Vlooienplaag natuurlijk bestrijden

De meeste natuurlijke producten werken preventief tegen ongewenste ongedierte, zoals vlooien. Maar wat doe je nu als je al te laat bent en je hebt al een vlooienplaag te pakken? Natuurlijk kun je meteen een gifbom loslaten in je huis, maar ook met natuurlijke middelen, geduld en wat extra werk kom je van een vlooienplaag af.

Hoe pak je dat aan?

Begin bij het begin en dat is schoonmaken, heel veel schoonmaken. Dus niet alleen de omgeving, de kleedjes, maar ook de dieren die vlooien hebben moeten worden aangepakt.

Dieren wassen

Honden en katten die vlooien hebben kunnen worden gewassen. Heeft jouw kat nu een hekel aan water en wassen, focus je dan bij je kat vooral op het kammen en laat het wassen voor wat het is. Jouw hond kan wel makkelijk even goed gewassen worden. Zo was je de levende volwassen vlooien van jouw hond af en de vlooienpoepjes. Kies een milde shampoo die wel werkzaam is tegen vlooien zonder de huid en de vacht van de hond volledig uit te drogen. Was je hond nóóit met Dreft! 

Gebruik voor de hond Biogance Herbal Hondenshampoo of Animal Nature Vlo en Huid Shampoo

Dieren kammen

Belangrijk is het om jouw dieren te kammen met een vlooienkam voor de dagelijkse controle, maar juist ook wanneer ze vlooien hebben. Maak een kommetje met lauwwarm water met wat afwasmiddel (biologisch afwasmiddel is ook zeer geschikt) en zet deze naast je klaar. Begin met kammen en doop alles wat je uit de vacht haalt in het bakje met zeepsop. De vlooien gaan dood in het bakje. Blijft dit proces herhalen en wanneer er vlooien zijn, zelfs een aantal keren per dag.

Gebruik voor hond en kat de Bogaclean Flea Control vlooienkam

Schoonmaken, schoonmaken, schoonmaken

Heel erg belangrijk is het schoonmaken in huis. Vlooien vermenigvuldigen zich razendsnel en wanneer jouw dieren vlooien hebben, kun je er bijna zeker van zijn dat er ook vlooieneitjes en vlooienlarven aanwezig zijn in jouw huis. Was alle manden, kleden en dekentjes liefst op 60 graden. Was ook het beddengoed, kleding die op de grond of in de wasmand ligt en alle andere stoffen die gewassen kunnen worden. Zorg dat je ook het hele huis, en extra goed de plinten, randen en naden in huis schoonmaakt met de stofzuiger. Gooi de zak weg na het stofzuigen, in een afgesloten plastic zak buiten, liefst op de dag dat de bak wordt opgehaald. Blijf dit proces herhalen. Zorg dat je blijft schoonmaken en stofzuigen en heb je een stoomreiniger? Maak met de stoomreiniger dan ook juist kleden en tapijten schoon. 

Huis insprayen

Om te zorgen dat vlooieneitjes niet uitkomen, kun je jouw huis insprayen met een natuurlijke omgevingsspray. Voor deze spray hoef je niet de deur uit, je huis te laten luchten en iedereen het huis uit te zetten. Je kunt de spray gerust gebruiken met iedereen nog in het huis. Het mooie is, dat de vlooieneitjes het meest kwestbare stadium van de vlo is. Eenmaal volwassen heeft de vlo immers een heel hard pantser waar je nog moeilijk doorheen komt. Wel even opletten met de spray dat het de stof van je bank bijvoorbeeld niet aantast. Spray met name randen, kieren en donkere plekjes in, waar vlooien het liefste eitjes leggen.

Gebruik de Biogance Omgevingsspray

Natuurlijk vlooienpoeder

Ben je na het ovenstaande stappenplan toch nog toe aan een product dat volwassen vlooien dood kan maken? Diatomeëenaarde is een natuurlijk vlooienpoeder, wat volwassen vlooien dood maakt. Door de aanraking met diatomeëenaarde komen er kleine gaatjes in het pantser van de vlo en droogt de vlo uit. Je kunt diatomeëenaarde gebruiken op de hond of kat en in de mandjes.

Gebruik CDvet diatomeëenaarde

Hopelijk hebben we je zo een flink eind op weg geholpen en ben je snel verlost van die vervelende beestjes. Wil je zorgen dat je volgend jaar begint voordat er vlooien zijn? Kijk dan eens bij de preventieve middelen tegen vlo en teek.

Sorteer op
© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel