Alternatief voor versvlees voeding in de vakantie

Voer je je hond vers? Wellicht voer je KVV maar dat komt niet altijd even goed uit. Denk aan dagjes weg, familie of vrienden die op je hond passen en die gruwelen van het verse vlees of een lange vakantie in het buitenland. Ook kan het voorkomen dat je vergeet de KVV uit de vriezer te halen.

Bij EKO4petz hebben we een ruim assortiment alternatieven voor als je een dagje geen KVV kunt of wilt voeren. Of misschien wel een hele periode. Ook zijn er veel baasjes die de overstap van brok naar KVV geleidelijk willen laten verlopen.

Blikvoeding op basis van vers vlees

Een van de opties die je kunt kiezen wanneer je naar een vervanger voor verse voeding op zoek bent, is een hoogwaardige blikvoeding. Hoewel een standaard blikvoeding zonder vlees met alleen een vleesjus van dierlijke bijproducten geen goed idee is, zijn er ook merken blikvoeding op de markt met een hoog vleesgehalte. De drie merken blikvoeding die perfect zijn voor een vakantie periode zijn;

Edgard & Cooper

De smakelijke blikvoedingen van Edgard & Cooper zijn helemaal gemaakt van vers vlees, groenten, kruiden en vitaminen en mineralen. Deze blikvoeding is compleet en daarmee perfect om mee te nemen op vakantie. Alle varianten blikvoeding van Edgard & Cooper zijn volledig vrij van granen.

Herrmanns 

Een gecertificeerd biologische blikvoeding uit Duitsland is Herrmanns. Herrmanns maakt verschillende complete voedingen voor de hond van hoogwaardige ingrediënten. Door per smaak gebruik te maken van 1 eiwitbron is Herrmanns ook geschikt voor honden met voedselovergevoeligheden. Niet alle smaken van Herrmanns zijn graanvrij, dit staat per smaak beschreven. 

Carnilove

De smakelijke blikvoeding van Carnilove bestaat uit een hoog vleesaandeel, aangevuld met groenten en kruiden. Uniek aan Carnilove is dat zij ook graanvrije brokken maken die je heel goed kunt combineren met de blikvoedingen. Daarnaast gebruikt Carnilove geen rund of kip in de voeding. Vooral de smakelijkheid van de voeding van Carnilove is super handig, zelfs kieskeurige eters, eten graag van de Carnilove voeding.

Geperste hondenbrokken

Sommige mensen zweren bij geperste brokken in combinatie met versvleesvoeding. Misschien ken je het filmpje wel van het glaasje water met zuur waarin zowel geperste als gebakken brokken worden gegooid en dat daaruit zou moeten blijken dat alleen geperste brokken gecombineerd kunnen worden met KVV. Helaas is deze 'proef' niet echt vergelijkbaar met de realiteit, geen enkele hond heeft immers een maag vol met maagsap (zoals een glas water). Eerst komt er voeding in de maag en dan komt er maagsap bij. Wil je toch het liefste geperste brokken voeren? Dan kan dat natuurlijk.

O'Canis graanvrije geperste brokken

Een van de weinige merken op de markt die een graanvrij en geperste brok maken is O'Canis. Deze brokken bevatten in plaats van graan, aardappel of zoete aardappel als koolhydraatbron om de brokken te kunnen persen. De geperste brokken van O'Canis zijn beschikbaar in 2 smaken; Eend met Haring en Paard met Zalm. Uitstekende opties ook voor honden met voedselovergevoeligheid.

DARF volvoeding

De geperste hondenbrokken van DARF bevatten wel granen in de vorm van gierst, heeft jouw hond geen last van granen in de voeding dan zijn de volbites een goed alternatief voor de DARF versvoeding. De brokken zijn geperst en bevatten veel vlees, ze vallen daardoor wel makkelijk uit elkaar en zijn niet zo geschikt om als beloningssnoepje te geven.

Houdbare worsten

Een ander alternatief voor versvleesvoeding tijdens de vakantie zijn de zogenaamde houdbare worsten. De houdbare worsten worden kort gestoomd om deze houdbaar te maken buiten de vriezer (hetzelfde proces als blikvoeding, maar dan niet in blikvorm maar in worst). Het voordeel van de houdbare worsten is dat ze veel lijken op de voeding die je gewend bent en ze zijn makkelijk in porties te verdelen.

Luchtgedroogde & Gevriesdroogde voeding

Een andere manier om vleesvoedingen voor de hond te behandelen zodat deze houdbaar zijn buiten de koeling, is het luchtdrogen van de voeding en het vriesdrogen van de voeding. Bij beide manieren wordt vocht uit de voeding onttrokken en daardoor wordt de voeding geconserveerd.

Ziwipeak

Ziwipeak heeft een luchtgedroogde 'brok' voor de hond. Deze hoogwaardige voeding is een voeding die vrij is van granen en een vleesaandeel van 90% heeft. Door het proces van luchtdrogen blijven de mineralen bewaard en is de voeding uitermate geschikt als afwisseling of ter vervanging van KVV of vers maaltijden. Ziwipeak zijn droge stukjes gedroogd vlees en deze hoeven niet te worden aangemaakt met water. Zorg wel altijd voor voldoende drinkwater voor jouw hond. De stukjes kunnen ook goed gebruikt worden al beloningssnoepje of trainer.

Orijen Freeze Dried

De gevriesdroogde hondenvoeding van Orijen is uniek in zijn soort. Deze voeding wordt in Canada gemaakt onder streng toezicht in tegenstelling tot veel andere gevriesdroogde producten die vaak in China worden gemaakt.

Sorteer op
 • Orijen Freeze Dried Original
  Orijen Freeze Dried Original
 • Orijen Freeze Dried Regional Red
  Orijen Freeze Dried Regional Red
 • Orijen Freeze Dried Food Dog Tundra
  Orijen Freeze Dried Food Dog Tundra
 • Herrmanns Puur Paard
  Herrmanns Puur Paard
 • Ziwipeak Daily Dog Cuisine Lam
  Ziwipeak Daily Dog Cuisine Lam
 • Ziwipeak Daily Dog Cuisine hert
  Ziwipeak Daily Dog Cuisine hert
 • Ziwipeak Daily Dog Cuisine Makreel & Lam
  Ziwipeak Daily Dog Cuisine Makreel & Lam
 • Ziwipeak Daily Dog Cuisine Beef
  Ziwipeak Daily Dog Cuisine Beef
 • Hundejause biologische gevogelteworst
  Hundejause biologische gevogelteworst
 • Becopets Travel Bowl
  Becopets Travel Bowl
 • Carnis houdbare vleesworst - konijn
  Carnis houdbare vleesworst - konijn
 • Herrmanns Puura - gedroogd vlees Rund
  Herrmanns Puura - gedroogd vlees Rund
© 2012 - 2021 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel