geplant via Trees for All in de Filipijnen waar het spookdiertje woont en door planten van nieuwe bomen en bescherming van bestaande bomen ook wordt beschermd
 • € 300,- aan producten (hondenvoeding, puppymelk, natuurlijke geneesmiddelen) geschonken aan Stichting Dogadoptions Nederland. Deze spullen worden gebruikt in de asiels in Roemenië die zwerfhonden en afgedankte honden opvangen
 • via sponsoring van producten in GoodieBags samen met Hondenfotografie een bedrag van € 690,- opgehaald voor de inrichting van Dierenasiel Stevenshage in Leiden. Overigens alle hulde aan Maud die het meeste werk heeft verricht met het maken van de prachtige foto's.
 • €100,- geschonken aan Sea Shepherd voor hun prachtige werk in de bescherming van de dolfijnen
 • verder steunen we structureel het Berenbos in Rhenen en Stichting Wakker Dier.

Daarnaast proberen we via Twitter en Facebook mensen zo veel mogelijk bewust te maken van een diervriendelijkere en milieuvriendelijkere leefwijze.

De speeltjes die zijn gekoppeld aan een goed doel gaan ook erg goed, dat bedrag sparen we op en aan het einde van het jaar wordt het bedrag door ons verdubbeld en overgemaakt naar de verschillende goede doelen.

Jullie allemaal bedankt voor de steun aan Eko-Pets zo kunnen wij ook weer heel veel mooie dingen doen en werken we samen aan een betere wereld voor de dieren, natuur en mens.

 

10-08-2014 Samenwerking met Green Jump
De webwinkel van Green Jump heeft alles op het gebied van eco producten voor kinderen en volwassenen, denk aan milieuvriendelijke drinkflessen, BPA vrije lunchtrommels, eco speelgoed en nog veel meer. Door een samenwerking krijgt u bij uw bestelling een kortingsbon om voordelig kennis te kunnen maken met Green Jump. Let op: zolang de voorraad strekt.

28-07-2014 De zomer is in volle gang
Hoewel veel mensen denken dat alle bedrijvigheid 2 maanden stil ligt in de zomer is niets minder waar. Alle huisdieren moeten gewoon ook in de zomer eten, snacken, spelen en naar de kattenbak. Dus de bestellingen blijven onverminderd binnenkomen (gelukkig). Team Eko-Pets staat dan ook de hele zomer paraat om uw bestellingen goed en snel te verwerken. Dus geen komkommertijd bij Eko-Pets maar gewoon gezellig druk zoals altijd. Eind augustus is de showroom wel dagen gesloten omdat die dagen net overlappen qua vakantie. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus is de showroom gesloten.

Onze hardlopers voor de honden zijn:

2. Zogoflex speeltjes
De hondenspeeltjes van Zogoflex zijn helemaal geweldig voor de hond en voor de baas. Ze zijn vrij van weekmakers en BPA's en dus helemaal veilig voor de hond om op te kauwen. Verder blijven de speeltjes drijven en kunnen ze dus heel makkelijk mee worden genomen naar het strand, het meer en op vakantie. Ze zijn ook nog eens een stuk sterker dan de gemiddelde hondenspeeltjes en gaan dus ook lang mee.

3. Drinkflessen voor de hond
Deze RVS drinkflessen voor de hond zijn lichtgewicht en kunnen makkelijk worden vastgemaakt aan de tas. Ideaal om altijd water bij de hand te hebben tijdens wandelingen. De flessen zijn verkrijgbaar in verschillende leuke prints maar ook in een mooie strakke zilveren uitvoering. De honden kunnen direct uit de fles drinken.

Op de kattenafdeling zijn de hardlopers:

1. Féline krabmeubel
De Féline blijft populair bij katten en mensen, zeker wanneer je een nieuwe kat of een kitten een fijn nieuw huis biedt is het wel prettig wanneer de nieuwe huisgenoot niet direct aan de bank of de gordijnen gaat krabbelen. De Féline is een krabmeubel van karton met een natuurlijke aantrekkingskracht voor katten en dus absoluut een aanrader!

2. Startpakket graanvrije voeding
Er gaan heel veel startpakketten graanvrije voeding over de 'toonbank' op dit moment en dat is ook niet verwonderlijk er wordt meer en meer gekeken naar gezonde en natuurlijke voeding voor katten. Helaas zijn katten kieskeurige eters, daar speelt dit graanvrije pakket voor de kat juist op in. Ook voor kittens is zo'n pakket heel erg raadzaam want wanneer kittens op jonge leeftijd aan zo veel mogelijk verschillende voer wennen is de kans groter dat ze later makkelijkere eters worden.

24-05-2014 Wat hebben het vlooienseizoen en het kittenseizoen met elkaar gemeen?
Ze zijn beide weer begonnen! Om vlooien effectief te weren met natuurlijke middelen is het verstandig om hier tijdig mee te beginnen. Heeft u nog niets gebruikt preventief tegen vlo en teek? Dan is nu het moment om dat alsnog te gaan doen. In elk geval door middel van de mand- en omgevingsspray. Hiermee zorgt u er voor dat vlooien eitjes niet kunnen uitkomen in uw woning, immers leeft 90% van de vlooienpopulatie niet op uw dier maar in het huis. Om uw hond te behandelen hebben we verschillende producten van natuurlijke Spot-On producten tot vlooienbanden, vachtsprays en de Flea Away tabletten. Voor de katten is de keuze iets minder uitgebreid omdat katten etherische olieën op de vacht door veelvuldig wassen binnenkrijgen. Hoewel etherische olieën voor mens, hond, paard en knaagdier niet schadelijk zijn, omdat we deze makkelijk kunnen afbreken in ons lijf, kunnen katten dat niet. Voor de kat is de keuze in natuurlijke producten hierdoor wat beperker dan voor de hond. De natuurlijke vlooiebandjes voor de kat en de Flea Away tabletten zijn wel veilig te gebruiken altijd in combinatie met de mand- en omgevingsspray.

Wilt u een kitten een goed huisje bieden? Zorg dan altijd dat u weet hoe oud de kittens zijn. Een kitten van 6 weken mag nooit worden opgehaald, wettelijk gezien mag een kitten vanaf 7 weken bij de moederpoes weg. Idealiter laat u een kitten tot 12 weken bij de moeder en nestgenootjes. De socialisatie van kittens door de moeder en nestgenootjes loopt nog ver na de 7e week door. Juist zaken die de kitten moet leren om een fijn huisgenootje te worden worden op een later stadium aangeleerd, zoals wanneer te stoppen met bijten omdat het zeer doet. Mocht u toch een kitten willen adopteren met 8 weken dan is het met klem aan te raden 2 kittens te adopteren. Heeft u een kater of poes lopen die niet is geholpen maar u heeft geen intentie om een nestje te nemen, laat uw dier dan helpen. De asiels in Nederland zitten vol met katten en straks in het kitten seizoen wordt dat alleen maar erger. U kunt dus ook bij het plaatselijke asiel gaan kijken voor een kitten of misschien smelt uw hart wel voor een volwassen kat uit het asiel. Qua voeding is het belangrijk om een kitten zo jong mogelijk zo veel mogelijk verschillend voer aan te bieden, dit helpt voorkomen dat de kat later heel kieskeurig wordt. Wanneer de kat ooit op een speciaal dieet zou moeten is het handig wanneer de kat al brokjes, blikvoeding en versvoeding gewend is om te eten. Dit zorgt op latere leeftijd voor een makkelijk etende kat. Speciaal voor kittens hebben we een aantal startpakketten in het assortiment.

Nieuw in het assortiment:

Natural Dog Toys
De nieuwe speeltjes van Natural Dog Toys zijn stevig en gemaakt van natuurlijke materialen. Zoals de Crinkler die is gemaakt van gerecyclede waterflesjes helemaal ingenaaid in een stevige dummy van Jute. Voor de hond een geweldig geluid van een krakend flesje. Voor de suède speeltjes wordt gebruik gemaakt van reststukken suede die normaliter zouden worden weggegooid.

http://www.eko-pets.nl/c-1908798/hondenspeeltjes/

Verwacht:

Ami blikvoeding voor de hond
De brokken van Ami zijn een groot succes bij de honden die geen dierlijke eiwitten en ingrediënten eten. Qua smaak niet te evenaren evenals qua samenstelling. Vanaf volgende week krijgen we een eerste proeflevering van de net gelanceerde blikvoeding van Ami Dog en kunnen de eerste honden gaan testten. Hou de website in de gaten!

 

 

02-05-2014 Titeren door Tannetje Koning op 14 mei in Katwijk ZH
Op 14 mei aanstaande komt dierenarts en schrijfster van het boek "Voer voor Carnivoren" naar Katwijk voor een avond waar de hond of kat kan worden getitert. Een titerbepaling is een controle van het bloed op antistoffen en op die manier wordt er gekeken of een inenting nodig is voor het dier. In tegenstelling tot ieder jaar standaard enten is het titeren een manier om te voorkomen dat er onnodig wordt geënt. Wanneer blijkt dat de hond of kat een enting nodig heeft dan kan dat ook direct die avond worden gedaan. Vanaf 19.00 uur gaan we beginnen, alleen deelname na aanmelding via: info@eko-pets.nl waarin u vermeld met hoeveel dieren u wilt komen uw naam, adresgegevens en uw telefoonnummer. Deelname wordt per mail aan u bevestigt als er nog voldoende plaats is.

14-04-2014 Verzenden is nu eenmaal niet gratis
Door de hoge kosten van verzenden, inpakmateriaal en betaalkosten per transactie via de webwinkel moesten de verzendkosten worden aangepast. Voordat ik een webwinkel had stond ik nooit stil bij het feit dat er voor iedere iDeal transactie kosten in rekening worden gebracht of dat het doosje, het vulmateriaal en de tape die het doosje dichtplakt ook geld kosten en dat het verzenden van een pakket best veel geld kost. Ik bestelde altijd tot het bedrag waar vanaf de verzendkosten gratis zijn. Bij Eko-Pets was dat bedrag € 35,- en daaronder voor brievenbuspost € 2,50 en voor gewone bestellingen € 4,50. Voor Belgie was dat vanaf € 65,- gratis en daaronder € 6,50. De werkelijke kosten van verzenden inclusief verpakking en tape en inclusief transactiekosten van de betaling is voor Nederland gemiddeld € 7,65 en voor België zelfs € 12,15. Om een lang verhaal kort te maken, dat kan niet meer uit.

De nieuwe verzendkosten zijn als volgt:

De bijkomende kosten voor verzending en afhandeling van uw bestelling binnen Nederland is:

Standaard tarief tot 30 kilo  € 4,95
Verzending met CO2 bijdrage  € 7,50
Bestellingen tot 30 kilo boven € 75,-  € 0,-

De verzendkosten naar Belgie zijn:

Standaard tarief tot 30 kilo  € 6,95
Verzending met CO2 bijdrage  € 11,50
Bestellingen tot 30 kilo boven € 110,-  € 0,-


Wel willen we eerlijke prijzen hanteren voor u als klant en dus niet deze verborgen kosten in de prijzen versleutelen. We staan nu eenmaal voor een eerlijke en duurzame bedrijfsvoering. Daar hoort ook een transparantie over de kosten bij en van u als klant vragen wij een zeer schappelijke bijdrage in de kosten. Omdat het afhandelen en verzenden van bestellingen nu eenmaal niet gratis is. Voor bestellingen vanaf € 75,- voor Nederland en € 75,- voor België nemen wij de verzendkosten volledig voor rekening.

10-04-2013 De vlooien en tekentijd is weer aangebroken
Het gebruik van giftige middelen tegen vlo en teek draagt bij aan het steeds groter wordende probleem. Op het moment dat er een gif wordt gebruikt tegen vlo en teek dan gaat inderdaad een groot deel van de vlooien en teken die in aanraking komt met het middel komen dood. Een aantal van de vlooien en teken overleven het middel en plantten zich voort. Deze nieuwe generatie vlooien en teken is niet meer te bestrijden met het gif wat er eerst werd gebruikt, dus wat doet men? Weer een ander en sterker gif. Het eerste riedeltje herhaalt zich en weer zijn er vlooien en teken die het nieuwe gif overleven. De vlo en teek zijn resistent geworden terwijl de hond of kat steeds een sterker gif krijgt toegediend, wat gepaard kan gaan met gezondheidsklachten. Daarnaast zien we nu ook steeds duidelijker de gevolgen voor onze leefomgeving en voor de bijen en de hommels. Alle dieren en het milieu hebben last van de hoge hoeveelheden giftige stoffen die we gebruiken om vanalles te 'bestrijden'.

Wat kan je doen om je hond of kat te beschermen zonder gif te gebruiken? Kijk op een andere manier naar de bestrijding van vlo en teek. Zorg dus dat uw huis preventief beschermt is tegen het uitkomen van vlooieneitjes. Op het moment dat er bij de hond of kat 1 vlo te zien is, zijn er vaak al heel veel eitjes en larven van de vlo in de woning aanwezig. Dit kan voorkomen worden door het huis eens per 2 maanden te sprayen met de Eden mand- en omgevingsspray. U sprayt dan de naden en de kieren in huis waar vlooien zich graag ophouden. Daarnaast beschermt u uw hond of kat met een vlo en teekwerend middel. Bij katten is het belangrijk om te kiezen voor een middel wat niet op de vacht ligt, door het veelvuldig wassen krijgt de kat dan veel binnen. Katten zijn zeer gevoelige dieren en ze kunnen vaak niet tegen dezelfde middelen als de hond, kies dus altijd zorgvuldig een middel voor de kat en bescherm in elk geval uw huis tegen een vlooienbesmetting. Daarnaast is het aan te raden de kat regelmatig te controleren op vlooien en teken. Etherische oliën en Tea Tree olie zijn belastend voor de kat en die zijn niet aan te raden. De vlooienpillen van Flea Away kunnen wel veilig gegeven worden evenals de natuurlijke vlooienband (met veiligheidssluiting). Voor de hond zijn er meerdere alternatieven. Alle middelen die we in het assortiment opnemen controleren we zelf op werkzame stoffen. Ze zijn dus natuurlijk én onschadelijk voor de hond en kat. Sommige middelen op de markt hebben het predikaat natuurlijk maar ook deze kunnen onwenselijke stoffen bevatten ook als deze zijn gedestileerd uit planten zoals Pyrethrinen en Pyrethroïden.

Wat kun je nog meer doen in de strijd tegen teken? Hoewel ik een groot dierenliefhebber ben is het met teken erg belangrijk dat wanneer u ze van de hond of kat afhaalt, dat ze ook dood worden gemaakt. Det door de WC spoelen van een teek zorgt er niet voor dat de teek doodgaat. Verbranden of met de nagel pletten  (tussen een stukje WC papier) en dan doorspoelen werkt wel.

19-03-2014 Biologische bloemenzaden cadeau bij iedere bestelling vanaf 21 maart
De bijen hebben het niet makkelijk in Nederland en België, we willen ze graag een handje helpen! Help je ook mee? bij iedere bestelling die vanaf 21 maart (het begin van de lente) wordt geplaatst krijg je een zakje biologische bloemenzaden cadeau. Dit bloemenmengsel is speciaal geselecteerd omdat bijen, hommels en vlinders er heel erg van houden. Door de zaadjes die je krijgt in jouw tuin of op een stukje braakliggend terrein of langs een akkerrand waar je vaak langsfietst te zaaien help je de bijen. Ieder zakje bevat genoeg zaadjes om 20m2 grond te voorzien van vrolijk bloeiende bloemen. Er liggen 500 zakjes klaar om verrzonden te worden. Samen toveren we zo 10.000 m2 om in een grote bloemenzee verspreid over heel Nederland. Let op zolang de voorraad strekt.

18-03-2014 NSS top langere levertijd 24 en 25 maart
Op 24 en 25 maart aanstaande is de NSS oftewel de nucleaire top in Den Haag. Vanaf zondag 23 maart is het vrijwel onmogelijk om bestellingen te verzenden of leveranciers te ontvangen bij Eko-Pets. We zitten midden in het gebied dat wordt afgesloten voor verkeer. Alle bestellingen die vanaf het weekend van 22 maart geplaatst worden lopen hierdoor vertraging op. Geduld wordt beloont, dus bestel je op 24 of 25 maart en bent je bereid wat langer te wachten op jouw bestelling? Dan ontvangt je 10% korting op het volledige bestelbedrag. De kortingscode die op 24 en 25 maart kunt gebruiken is: NSS2014. Door het opstapelen van bestellingen zullen de orders vanaf 26 maart op volgorde van binnenkomst worden verzonden. De verwachting is dat we tegen 31 maart weer helemaal op schema zitten, alvast bedankt voor het begrip.

26-02-2014 Biologische BARF producten
Voor de BARF voerders die ook graag biologisch willen voeren aan hond of kat zijn er inmiddels een flink aantal biologische BARF producten binnengekomen zoals; bio eendennekken, eco runderpens gemalen, biologisch lamsspiervlees, biologisch geitenspiervlees, bio kipkarkassen, bio eendkarkassen en dit aanbod groeit nog wekelijks. Ben je op zoek naar een verkooppunt van biologische BARF producten in Zuid-Holland / Omgeving Wassenaar Katwijk Leiden zoek niet verder. Alle producten zijn te bekijken en af te halen tijdens openingstijden van de showroom. We beschikken over een PIN automaat. Wilt u zeker zijn dat alles klaarligt als u langskomt? Dan kunt u online alvast bestellen: biologische BARF producten

19-02-2014 Voorraadbericht Ami
Sommige producten zorgen bij mij voor slapeloze nachten en heel veel extra werk in het nabellen van leveranciers en zoeken naar alternatieven. Een van deze producten is de hondenvoeding van Ami. Heel veel honden doen het uitstekend op de voeding, maar keer op keer krijg ik slechts een klein deel van de bestelde producten binnen. Juist voor honden die Ami eten uit gezondheidsoogpunt is het vreselijk als het niet op voorraad is en de hond weer zou moeten overstappen op een andere voeding. Omdat het afwachten nu eenmaal niet in mijn genen zit heb ik inmiddels afspraken kunnen maken met een Duitse leverancier en is er 300 kilo Ami hondenvoeding onderweg vanuit Duitsland. Daarnaast komt morgen al een eerste kleine levering van de Nederlandse leverancier binnen. Op deze manier denk ik nu echt goed grip te kunnen houden op de voorraden Ami en zal deze (als het aan mij ligt) nooit meer op uitverkocht staan. Met alle producten is het mogelijk een e-mail te ontvangen met een status update als extra service. Maar de beste service blijft natuurlijk zorgen dat alles op voorraad is.

19-01-2014 Feestelijke opening showroom Eko-Pets
Op 1 februari aanstaande is de feestelijke opening van de showroom. Je bent welkom op het glas te heffen. Van 15.00-18.00 uur.

18-01-2014 ViaOrganica knaagdiervoer stopt
Soms krijg je ook minder leuk nieuws van leveranciers van de biologische producten. Zo kreeg ik een e-mail van ViaOrganica dat ze hebben besloten te stoppen met de productie van biologische hamstermix, biologische caviamuesli dubbel-C, biologische konijnenvoedingen en de kippenvoeding kort samengevat al hun producten. Sinds dag 1 dat ViaOrganica de markt op kwam was er direct een samenwerking met Eko-Pets. We waren de eersten die de producten mochten opnemen in ons assortiment. ViaOrganica bood een uniek product zeker met hamstermix en de caviamuesli dubbel-C en dat biologisch. Helaas heeft ViaOrganica te maken gehad met veel pech in het startjaar. Ze hadden te kampen met ongedierte in een graanvoorraad (graankevers) en voor diegenen die iets weten van graankever of klander dan is het wel dat ze vreselijk moeilijk uit te roeien zijn. De klanders leven van graan en leggen in de graankorrels eitjes. Het enige wat je kunt doen als biologisch ondernemer tegen graankever is de hele voorraad weggooien en het hele magazijn grondig laten reinigen. Dan is het nog de vraag of je er dan helemaal vanaf bent. Het weggooien van alle grondstoffen en het terugkomen van de klander is voor ViaOrganica een zeer kostbaar probleem geweest. Vandaar dat ze hebben besloten de stekker er uit te trekken. De laatste voorraad (onaangetaste producten) worden nog verkocht en dan is helaas het einde gekomen voor de knaagdiermixen. Uiteraard zoek ik verder naar een mooi ander biologisch producte voor knaagdieren.

06-01-2014 Uitverkocht
Gisteren ontving ik een e-mail van een klant over de snacks die alweer een tijdje uitverkocht zijn, met de vraag of het altijd zo is. Toevallig zijn de biologische gedroogde snacks erg ingewikkeld om op voorraad te houden. De leverancier is afhankelijk van de beschikbare ingrediënten voor het drogen en droogt pas nadat een bestelling is ontvangen. Ik ontvang dan (een deel) van de door mij geplaatste bestelling en ik weet pas wat het geworden is als het binnenkomt. Daarnaast hebben zowel de leverancier en ik te maken met een zeer sterke groei in de vraag naar de biologische snacks. Dan gebeurt het dus wel eens dat er iets gewoon echt helemaal op is. Dan kan ik op mijn kop gaan staan, maar zo werkt het niet. "Gras groeit niet harder door er aan te trekken" is wel een toepasselijke uitspraak in deze. Dus ook voor mij zit er niets anders op dan braaf iedere week de bestelling door te geven (ruim) en dan af te wachten wat er gaat komen. Komt er nu nog eens bij dat de leverancier net een nieuwe productielocatie heeft gekregen en nu druk is met verhuizen. Zodra er snacks binnenkomen komt er een update op Facebook, dus wil je als eerste op de hoogte zijn en blijven van wanneer er biologische snacks binnen zijn gekomen neem dan eens een kijkje op Facebook en volg onze pagina!

29-12-2013 - Winnaars van de like & winactie voor krabmeubels op Facebook
Wat een leuke actie is het deze deel & win actie geweest. Heel veel enthousiaste katten die een nieuw krabmeubel wilde winnen met bijbehorende verhalen en foto's. Om objectief een keuze te maken is de lijst met alle mensen die de afbeelding hadden gedeeld op hun eigen tijdlijn uitgeprint en zijn er blind 6 namen geprikt. De 6 mensen krijgen een Cat-On krabmeubel Féline met Eko-Pets logo thuisgestuurd. Als jouw naam er bij staat stuur dan een bericht via FB of een mail naar: info@eko-pets.nl

Allemaal bedankt voor het meedoen en het delen van de actie. Hou FB in de gaten voor nieuwe winacties en leuke nieuwtjes. Ben je benieuwd om welke krabmeubels het nu exact ging? Kijk dan nog even naar alle krabmeubels

10-10-2013 - Vegetarische hondenvoeding
Lieve mensen ik ga 1x iets zeggen over vegetarische hondenvoeding en waarom we dit in het assortiment hebben. Ik krijg hier veel vragen over en ik begrijp de discussie, maar wat ik mis is een stukje begrip en acceptatie.

Vandaar 1 keer het uitgebreide antwoord op de veelgestelde vraag:

Waarom verkopen jullie van Eko-Pets vegetarische hondenvoeding?

Allereerst is het goed om te vertellen dat alle voeding die we verkopen geen synthetisch conserveermiddelen en anti-oxydanten bevatten, ze zijn vrij van genetisch gemanipuleerde ingrediënten, vrij zijn van geur- kleur- en smaakstoffen en vrij van onherleidbare dierlijke ingrediënten vanuit China bijvoorbeeld.
Dat wil zeggen dat de vegetarische hondenvoeding in het assortiment al een stuk minder belastende ingrediënten bevatten voor een hond dan de meeste reguliere merken hondenbrokken. Daar komt nog eens bij dat reguliere merken brok en blik vaak ook bijna vegetarisch zijn door het gebruik van een zeer laag percentage dierlijke ingrediënten (4% is geen uitzondering) van dubieuze afkomst. Vleesmeel en dierlijke bijproducten kunnen worden gemaakt van hoeven, snavels, veren en dan is het nog maar de vraag waar deze ingrediënten worden opgespaard en tot vleesmeel verwerkt.

Dat is de service die we van Eko-Pets bieden, wij maken een eerste selectie, dan is het aan een ieder zelf wat hij of zij de hond voert. Het valt me op dat het woord vegetarische hondenvoeding veel emotie oproept onder hondenbezitters en iedereen wil elkaar vertellen wat ze zouden moeten voeren. Ik heb echter nog nooit iemand te keer horen gaan wanneer iemand vertelt dat hij of zij een bepaald merk voert over brokken vol met landbouwgif of vol met kleurstoffen of vol met veren van dieren uit China. Wel heb ik hele lieve mensen leren kennen die met de handen in het haar hebben gezeten omdat hun hond maar klachten bleef houden op alle soorten voeding van brok tot BARF tot eliminatiediëten aan toe. De hond bleek uiteindelijk het meest gebaat bij een voeding zonder dierlijke eiwitten. Of mensen die vanuit geloofsovertuiging geen vlees in huis willen hebben, maar wel heel graag een hondje willen. Of mensen die vanuit dierenliefde niet alleen hun huisdier gezond en fit willen houden maar ook niet meer willen meewerken aan de vleesindustrie. Vroeger aten honden ook rustig met de pot mee en geen haan die er naar kraaide of de hond nu wel of geen vlees had gegeten die avond. Wat is het liefste zou willen zien is wat meer begrip onder hondenbezitters en acceptatie dat je niet in iemand anders zijn motieven, portemonee of geloof kunt kijken en dat dit ook niet hoeft. Laat iedereen de bewuste keuze maken om hun dier zo te voeden die bij hun hond en leefwijze het beste past. Want geloof mij mensen die kiezen voor een vegetarische voeding voor de hond verdiepen zich absoluut in hondenvoeding voordat ze deze keuze maken en ook zij hebben het beste met hun dier voor.

09-12-2013 - Kerstmarkt en de feestdagen
Aanstaand weekend 13, 14 en 15 december staat Eko-Pets op de Kerstmarkt in Laren NH. Deze sfeervolle markt wordt opgebouwd op de Brink naast de ijsbaan. 
We zijn van vrijdag tot en met zondag aanwezig met een stand vol met kerstspullen en kerstcadeau's voor honden en baasjes. Deze dag zijn ook de steigerhouten hondenmanden en voerstandaards te bezichtigen en te bewonderen en natuurlijk ook te kopen. Deze dagen is de showroom in Katwijk gesloten. Na dat weekend zetten we alle zeilen bij om alle kerstcadeau's op tijd te kunnen bezorgen. Vergeet ook vooral de huisdieren niet, die vinden ook graag een cadeau onder de kerstboom (als ze de boom al niet hebben omgegooid). Op maandag 23 december gaan om 13.00 uur de pakketten de deur uit die nog voor de kerst aangeboden gaan worden. Ben je niet thuis wanneer de postbode komt of wordt het pakket verkeerd gesorteerd dan wordt het pakket pas op 27 december opnieuw aangeboden. Dus wil je zeker zijn dat het pakket op tijd binnenkomt bestel dan zo spoedig mogelijk. Wil je het pakket of 1 artikel uit de bestelling feestelijk ingepakt hebben? Laat het dan weten in het opmerkingen veld en het cadeautje wordt ingepakt.
Eko-Pets is van 25 t/m 3 januari gesloten. Dat wil zeggen ik gebruik deze periode om de balans op te maken en voor wat welverdiende rust. Eko-Pets is gewoon telefonisch bereikbaar, alleen ikzelf niet. Wanneer je een advies nodig hebt over voeding dan kan de vraag bij een van de collega's worden gesteld en deze wordt dan doorgezet naar mij en beantwoord wanneer ik weer aan het werk ben. Ik wil jullie allemaal hele mooie en fijne dagen wensen met familie en vrienden (en dan bedoel ik natuurlijk ook onze huisdieren). Deze laatste maand van het jaar is een mooi moment voor een stukje bezinning, geborgenheid en liefde.

Fijne feestdagen en hartelijke groet! Sarah

Aanbieding

© 2012 - 2020 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel