Een hondenkluif waar de hond lang mee bezig is

Zoals onze winkel naam al doet vermoeden, verkopen we alleen natuurlijke producten voor huisdieren. Een aantal kluiven die bekend zijn om het feit dat ze lang mee gaan verkopen wij wellicht bewust niet.

Nu we zijn gestopt kun je hondenkluiven online bestellen bij Hondjekoek

Welke kluiven verkopen we niet en waarom niet.

De gerookte botten, dinobotten of parmahambotten zijn verschillende benamingen voor een vergelijkbaar product. Dit gerookte bot verkopen wij niet omdat we bijna wekelijks gevallen voorbij zien komen van honden met maagproblemen veroorzaakt door het eten van gerookte of gekookte botten, soms zo erg dat er een maagperforatie heeft plaatsgevonden. Naast de gerookte botten verkopen we ook geen Nylabones om de simpele reden dat we geen producten verkopen met weekmakers en BPA's en we adviseren dit soort producten dan ook niet om langdurig op te kauwen. 


Harde kluiven voor de hond

We hebben een aantal kluiven in het assortiment die hard zijn, zoals de hertengeweien, de Churpi's en Coffeewood Chews. Met harde kauwsnacks is het goed om te weten hoe de hond hierop kluift. Wanneer er met beleid aan de uiteinden wordt gekauwd dan zijn de Coffeewood Chews, hertengeweien en de Churpi's absoluut een aanrader. Omdat deze kluiven hard zijn en de hond er al kluivend stukjes vanaf moet zien te krijgen gaan deze kluiven automatisch ook lang mee (de Coffeewood Chew is hierop een uitzondering, die zijn echt bedoeld om op te kauwen, maar niet om op te eten. Is de hond nu superfanatiek en wil hij het liefst ook harde kluiven direct in 2 stukken bijten dan zijn deze harde kluiven niet geschikt.

Hertengewei Original

Een hertengewei is een natuurlijk product vol met natuurlijke vitaminen en mineralen. De herten verliezen ieder jaar hun gewei en deze geweien worden geraapt en tot hondenkluif verwerkt (alleen in de juiste maat gezaagd en de scherpe kanten worden er af geschuurd).  Honden vinden de geur die aan een hertengewei zitten vaak aantrekkelijk, terwijl wij mensen er niets aan ruiken. Het feit dat het gewei voor ons niet geurt is absoluut een voordeel. Het hertengewei is dus geurvrij en het geeft niet af. Qua hardheid is een gewei wel echt hard, de bedoeling is dat de hond aan de uiteinden begint met kluiven en door speeksel het gewei zachter maakt en er stukjes vanaf kan eten. Dus niet alleen het merg kan worden opgegeten maar het hele gewei.

Churpi's 

Een Churpi is een hondenbot gemaakt van gedroogde yakmelk. In Nepal wordt er al eeuwen van yakmelk een zeer voedzame kaas gemaakt die de mensen daar graag eten. Door deze kaas langer te laten drogen ontstaat er een taaie en harde hondenkluif. De yamkelk hondenkluiven (oftewel Churpi's) zijn voedzaam en smakelijk voor de hond en ze kunnen er lang mee bezig zijn. Het is wel aan te raden om de juiste maat voor de hond te kiezen om te zorgen dat de hond er ook echt lang mee doet. Een maat extra small voor een Duitse Dog is geen goede match. De Churpi's hebben een lichte rooklucht omdat ze ambachtelijk gedroogd worden. 

Coffeewood Chew

De Coffeewood Chews zijn kluiven van koffieboomhout. Deze veilige houtsoort is prima geschikt om op te kluiven. Dus heeft jouw hond of pup een voorkeur voor de houten salontafel of takken uit het bos? Niet meer nodig! Met de Coffeewood Chew hebben ze wel de ervaring van op een houtje bijten (daardoor ook vetvrij en geschikt voor allergische honden), maar dan op een hout die geschikt is om op te kauwen.


Hondenkluiven die minder hard zijn maar wel lang mee gaan

Sommige honden zijn zo fanatiek bij het kluiven dat wanneer ze een kluif krijgen die erg hard is, ze deze ook proberen direct kapot te kauwen en in te slikken. Dat is natuurlijk niet handig. Voor de honden die niet zo'n harde kluif willen zoals de Churpi of het hertengewei maar wel iets zoeken waar de hond echt lang mee bezig is zijn deze kluiven beter geschikt.

Fallow Antler (damherten gewei)

Hoewel je het zo op het eerste gezicht niet zou denken is het gewei van een damhert een stuk zachter dan die van een edelhert. De damhertengeweien zijn dan ook wat sneller op dan een hertengewei Original. Het voordeel is dat een Fallow Antler niet zo snel wordt getracht doormidden te bijten omdat er snel genoeg voldoende kan worden zacht gekauwd en opgeten. Wil je dan toch graag dat de hond wat langer bezig is? Kies dan voor een groot stuk damherten gewei.

Gedroogde runderoor groot

Deze gedroogde runderoren met vlees hebben ons positief verrast qua grootte en qua hoe lang ze mee gaan. Onze eigen fanatieke kluiver van 35 kilo mocht deze grote oren direct uitproberen. We hebben de stopwatch aangezet en pas na een half uur had ze de pit van het oor opgekluifd. Wauw dat hadden we niet verwacht. Ze had nog een flink stuk van het oor zelf te gaan, maar ze moest eerst even uithijgen een slokje drinken en toen pas ging ze weer verder. Ze al met al zo'n 40 minuten bezig geweest met 1 runderoor. 

Geperste botten van hert, paard of geit

We zijn al een hele lange tijd op zoek naar kluiven voor allergische honden die ook nog eens vrij zijn van bleek en van lijm. Het verbaast je vast, maar de meeste hondenkluiven van huid (die witte inderdaad) zijn gebleekt met chloor en aan elkaar geplakt met lijm. Dat wil je natuurlijk niet aan jouw hond geven en wij willen dat niet verkopen. Na een lange tijd zoeken hebben we nu geperste botten gevonden die in Europa worden gemaakt zonder nare stoffen. Ze zijn geperst, graanvrij en van één diersoort. Door het persen gaan ze lang mee.

Kophuid Platen

Alleen al door de grootte van deze hondensnacks is jouw hond er lang mee bezig. De kophuid platen zijn gedroogde stukken runderkophuid. Runderkophuid is op zichzelf al een vrij taaie kluif. Deze platte stukken zijn weer een hele nieuwe kluif uitdaging. Die de meest fanatieke honden vast en zeker met liefde aangaan.

Hopelijk hebben we je met dit artikel op weg kunnen helpen naar de beste kluif voor jouw fanatieke kluiver. Natuurlijk hebben we nog veel meer snacks in ons assortiment natuurlijke hondensnacks. Hele kalfspezen, bullepezen, hele luchtpijp, pensplaten zijn ook nog snacks die allemaal groter zijn en daardoor ook geschikt zijn voor grotere honden en fanatieke kluivers.

Sorteer op
 • Gedroogde runderoren 10 stuks
  Gedroogde runderoren 10 stuks

  Gedroogde runderoren zijn online te koop bij Hondjekoek via onderstaande link:Gedroogde Runderoren hondensnack
  ----------
  Deze natuurlijke hondensnacks van runderoor worden gedroogd in Duitsland. Voor de hond zijn deze grote oren…

 • Hertengewei kluif Antler Easy
  Hertengewei kluif Antler Easy

  ANTLER DOG CHEWS EASY ANTLERSDe Easy Antlers hertengeweien zijn speciaal voor honden die niet zo heel fanatiek zijn in kluiven. De geweien zijn doormidden gezaagd waardoor het smakelijke merg wat aan de binnenkant zit goed te…

 • Pets Best gedroogde runderkophuid platen
  Pets Best gedroogde runderkophuid platen

  Bestel runderkophuidplaten online bij Hondjekoek
  ----------
  Gedroogd runderkophuid platen zijn mooie grote kluiven voor de hond. Deze gedroogde stukken runderkophuid zijn helemaal natuurlijk en extra groot voor lang kluifplezier.…

 • Churpi
  Churpi

  Onze tip nu we gestopt zijn? Bestel Churpi online bij Hondjekoek.nl:Churpi Kauwkluif voor de hond van Himalaya yakmelk
  ----------
  Je bent op zoek naar een hondenkluif waar de hond lang mee doet, die niet stinkt en toch gezond is…

 • Carnis runderkophuid 30-35 cm
  Carnis runderkophuid 30-35 cm

  CARNIS RUNDERKOPHUID LANGE STUKKEN (30-35 CM)De gedroogde stukken runderkophuid van Carnis zijn pure en gezonde snacks voor de hond. De stukken worden alleen gedroogd en verder niets. Deze natuurlijke hondensnack gaat lang mee en…

 • Carnis spiervlees rund XL (geelhaar)
  Carnis spiervlees rund XL (geelhaar)

  CARNIS GEELHAAR RUND LANGE STUKKENDe gedroogde stukken geelhaar (nekspier) van Carnis zijn pure en gezonde snacks voor de hond. De stukken worden alleen gedroogd en verder niets. Deze natuurlijke hondensnack gaat lang mee en zorgt…

 • I&I Coffeewood Chew
  I&I Coffeewood Chew

  I&I COFFEWOOD CHEWS CoffeeWood Chews zijn een natuurlijke kluif van hout. Geschikt voor honden die graag langdurig kluiven en voor houtliefhebbers. De takken van de koffieboomplant worden jaarlijks geoogst van bomen uit…

 • Carnis rundersnuit grote stukken
  Carnis rundersnuit grote stukken

  CARNIS RUNDERSNUIT LANGE STUKKENDe gedroogde stukken rundersnuit van Carnis zijn pure en gezonde snacks voor de hond. De stukken worden alleen gedroogd en verder niets. Deze natuurlijke hondensnack gaat lang mee en zorgt voor lang…

© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel