Natuurlijke tekenmiddelen voor de hond

Bij EKO4petz worden alléén tekenmiddelen voor de hond verkocht die veilig zijn voor de hond én natuurlijk. Er zijn héél veel producten op de markt met verschillende chemische bestanddelen. Deze middelen werken door de teken te doden zodra ze hebben gebeten.

De middelen die wij verkopen zijn natuurlijk, veilig en biologisch afbreekbaar. Alle middelen werken preventief tégen teken. Ze zorgen er voor dat de teek niet meer op je hond wil gaan zitten en als ze toch op je hond vallen, willen ze in elk geval niet vastbijten. Op deze manier weer je de nare teken van je hond zónder je hond bloot te stellen aan chemische middelen.

Heb je een chemische tekenband of een ander chemisch middel gebruikt en de hond laat klachten zien? Stop dan alsjeblieft met de behandeling met het middel. Bij een vlooien- en tekenband kunnen er huidirritaties ontstaan op de plaats waar de tekenband om de nek zit. Bij spot-on producten (de zogenaamde pipetten) kunnen klachten zich op andere manieren uitten zoals lusteloosheid, koorts, niet willen eten etc.

De reden dat we bovenstaande tekst hebben geschreven is dat veel mensen bij hun hond een klacht zien ontstaan na het gebruik van chemische middlelen tegen vlo en teek. Vaak komen deze mensen in hun zoektocht bij ons uit. We kunnen je een advies op maat geven voor de juiste natuurlijke en veilige middelen die effectief werken tegen vlooien én teken.

Teken natuurlijk voorkomen

Ieder jaar is het weer raak en met de warme winters lijkt het wel alsof er ieder jaar meer teken te voorschijn komen. Voor de hond en de baas zijn teken vervelend en hardnekkig ongedierte wat je zo veel mogelijk moet voorkomen. Een tekenbeet kan vervelende gevolgen hebben voor de hond en voor de mens. Teken voeden zich door bloed te zuigen van hun gastheer. De teek zuigt zich in een bloedmaaltijd vol (deze kan van enkele uren tot enkele dagen duren), nadat de teek is volgezogen laat deze zich vallen om hun maaltijd te verteren. Wanneer de teek weer 'leeg' is gaat deze op zoek naar een nieuw slachtoffer. Sommige honden lijken ware teekmagneten terwijl andere honden er (bijna) geen last van hebben.

Ziekte van Lyme

Teken kunnen verschillende ziekten overbrengen, de bekendste en de meest ernstige is de ziekte van Lyme. Het is bekend dat 2% van de Nederlandse bevolking de ziekte van Lyme krijgt. De cijfers van hoeveel honden jaarlijks besmet raken met de ziekte van Lyme zijn niet bekend. De teek moet drager zijn van het borrelia bacterie om Lyme over te kunnen dragen. Borrelia burgdorferi dringt het bloed en de weefsels binnen van diverse geïnfecteerde zoogdieren en vogels. In de natuur komt Borrelia burgdorferi voor in o.a. muizen. Na een bloedmaaltijd bij een geïnfecteerd dier, brengen de teken de bacterie over naar reeën, mensen, huisdieren en andere warmbloedige dieren. Een besmetting met Borrelia burgdorferi kan bij mensen, honden en veel andere dieren, de ziekte van Lyme veroorzaken.

Gedrag van de teek

Hongerige teken klimmen omhoog vanuit het gras, op struiken of op planten totdat ze op een hoogte zitten waarvandaan ze op een langslopende gastheer kunnen overstappen. Volwassen teken zoeken altijd een groot dier of mens. Teken kunnen niet springen zoals veel mensen denken. Ze kruipen gewoon over op het moment dat er een mens of dier langs de struik loopt waar ze op zitten. Door beweging van de plant weten ze dat er een gastheer langsloopt en dan proberen ze over te kruipen. De teken bijten zich ook niet direct vast, ze wandelen tot wel 20 minuten op hun gastheer om een perfect plekje te vinden om zich vast te bijten. Tijdens deze minuten dat de teken nog niet zijn vastgebeten kunnen de teken nog met de hand verwijderd worden en doodgemaakt (pletten tussen de nagels). Wanneer je gebruik maakt van middelen op basis van etherische oliën dan zorg je er voor dat de teek niet wil 'opstappen' op jouw hond omdat de geur van de hond enorm afstotend is voor de teek. Een voorbeeld van zo'n middel is de CDvet vlo & teek exit 

Even kort op een rij, de feiten:

 • Teken laten zich NIET uit bomen vallen
 • Teken zitten in het gras, in bosjes en in planten
 • Teken zitten in gebieden met veel (kleine) zoogdieren
 • Teken bijten zich niet direct vast wanneer ze op de hond zitten
 • Teken lopen over op hun gastheer

Teken natuurlijk weren van honden

Wij mensen kunnen ons beschermen tegen teken door kleding te dragen wanneer we het bos of de hei op gaan of ons in ander natuurgebied begeven. De hond volledig in te pakken in kleding voor iedere wandeling is niet realistisch. Wel kun je andere natuurlijke middelen inzetten waardoor de hond minder tot niet aantrekkelijk wordt voor teken. Je kunt zorgen dat de teken niet meer op de hond willen gaan zitten door etherische oliën. Een aantal geuren staan bekend om hun insectwerende eigenschappen zoals lavendel, tea tree, neem, geraniol en lavendin. De druppels van CDvet  en de CDvet mild het hele seizoen te gebruiken. Daarnaast kan door voeding er voor zorgen dat het bloed minder aantrekkelijk is voor teken.

De CDvet teek ex Herbal is een voedingssupplement speciaal geformuleerd om te zorgen dat de hond minder aantrekkelijk wordt voor teken. Het voordeel van natuurlijke middelen is dat ze naast elkaar gebruikt kunnen en mogen worden zonder dat het een nadelig effect heeft op de gezondheid van uw huisdier. Zeker in deze tijd, is het goed om uw dier op een natuurlijke manier extra te beschermen tegen teken. Naast de CDvet herbal is Billy No Mates een natuurlijk voedingssupplement op basis van verschillende kruiden, die zorgen dat uw hond minder aantrekkelijk wordt voor teken. De resultaten met de Billy No Mates zijn indrukwekkend.


In het kort wat je kunt doen:

 •  Bescherm de hond d.m.v. etherische oliën
 • Controleer de hond na iedere wandeling direct en na een half uur weer op loslopende teken, haal de teken weg en maak ze dood
 • Bescherm de hond extra door middel van voedingssupplementen
 • Gebruik een goede tekentang waarmee u de teek in 1 keer verwijderd
 • Test de teek wanneer u het niet vertrouwt


Natuurlijke middelen tegen teken

 

Sorteer op
 • CDvet hond mild (zonder tea tree, met neem)
  CDvet hond mild (zonder tea tree, met neem)

  CDVET MILD (ZONDER TEA TREE)De CDvet mild is speciaal geschikt voor mensen met katten in huis. Tea Tree olie kan voor katten zeer giftig zijn, wanneer u katten heeft die de hond wassen is het niet verstandig om de CDvet met Tea…

 • CDvet teek ex herbal
  CDvet teek ex herbal

  CDVET HERBAL 250 GRAMDit voedingssupplement voor de hond zorgt van binnenuit dat de hond minder aantrekkelijk ruikt. De CDvet teek ex is de perfecte aanvulling in de behandeling naast de CDvet afweerconcentraat of de CDvet…

© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel