Uitloop van kattenbakkorrels

Een grote frustratie van veel katteneigenaren, al het kattengrit dat door het huis heen wordt gelopen. Bij de kleikorrels zie je vaak witte pootafdrukken op de vloer en kattengrit zelf wordt ook meegelopen door het huis heen. Katten begraven hun ontlasting en bij het graven in de kattenbak blijft kattegrit vaak aan de pootjes hangen, tussen de teentjes en in de haren. De kussentjes kleuren bij het gebruik van kleikorrels vaak wit waardoor de kat een spoor van korrels en witte voetafdrukken achterlaat.

Langharige katten

Bij langharige katten is de uitloop vaak vele malen erger, zij hebben immer langere haren tussen de teentjes maar ook in het lange haar van de vacht zelf en zelfs de staart kan kattengrit blijven hangen. Speciaal voor langharige katten zijn er korrels die wat zwaarder zijn en die niet makkelijk mee de bak uit komen, de Mini Power Pellets. Deze korrels zijn klontvormend en milieuvriendelijk maar door hun maat en gewicht worden ze niet makkelijk meegenomen de bak uit. Ook geven deze kattenbakkorrels geen witte pootafdrukken

Type kattenbak en kattenbakvulling

Naast het plaatsen van de kattenbak op een strategische plaats is het verstandig om te kiezen voor een kattengrit die zorgt dat er niet veel uitloop is en die witte pootafdrukken voorkomt. De Cat's Best Öko Plus zorgt niet voor witte pootafdrukken, is klontvormend en milieuvriendelijk. Zij hebben speciaal om uitloop tegen te gaan de Mini Power Pellets ontworpen.
Het soort kattenbak kan ook zorgen voor minder uitloop, zo heeft de Curver kattenbak een schoonloopelement in de kattenbak waardoor de kat direct over een opengewerkt gedeeltje van de kattenbak loopt zodra hij of zij de kattenbak verlaat.

Schoonloopmatje

Het plaatsen van een schoonloopmat voor de kattenbak zorgt voor schone pootjes en dat de grit die wel is blijven hangen in de pootjes er af wordt gelopen.

Sorteer op
 • afbeelding
 • Cat's Best Smart Pellets - paarse zak
  Cat's Best Smart Pellets - paarse zak

  CATS BEST BIOLOGISCHE KATTENBAKVULLING SMART PELLETSSpeciaal voor katten met lang haar of katten die veel kattengrit mee naar buiten de kattenbak lopen zijn de Cats Best Smart Pellets ontwikkeld. Alle gunstige eigenschappen van…

 • Cat's Best Original - rode zak
  Cat's Best Original - rode zak

  CAT'S BEST ORIGINAL KLONTVORMIGE KATTENBAKVULLINGCat`s Best klontvormende kattenbakkorrels zijn 100% biologisch afbreekbaar. Deze kattenbakkorrels hebben een antibacteriële werking en dus: minder geur en meer hygiëne.

  ∙ 100%…

 • Woody Cat - houtkorrels voor de kat
  Woody Cat - houtkorrels voor de kat

  WOODY CAT - KATTENBAKVULLING HOUTWoody Cat is een houtkorrel kattenbakvulling en bodembedekker voor kleine (knaag)dieren. De houtkorrels absorberen urine en zorgen voor een aangename geur omdat ze sterk geur kunnen opnemen. De…

© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel