Net zoals bij voeding voor de mens, zie je ook bij hondenvoeding een aantal trends. Een van de trends binnen hondenbrokken die al een tijd gaande is, is graanvrije voeding. De term graanvrij kom je meer en meer tegen bij hondenbrokken.

Het begin van graanvrije hondenvoeding

Toen de eerste merken begonnen met graanvrije hondenbrokken, werden deze brokken ontwikkeld als natuurlijke en gezonde voeding. Het doel op zich was niet het maken van een graanvrije brok. Het doel was om de hondenbrokken zo te maken, dat ze pasten bij een natuurlijke voeding van een dier wat een hoog vleesgehalte eet. De merken hondenbrokken die op dat moment op de markt waren bestonden uit 4% dierlijk ingrediënt en 96% plantaardig ingrediënt (en dan vooral granen).

Koolhydraten

Een andere zorg over de reguliere hondenvoedingen op de markt, is het hoge aandeel koolhydraten. Door een hoog aandeel koolhydraten die snel worden omgezet in suikers in het lijf, is er een hoge schommeling van de bloedsuikerspiegel. Ook voor honden is dit geen goed idee. Het lichaam van de hond kan koolhydraten in kleine hoeveelheden gebruiken voor extra energie. Het grootste probleem is dat de meeste hondenvoedingen een hoger aandeel koolhydraten bevatten dan alle andere ingrediënten. Een reden waarom hondenvoer producenten het liefste koolhydraat gebruiken in plaats van vlees, dat is de kostprijs. Maïs (afval), haver, aardappel, tarwe en rijst zijn goedkopere ingrediënten dan vlees.

Goedkope graanvrije brokken

Zoals het vaak gaat met een nieuwe trend in hondenvoeding, zie je dat meer en meer merken hun voeding ook graanvrij gaan maken. Is iedere soort graanvrije voeding gezonder voor de hond? Daar waar een aantal merken afstapte van granen in de voeding en een hoger gehalte vlees ging gebruiken, lijkt het nu alleen te gaan om het vermijden van granen. Is een hondenbrok met 60% witte aardappel en 10% erwtenproteïne gezonder dan een brok met 60% vlees en 10% bruine rijst? Wij denken van niet, maar brok nummer 1 kan wel graanvrij op de verpakking zetten.

Hoogwaardige merken graanvrije brokken

Wanneer je wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen van graanvrije brokken, is het altijd goed om te kijken naar alle ingrediënten. Wil je een brok met een hoog vleesgehalte en een laag gehalte koolhydraten? Onderstaande merken voldoen aan deze voorwaarden:

1. Ziwipeak

Ziwipeak is een luchtgedroogde voeding met een hoog vleesgehalte. Deze voeding is ook zeer geschikt als beloningssnoepje en voor honden die moeilijk eten. Deze voeding zit qua prijs wel aan de top van het segment.

2. Orijen

Een van de bekendste merken van hondenbrokken met een uitzonderlijk  hoog gehalte vlees is Orijen. De brokken van Orijen hebben een zeer laag gehalte koolhydraat en bevatten een hoog gehalte aan scharrelvlees.

3. Carnilove

De brokken van Carnilove zijn gezond, smakelijk, hoog in vleesgehalte en ze bevatten geen granen maar ook geen witte aardappel. Door de vele verschillende smaken die onderling te combineren zijn is Carnilove een goede keuze voor kieskeurige honden.

4. Acana

De brokken van Acana zijn hoog in vleesgehalte en vrij van granen. De voeding van Acana is er in veel verschillende soorten, zo zijn er brokjes voor pups van kleine rassen, volwassen honden van kleine rassen, brokken voor honden van grote rassen, senioren, sporthonden en allergische honden.

 

© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel