Diervriendelijk inkopen voor je hond of kat

Bijna iedere dierenwinkel noemt zichzelf diervriendelijk, maar hoe kan het dat zo'n diervriendelijke dierenwinkel dan wel diervoeding verkoopt dat getest wordt op honden en katten in laboratoria of dat zo'n diervriendelijke dierenwinkel slipkettingen of prikbanden verkoopt? Hoe diervriendelijk is het dat we onze huisdieren voeding en snacks voeren waar vlees wordt gebruikt van dieren die een vreselijk leven hebben gehad?

EKO4petz helpt je graag op weg om écht diervriendelijk in te kopen voor jouw huisdier met deze tips:

1. Honden en kattenvoeding

Kies een voeding voor jouw hond of kat die gezond is voor jouw huisdier. Honden en katten zouden geen voedsel moeten eten met toegevoegde suikers, kleurstoffen, conserveermiddelen, geurstoffen en smaakstoffen. Kies daarnaast een voeding waarbij de dieren waar het vlees van afkomstig is een goed leven hebben gehad of kies voor een diervrij alternatief. Kijk bij je keuze ook of het merk dat je voert hun producten op proefdieren test.

  • Geen kunstmatige toevoegingen in de voeding
  • Een goed leven voor de dieren waar het vlees van afkomstig is of diervrij
  • Geen tests op proefdieren

Wij hebben deze checks al voor je gedaan en verkopen uitsluiten diervoeding die aan bovenstaande eisen voldoen. Zoek je een diervriendelijke voeding voor jouw kat? Of ben je juist op zoek naar een diervriendelijk hondenvoer?

2. Hondensnacks & hondenkluiven

Voor de hond zijn er veel diervriendelijke alternatieven op de reguliere hondensnacks. Veel hondensnacks worden in China, Thailand en India geproduceerd, deze snacks zijn én niet gezond voor jouw hond door de gebruikte chemicalën en de dieren waar deze producten vandaan komen hebben vaak ook een vreselijk leven. In landen zoals China, India en Thailand staat het dierenwelzijn van slachtdieren niet erg hoog op de prioriteitenlijst. Voor de hond zijn er veel gezonde gedroogde snacks te koop van biologische dieren en er zijn ook heel veel kluiven en snacks die volledig diervrij zijn.

3. Kattensnoepjes

Voor de kat zijn er verschillende soorten snoepjes te koop. Veel van deze snoepjes zijn verre van natuurlijk en staan bol van de kleur- geur- en smaakstoffen, suikers en conserveermiddelen. Allemaal stoffen die de kat niet nodig heeft en voor gezondheidsproblemen kan zorgen op de lange termijn (denk aan suikerziekte). De herkomst van ingrediënten is vaak niet meer te herleiden en als er al iets van vlees in zit, dan zijn dit vaak dierlijke bijproducten die worden ingevoerd vanuit het buitenland.

  • Kies natuurlijke snoepjes zonder onnodige en belastende ingrediënten
  • Ga voor een kattensnoepje waarbij de herkomst van het vlees bekend is

4. Hondenshampoo's

De meeste hondenshampoo's die te koop zijn bevatten dierlijke olie (muskusolie of nertsolie) het gebruik van deze olie is niet nodig in hondenshampoo. Nertsen worden gefokt voor de bontindustrie en hebben op zijn zachts gezegd een vreselijk bestaan in een nertsenfarm. Het gebruik van bont of nertsolie is in alle opzichten dieronvriendelijk en onnodig. Kies dus altijd voor een shampoo die geen dierlijke ingrediënten bevat. Voor de hond is het belangrijk dat de shampoo niet de natuurlijke beschermlaag van de huid aantast, kies dus altijd voor een natuurlijke shampoo zonder parabenen en zonder dierlijke olie.

  • Geen shampoo met dierlijke olie
  • Geen onnatuurlijke shampoo met parabenen

5. Vlooien en tekenmiddelen

De meest verkochte middelen tegen vlo en teek kunnen belastend zijn voor de gezondheid van de hond of kat. Het constant behandelen van een probleem dat niet aanwezig is door het gebruik van bestrijdingsmiddelen heeft daarnaast zijn weerslag op het bodemleven en de insecten. Biociden kunnen immers niet bedenken dat ze wél een vlo of teek moeten doden maar dat ze de bijen niet mogen aantasten. Op onze pagina seizoensproducten zijn natuurlijke middelen te vinden.

Gelukkig zijn er meer en meer manieren om écht diervriendelijke producten te kopen voor je huisdier. Bij EKO4petz zetten we ons in om alléén eerlijke en diervriendelijke producten in het assortiment op te nemen.

 

Sorteer op
© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel