Oorontsteking bij de hond

Een oorontsteking is voor de hond een hinderlijke en pijnlijke kwaal. Het is belangrijk dat een oorontsteking goed wordt behandeld. Honden die veel zwemmen hebben meer risico op oorontsteking, ook honden met 'hangoren' hebben meer kans om oorontsteking te krijgen.

Hoe weet je of jouw hond oorontsteking heeft?

Symptomen van een ooronsteking bij de hond:

 • 1 oor 'hangt' anders
 • aan het oor krabben
 • piepen bij harde aanraking van het oor
 • schudden met het hoofd

Wat kun je doen tegen ooronsteking bij de hond?

Puur Oor kan worden ingezet bij een oorontsteking. Je geeft dan enkele dagen tot 1 week dagelijks Puur Oor in de gehoorgang. Ook preventief kun je Puur Oor gebruiken. Druppel deze homeopatische druppels eenmaal per week in ieder oor. Ook is het belangrijk om de oren goed schoon te houden. Na het druppelen met Puur Oor kun je met een dot watten de oorschelp schoonmaken.

De meest voorkomende oorontstekingen bij de hond zijn bacteriële oorinfecties. Deze kun je behandelen door een combinatie van natuurlijke middelen. De Espree Ear Cleaner werkt anti bacterieël, tegen gisten én in de strijd tegen oormijt. 

Let op: Ga bij oorproblemen bij dieren naar de dierenarts om te checken of het trommelvlies intact is, of dat er zich een grasaartje (kruipertje) in de gehoorgang bevindt. Ga ook naar de dierenarts als de hond plotseling doof is, bij evenwichtsstoornissen, of als er bloed uit het oor komt

Terugkerende oorontstekingen bij de hond kunnen in verband staan met de voeding. Wellicht heeft uw hond een voedselallergie en uitten dit zich door een terugkerende oorontsteking. De meeste honden zijn al geholpen met de overstap naar een graanvrij voer en een voer dat vrij is van synthetische conserveermiddelen en anti-oxydanten. Bezoek onze pagina hypoallergene hondenvoeding wanneer je vermoedt dat een voedselallergie aan de grondslag ligt van de klachten.

Wij geven alleen informatie omtrent een natuurlijke en voedingsgerelateerde manier om de gezondheid van je dier te ondersteunen en te verbeteren. In Nederland is het bij wet vastgelegd dat alleen een dierenarts een medische diagnose mag stellen en een medische behandeling mag geven.

Sorteer op
 • Puur Oor (Auris) 30 ml
  Puur Oor (Auris) 30 ml

  Puur Oor zorgt voor gezonde oren zonder kriebel bij hond en kat. Puur Oor kan preventief worden ingezet om de oren gezond te houden, maar ook bij klachten én jeuk in het oor.

  1 druppel per oor per week houdt de oren…

 • Espree Ear Care Cleaner oordruppels hond
  Espree Ear Care Cleaner oordruppels hond

  ESPREE EAR CAREEspree Ear Cleaner is een natuurlijke oorreiniger en oorverzorging voor de hond. De Ear Cleaner oordruppels van Espree heeft een handige draaidop waardoor de druppels exact te doseren zijn.

  ∙ Een uistekende…

 • niet geschikt voor katten

  Espree Ear Care Wipes
  Espree Ear Care Wipes

  ESPREE EAR CLEAN WIPESSchoonmaakdoekjes voor vieze hondenoren. Deze biologisch afbreekbare schoonmaakdoekjes van Espree bevatten Aloë Vera en Peppermunt om de oren natuurlijk schoon te maken en te verzorgen.

  ∙ 60 doekjes met…

© 2012 - 2022 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel