Schijnzwangerschap bij teven

Veel teefjes hebben last van schijnzwangerschap, het lichaam gaat zich gereed maken voor een nest pups en ook geestelijk is de hond in de war. Veel honden krijgen enige tijd na de loopsheid last van schijnzwangerschap.

Geschiedenis

Schijnzwangerschap is terug te leiden naar het feit dat honden roedeldieren zijn en dat alleen de Alpha teef pups krijgt binnen een roedel. Het is alleen veel te fragiel om alleen de alpha teef te laten zorgen voor de pups,  de natuur een vangnet ingebouwd door alle teven van de roedel 'schijnzwanger' te laten worden. Door de schijnzwangerschap kunnen alle teven de pups voeden en verzorgen als eigen pups.

Heden ten dage

Helaas is de schijnzwangerschap niet erg nuttig bij onze huishonden die geen nestje gaan krijgen en niet voor pups hoeven te zorgen. Sommige teven hebben niet veel last van schijnzwangerschap, maar andere teven hebben er na iedere loopsheid weer last van en zijn deze periode echt goed van slag.

Hoe weet je nu dat jouw hond schijnzwanger is?

De teef laat volgende symptomen zien:

 • (Piep)speeltjes verzamelen in de mand of op een andere veilige plek
  (of andere spullen die door kunnen gaan voor pups)
 • Snauwerig gedrag laten zien en zich terugtrekken
 • Veelvuldig piepen en janken
 • Minder graag naar buiten gaan
 • Holletje graven / nestje maken
 • Melkklieren gaan opzetten of zelfs echt melk geven

Wat kun je doen om jouw teef te ondersteunen tijdens deze periode?

Er zijn vele manieren om te voorkomen dat de hond schijnzwanger wordt en om de hond te ondersteunen wanneer deze wel schijnzwanger is. Wanneer je natuurlijke middelen gaat inzetten, is het belangrijk deze in te zetten direct de laatste dag van de loopsheid. Hieronder een aantal tips om te voorkomen dat de hond schijnzwanger wordt of om de symptomen te vermideren.

 • Haal alle zachte speeltjes weg en zeker piepspeeltjes
 • Ga veel met de hond op pad (afleiding)
 • Zorg voor hersenwerkjes (afleiding)
 • Ga iets minder voeren dan gebruikelijk
 • Ondersteun met Puur Schijnzwanger en/of Phantom Raspberry om schijnzwangerschap te beperken / voorkomen

Natuurlijke ondersteuning schijnzwangere hond

Onderstaande producten ondersteunen jouw hond en voorkomen dat de hond schijnzwanger wordt. Zorg er wel voor dat je alle middelen start wanneer de hond nog loops is en deze zeker zo'n 2 maanden blijft gebruiken.

Schijnzwangerschap Paika & Lola

Onze eigen honden hadden regelmatig last van schijnzwangerschap. Omdat dit niet erg goed is voor het lichaam om steeds schijnzwanger te zijn zijn we op zoek gegaan naar een natuurlijke manier om de schijnzwangerschap te voorkomen (in plaats van als het al in volle gang de reguliere medicatie; galastop te geven). Onze eigen ervaringen zijn zeer positief en het is niet meer zo erg als voorheen. Vooral Paika had heel veel last van de schijnzwangerschap, met het wandelen waren we haar dan steeds kwijt omdat ze in het bos op zoek was naar een holletje of ze graafde er zelf een om in te verdwijnen. Fien onze kat was ook niet meer veili, omdat Paika haar als pupje zag en steeds mee naar haar mand wilde nemen (dat vond Fien niet zo'n goed idee), ook binnen probeerde ze vaak een nestje te graven in de bank, wat ons al meer dan eens een bank kostte. Al met al hebben we heel veel ervaring met schijnzwangerschap bij teven en bovenstaande tips in combinatie met onderstaande middelen gaan het ook voor uw hond makkelijker maken, dat weten we zeker.

Sorteer op
 • Puur Schijnzwanger
  Puur Schijnzwanger

  PUUR SCHIJNZWANGERBij wisselende stemmingen en ongemakken tijdens en na de loopsheid/cyclus bij hond en konijn.

  Geschikt voor: Kat, Hond, KnaagdierSamenstelling: Extracten van echte salie (Salvia officinalis) en haver (Avena…

 • CSJ Phantom Raspberry
  CSJ Phantom Raspberry

  CSJ PHANTOM RASPBERRY - FRAMBOOSBLAD SCHIJNZWANGERDe CSJ Phantom Raspberry is een natuurlijke oplossing tegen schijnzwangerschap bij teven. Het framboosblad staat bekend om het voorkomen of verhelpen bij schijnzwangerschap bij de…

 • CSJ Stroppy Bitch!
  CSJ Stroppy Bitch!

  CSJ K9 STROPPY BITCH!Is jouw hond plotseling prikkelbaar, nerveus of temperamentvol? Tevens hebben soms behoorlijk last van hun hormonale huishuiding. CSJ Stroppy Bitch is een natuurlijk kruidenmengsel om teven te helpen met…

© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel