Hondensnacks (n)ergens voor nodig?

Regelmatig krijgen we vragen over hondensnacks en hondenkoekjes. Sommige mensen denken dat hun hond geen snacks mag hebben vanwege een voedselallergie of gevoeligheid. Sommige mensen denken dat hun hond geen snacks mag omdat de hond nierproblemen heeft. Ook zijn er mensen die hun hond geen kluiven geven omdat ze vinden dat ze de hond dan te veel verwennen of dat de hond te dik wordt.

Jouw hond is het hier duidelijk niet mee eens en we willen je dan ook graag helpen naar verantwoorde hondensnacks voor jouw hond. Wist je dat we voor alle honden een passende snack kunnen vinden?

Waar is het kluiven goed voor?
Het kluiven op een hondenkluif heeft verschillende voordelen voor de hond. Door het kluiven komt het stofje endorfine vrij in de hersenen van de hond. Endorfine, ook wel bekend als geluk hormoon, werkt stress verlagend en geeft een gevoel van ontspanning en geluk bij de hond. Het langdurig kluiven op hondensnacks is goed voor het reinigen van het gebit en het masseren van het tandvlees. Door het kluiven worden verteringsenzymen geactiveerd, voor honden die brokken, blikvoeding of KVV krijgen zou een kauwkluif na het eten de perfecte afsluiter zijn die helpt bij het soepel verteren van de maaltijd.

Hap-Slik-Weg
Kleine snoepjes zijn erg geschikt voor kleine hondjes, maar ook juist als beloning voor tijdens de wandeling of (puppy)cursus. Bij het puzzelen zijn kleine snoepjes ook erg handig. De trainers van Escapure en de Fitness Bits zijn kleine snoepjes van gedroogd vlees (zonder granen, suikers en/of conserveermiddelen). Deze snoepjes zijn ook in bijzondere diersoorten zoals struisvogel, kangoeroe en paard, speciaal voor de allergische of gevoelige honden.

Speciaal voor de tanden
Hoewel alle snacks waar de hond op kan kluiven goed zijn voor de verzorging van de tanden, heeft de hond soms iets extra nodig speciaal voor het gebit. De Meatsnax Dental zijn kauwstaafjes van Iers weiderund verrijkt met zeewier en citrus bioflavonoïden, beide bewezen effectief tegen tandplak en bacteriën in de mond. De Bogadent Plaque-Stop sticks zijn wat hardere gedroogde stukken huid welke ook zijn verrijkt met supplementen die goed zijn voor de gezondheid van het hondengebit en de mondhygiëne.

Snacks bij gezondheidsproblemen
Er zijn verschillende gezondheidsproblemen waarbij veel honden geen snacks meer mogen.
Nierproblemen: bij nierproblemen worden snacks aangeraden met een laag eiwit gehalte. De Whimzees en de Ossobello hondensnacks hebben een zeer laag eiwitgehalte. De Whimzees bevatten maximaal 2% eiwit en bij Ossobello is het eiwitpercentage zelfs maar 0,92%.
Voedselallergie: wanneer de hond een voedselallergie heeft is het zeker mogelijk om een passende snack te vinden. De snacks van Soopa zijn gemaakt van groente en fruit en zijn volledig graanvrij. Deze snacks staan bekend als hypoallergeen. Weet u precies waar de hond allergisch voor is, dan is het kiezen van een passende snacks een stuk eenvoudiger. Heeft uw hond een eiwitallergie dan zijn onze vegetarische hondensnacks zonder dierlijk eiwit een uitkomst. Ook van diersoorten die niet vaak in hondenvoeding voorkomen hebben we een ruim assortiment hondensnacks zoals, kameel, struisvogel, paard en konijn.
Overgewicht: het belangrijkste bij overgewicht is om te kiezen voor snoepjes en kluifjes zonder suikers en zonder granen of aardappel (koolhydraten). Kies voor een vetarme hondensnack zoals de Orijen Freeze Dried Treats of een stuk gedroogde long. De hertengeweien zijn ook van nature vetarm. Bij honden met overgewicht is het belangrijk om het gewicht van de dagelijkse snacks af te halen van de hoeveelheid voer. Wanneer je dit strikt in de gaten houdt, kun je de hond tussendoortjes geven zonder te veel te geven op een dag.
Pancreatitis: alle Soopa snacks zijn geschikt voor honden met pancreatitis.
Diabetes: voor honden met suikerziekte is het belangrijk om te kiezen voor snacks zonder suiker en zonder koolhydraten zoals de gedroogde vleesstrips van Carnis. Deze strips hebben we in alle diersoorten, dus ook wanneer de hond een allergie heeft naast suikerziekte zijn er voldoende opties.

Lang kauwplezier
Een hond die lang aan het kluiven is, is een gelukkige hond. Hoe lang jouw hond uiteindelijk doet met een kluif is per hond verschillend. Je hebt kleine honden die sabbelen op een bullepees en andere honden hebben deze zo weg. Onze aanraders voor kluiven die lang mee gaan: runderkophuid (grote stukken of 30 cm), hertengeweien van Green & Wilds, Carnis spiervlees rund XL en de Churpi’s.

VegaFriendly
Onze assortiment hondensnacks zonder dierlijke ingrediënten groeit hard. Deze snacks zijn op basis van groenten en fruit en zeer smakelijk voor de hond. De Benevo Knots zijn een echte aanrader, net als de hondensnacks van Ossobello. Voor de grotere honden hebben we de Whimzees Sticks XL en de tandenborstel XL.

Sorteer op
© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel