Misschien eet je zelf wel biologisch of vegetarisch en vraag je je nu toch af wat je iedere avond in Minoes haar voerbakje gooit. Voor katten zijn er gelukkig ook voldoende keuzes als het om biologisch kattenvoer gaat. Wij delen in elk geval de 6 redenen om te kiezen voor biologisch kattenvoer, het is aan jou of je jouw kat laat overstappen. Over overstappen naar andere kattenvoeding hebben we trouwens ook een heel handig artikel geschreven.

1. Een goede gezondheid

Wanneer je jouw kat op natuurlijke wijze met de juiste voeding gezond kunt houden is dat wel aan te raden. Hoe minder je met jouw kat naar de dierenarts hoeft hoe beter het is. Niemand wordt blij van een ongezonde kat die zich niet lekker voelt. Door te kiezen voor biologisch kattenvoer, help je jouw kat gezond te houden door een pure en gecontroleerde voeding te geven.

2. Geen plofkip en kippenveren uit China

Een andere reden om voor biologisch kattenvoer te kiezen zijn de gebruikte ingrediënten. In diervoeding worden vaak bijzondere eiwitbronnen gebruikt. Zoals meel van kippenveren geïmporteerd vanuit China. Maar ook de zogenaamde plofkip en daar dan de restproducten van (snavels, voeten, koppen) zijn veel gebruikt in kattenvoeding.

3. Geen geur- kleur- en smaakstoffen

Door te kiezen voor biologische kattenvoeding, weet je zeker dat het product vrij is van onnodige geur- kleur- en smaakstoffen. De meeste biologische kattenvoedingen gebruiken naast geen geur- kleur- en smaakstoffen ook geen suikers in de voeding. Een schone en pure voeding dus, die smakelijk is van nature.

4. Een goed leven voor alle dieren

Jouw kat heeft een heerlijk leventje, dan is het wel fijn om te weten dat de dieren gebruikt in het kattenvoer op zijn minst ook een fijn leven hebben gehad. Met biologische voeding weet je zeker dat de dieren die worden gebruikt een zo goed mogelijk leven hebben gehad.

5. Beter voor de leefomgeving

Bij het biologisch boeren wordt ook rekening gehouden met de akkerranden en de biodiversiteit om de rond de boerderij. Door juist te kiezen voor biologisch kattenvoer van biologische ingrediënten steun je de biologische boeren die zich ook inzetten om de leefomgeving rond hun boerderij zo goed mogelijk te beschermen en vrij te houden van gif.

6. Heel erg lekker

Dat is nog eens een mooie reden, de meeste katten vinden biologisch kattenvoer gewoon heel erg lekker. Onze eigen moeilijke eter was ook niet altijd te verleiden met voeding, maar sinds kort is ze weer helemaal gek van alle soorten biologisch kattenvoer. Eigenlijk heel makkelijk kiezen dus; als het maar biologisch is!

Dat zijn onze 6 redenen om zeker te kiezen voor biologisch kattenvoer. Wat is er nu mooier dat het kiezen voor een gezonde en smakelijke voeding voor jouw kat ook nog eens helpt om de leefomgeving mooier te maken en dat je kunt bijdragen dat alle dieren een beter leven hebben gehad. Wat ons betreft absoluut een win-win situatie.

Sorteer op
© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel