Natuurlijke vlooienmiddelen voor de hond

Steeds meer komt men terug van de giftige vlooienmiddelen die er voor honden op de markt zijn. Deze middelen zorgen ervoor dat vlooien bij aanraking met de hond of het bijten van de hond direct dood gaan. Vaak zijn deze middelen een aantal weken of maanden werkzaam. Je denkt natuurlijk dat is erg handig. Helaas is het wel een handige manier waar verder niet veel extra moeite voor nodig is, de keerzijde van de medaille laat echter een veel minder rooskleurig beeld zien. Juist deze middelen kunnen schadelijk zijn voor je hond, voor kinderen die de hond aaien, voor het milieu en voor de bijenpopulatie.

Je kiest toch ook voor een natuurlijke vlooienmiddel? Bij EKO4petz hebben we een ruim assortiment natuurlijke middelen die preventief werken tegen vlooien maar ook bij een vlooienbesmetting hebben we een aantal natuurlijke oplossingen in het assortiment.

Wat kun je preventief doen tegen vlooien?

1. Tabletten van Flea Guard zorgen er voor dat uw hond minder aantrekkelijk ruikt voor vlooien en teken. Dit natuurlijke voedingssupplement is een eenvoudig snoepje die u dagelijks aan uw hond voert. Doordat de geur in het bloed van de hond terechtkomt ruikt de hond minder aantrekkelijk voor vlooien en teken. De pillen worden dagelijks gevoerd aan uw hond (of kat) in 1 verpakking Flea Away zitten 100 pillen (goed voor 100 dagen) ook hebben we een speciale staffelprijs bij aankoop van 5 potten (500 pillen).

2. Pipetten van Biogance deze pipetten zijn eenvoudig in het gebruik, verzorgen de vacht en zorgen voor een geur die voor vlooien en teken onaantrekkelijk is

3. Natuurlijke spray tegen vlooien; je kunt een spray gebruiken waardoor de hond onaantrekkelijk wordt voor vlooien. Deze spray is helemaal veilig en biologisch afbreekbaar. Als anti-vlooienspray hebben we de Espree KnockOUT door spray en de Biogance vachtspray in ons assortiment. De Espree KnockOUT spray is goed voor een aantal dagen bescherming (afhankelijk van de activiteit van de hond, bij zwemmen vaker herhalen).

4. CDvet vlooiendruppels: de druppels van CDvet zorgen er voor dat de hond zéér onaantrekkelijk is voor vlooien en teken. De druppels worden voor 3 weken lang dagelijks tussen de schouderbladen op de huid of op de oren aangebracht. Na de eerste 3 weken hoeft de behandeling slechts 1 - 2 maal per week te worden herhaald.

5. Billy No Mates: een poeder voor door de voeding die zorgt voor een optimale vachtondersteuning en een veranderde geur van de huid en vacht.

6. Knoflook een vlooienmiddel: uit grootmoeders tijd voor honden is knoflook. Het nadeel van knoflook is, dat wanneer je te veel knoflook aan uw hond geeft, dit kan leiden tot bloedarmoede. De hoeveelheid knoflook die uw hond mag hebben hangt af van de grootte van uw hond. Een grotere hond (golden retriever) mag maximaal 1 rauwe teen knoflook per dag hebben. Wil je direct de juiste dosering hebben? Kies dan de Biofood knoflookbonbons met schapenvet.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan voor een combinatie van preventieve vlooienmiddelen die bij jou en jouw hond passen. Hier vind je alle natuurlijke vlooienmiddelen die wij in ons assortiment hebben.

Door de regelgeving binnen Nederland en de biociden wetgeving mogen producten die niet zijn opgenomen in de databank van ctgb niet worden omschreven als vlowerend, teekwerend, insectwerend, vlododend, teekdodend of insectdodend. Wil je een middel controleren op registratie binnen de biocide wetgeving? www.ctgb.nl/toelatingen.

Sorteer op
 • VetIQ Healthy Treats - Flea Guard
  VetIQ Healthy Treats - Flea Guard

  MARK & CHAPPELL HEALTHY TREATS FLEA GUARDHealthy Treats Flea Guard is samengesteld door dierenvoedingsexperts om het welzijn van uw huisdieren te bevorderen. Deze heerlijke lekkernijen bevatten een unieke mix van ingrediënten die…

 • STOP Bodyguard omgevingsspray
  STOP Bodyguard omgevingsspray

  STOP ANIMAL BODYGUARD OMGEVINSSPRAYHet behandelen van de omgeving is een belangrijk onderdeel. Deze natuurlijke omgevingsspray van STOP helpt de omgeving te reinigen en voorkomt het uitkomen van vlooieneitjes.

  Inhoud: 1 liter

© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel