Oorontsteking bij de hond

Een oorontsteking is voor de hond een hinderlijke en pijnlijke kwaal. Het is belangrijk dat een oorontsteking goed wordt behandeld. Als je niets doet bij een oorontsteking gaat deze niet vanzelf over. Wel heb je kans dat de ontsteking doorslaat naar het middenoor. Dat kan blijvende gezondheidsprobelemen veroorzaaken. Honden die veel zwemmen hebben meer risico op oorontsteking, honden met veel haar in de oren en ook honden met 'hangoren' hebben meer kans om oorontsteking te krijgen.

Hoe weet je of jouw hond oorontsteking heeft?

Symptomen van een ooronsteking bij de hond:

  • 1 oor 'hangt' anders
  • Aan het oor krabben
  • Piepen bij harde aanraking van het oor
  • Schudden met het hoofd
  • Stinkende oren
  • Zichtbaar veel oorsmeer in de oorschelp

Wat kun je doen tegen ooronsteking bij de hond?

De Lila Loves It Oorreiniger kan worden ingezet bij een milde ontsteking van het oor. Reinig het oor met de natuurlijke oorreiniger. Gebruik je deze in combinatie met de Lila Loves It Oorgel, dan heb je en krachtige formule tegen oorontsekingen bij de hond. De meest voorkomende oorontstekingen bij de hond zijn bacteriële oorinfecties. Deze kun je behandelen door een combinatie van bovenstaande natuurlijke middelen.

Let op: ga bij oorproblemen bij de hond naar de dierenarts om te checken of het trommelvlies intact is, of dat er zich een grasaartje (kruipertje) in de gehoorgang bevindt. Ga ook naar de dierenarts als de hond plotseling doof is, bij evenwichtsstoornissen, of als er bloed uit het oor komt

Terugkerende oorontstekingen

Terugkerende oorontstekingen zijn een vervelend probleem. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor oorontstekingen bij de hond die steeds weer terugkomen. Een manier om jouw hond te helpen bij terugkerende klachten is het verhogen van de (darm)weerstand. Reguliere medicijnen zijn vaak belastend voor de darmen. Geef een goede probiotica aan jouw hond of help het immuunsysteem met een detox kuur.

Ooronsteking hond voeding

Terugkerende oorontstekingen bij de hond kunnen in verband staan met de voeding. Wellicht heeft jouw hond een voedselallergie en uit dit zich door een terugkerende oorontsteking. De meeste honden zijn al geholpen met de overstap naar een graanvrij voer en een voer dat vrij is van synthetische conserveermiddelen en antioxidanten. Terwijl andere honden ook een enkelvoudige eiwitbron nodig hebben die ze nog niet eerder hebben gegeten zoals hert, geit of paard. De brokken die dan geschikt zijn, zijn de brokken van O'Canis zoals O'Canis Hert met Knolselderij en Rode Biet of O'Canis Paard met Zalm en Aardappel

Wij geven alleen informatie omtrent een natuurlijke en voedingsgerelateerde manier om de gezondheid van je dier te ondersteunen en te verbeteren. In Nederland is het bij wet vastgelegd dat alleen een dierenarts een medische diagnose mag stellen en een medische behandeling mag geven.

© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel