Verklein de ecologische pootafdruk van jouw huisdier

Ben je zelf al heel bewust bezig met duurzaamheid en groen leven? Heb je ook een huisdier? Wist je dat je ook jouw huisdier mee kunt nemen in jouw duurzame lifestyle? Inmiddels zijn er heel veel producten voor huisdieren die ook ecologisch verantwoord zijn en je kunt bewust kiezen voor een bedrijf waar je jouw producten koopt en hoe duurzaam zij zijn. Natuurlijk werken we bij EKO4petz vanuit een groene bedrijfsvoering.

Duurzaam hondenvoer

Eigenlijk net zoals bij mensenvoeding zie je bij hondenvoer een aantal nieuwe voedingstrends. Eén daarvan is de honden tegenhanger van het Paleo dieet met voor honden veel rauw vlees, wat rauwe groenten aangevuld met kruiden. Het bewuster voeren van jouw hond en het weten wat je geeft is een mooie verandering. Zeker toen aan het begin van deze beweging voornamelijk slachtafval uit Nederlandse slachthuizen werdt gebruikt en gevoerd. Dit slachtafval werd in Nederland nauwelijks in diervoeding gebruikt, omdat de meeste hondenbrokken als eiwitbron vleesmeel of vedermeel uit China laten komen.

Maar net zoals bij mensen geldt dit ook bij diervoeding; hoe meer vlees, hoe belastender voor het milieu. In navolging daarvan komen er ook steeds meer varianten hondenvoeding met minder vlees (maar ook geen vleesmeel uit China), biologische hondenvoeding, vegetarische hondenvoeding en hondenvoeding op basis van insecten. Naast de ingrediënten speelt ook de verpakking van de voeding een rol. Want zit het in een zak die niet recylcebaar is? Of is er al gekozen voor een papieren zak met een binnenzijde van suikerriet?

Wil je biologisch hondenvoer in een biologisch afbreekbare verpakking? Kies dan de Edgard & Cooper biologische hondenbrok.
Deze hondenbrok bevat wel vlees, maar niet extreem veel en al het vlees is van biologische afkomst. De zak is gemaakt van papier, bedrukt met sojainkt en voorzien van een coating aan de binnenzijde van suikerriet.

Duurzaam kattenvoer

In tegenstelling tot honden, die goed minder hoog vleesgehalte in hun voeding kunnen hebben, hebben katten juist behoefte aan een hoog vleesgehalte in de voeding. Wil je jouw kat toch duurzamer voer geven? Kies dan in elk geval voor biologisch kattenvoer! Daarnaast kun je kijken naar de verpakking waar de voeding in zit. Het mooiste is natuurlijk volledig biologisch afbreekbaar. Is dat geen optie? Kies dan recyclebaar materiaal zoals plastic zonder extra coating of juist biologisch kattenvoer uit blik.

Duurzame middelen tegen vlo en teek

Om vlooien en teken te bestrijden zijn er veel producten op de markt op basis van insecticiden. Deze producten zijn alleen niet zo fijn voor het milieu en andere insecten. Wil je liever iets kiezen wat niet belastend is voor het milieu? Ga dan voor een product wat helpt om vlooien en teken te weren. Zoals de natuurlijke Flea Guard tabletten.

Ecologische hondenshampoos

Bij het wassen van jouw hond heb je ook een duurzame optie! Er zijn verschillende ecologische shampoos. De ecolgische shampoos zijn biologisch afbreekbaar en mild reinigend voor de hondenvacht. Door te kiezen voor ecolgische hondenshampoo voorkom je dat ongewenste ingrediënten bij jouw hond op de huid komen. Door te kiezen voor ecolgische hondenshampoo komen de ongewenste stoffen ook niet in ons water terecht. Ook bij shampoo's heb je verschillende keuzes, zoals de gecertificeerd ecolgische shampoo's van Biogance. Deze worden in Frankrijk gemaakt. De shampoo's van Animal Nature zijn niet gecertificeerd, maar wel zijn ze vrij van ongewenste stoffen en door de productie in Nederland hebben ze ook nog eens minder transport nodig om bij jou te komen. Beide opties in hondenshampoo's zijn verpakt in een plastic fles. Wil je het liefst ook zo veel mogelijk plastic verpakkingen vermijden? Kies dat voor een biologische hondenzeep. Deze is alleen verpakt in een kartonnen verpakking.

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kies je natuurlijk ook een bamboe hondenborstel!

Ecologische kattenbakvulling

Als je eenmaal weet dat er voor kleikorrels voor in de kattenbak natuurgebieden worden afgegraven, dan snap je ineens dat er ook een ecologische variant kan zijn. De kleikorrels die verkocht worden als kattenbakvulling in de supermarkt en in dierenwinkels worden speciaal voor onze katten uit natuurgebieden gewonnen. Er zijn korrels van silica en van betoniet. Van de korrels van betoniet weten we dat deze met name uit Amerika, China, Griekenland, India, Mexico, Rusland en Japan komen. In veel van deze landen is er geen controle op de afgravings- en eventuele milieuschade. Het transport over lange afstanden is behoorlijk milieubelastend. Ten slotte kunnen kleikorrels niet gecomposteerd worden en verbranden ze niet in afvalverbrandingsinstallaties. Wil je een bewuste keuze maken voor jouw kat? Kies dan korrels die wel biologisch afbreekbaar zijn en die op korte afstand van Nederland worden geproduceerd. De Cat's Best Öko kattenbakvulling is gemaakt van zaagsel en is volledig biologisch afbreekbaar en gewonnen en geproduceerd in Duitsland. Daarnaast is de verpakking gemaakt van gerecycled papier.

Bij ecologische kattenbakvulling hoort natuurlijk ook een biologisch afbreekbaar kattenbakschepje!

Ecologisch huisdierspeelgoed

Wist je dat veel hondenspeelgoed is gemaakt van plastic wat bovendien weekmakers bevat? Niet alleen slecht voor het milieu maar ook voor de gezondheid van jouw hond niet wenselijk!

Konijnen en knaagdieren

Heb je thuis een konijn of knaagdier? Ook voor jouw knager kun je duurzame keuzes maken. Wist je bijvoorbeeld dat er biologisch hooi is en biologische snoepjes voor knagers? 

Sorteer op
© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel