Laat ik er maar niet omheen draaien, jouw hond moet echt gewoon speelgoed hebben. Niet omdat we hier bij EKO4petz toevallig hondenspeelgoed verkopen, nee omdat er echt een meerwaarde voor jouw hond is. Je zou denken dat honden die nog nooit speeltjes hebben gehad niet bestaan, maar ze zijn er! Denk jij ook dat het onzin is om hondenspeeltjes voor jouw hond te kopen?

We delen graag de 6 redenen waarom jij juist wel hondenspeelgoed voor jouw hond moet kopen.

1. Een blije hond

Eigenlijk kan ik al na deze reden stoppen met schrijven en ga jij meteen een leuk speeltje voor jouw hond uitzoeken! Jouw hond wordt gewoon heel erg blij van speelgoed. Jouw hond maakt jou iedere dag blij, dus er is geen enkele reden om jouw hond met speelgoed niet blij te willen maken. Wil jouw hond niet meer echt spelen? Misschien omdat jouw hond al wat ouder is? Kies dan een speeltje wat beter bij jouw hond past een fijn zacht knuffelspeeltje bijvoorbeeld. Een bal om mee te apporteren heeft dan niet zo veel zin meer. Een leuk snuffelspeeltje waar je snoepjes in kan verstoppen kan jouw hond wel weer waarderen. De ultieme tip voor de oudere hond die niet echt meer speelt? De Kong Ballistic een zacht speeltjes om snoepjes in te verstoppen. Voor alle andere honden? Probeer eens verschillende soorten speeltjes uit om zo te ontdekken waar jouw hond nu echt blij van wordt. De meeste honden vinden alle speeltjes helemaal geweldig.

2. Natuurlijk gedrag kunnen uitten

Hoewel je het bijna niet zou zeggen, we willen namelijk graag dat honden zich aanpassen aan onze eigen leefwijze. Honden hebben ook heel veel natuurlijk gedrag en instinct wat ze graag willen uitten. Kauwen en spelen zijn onderdeel van dit natuurlijke gedrag van honden. Naast kauwen en spelen is ook het zoeken naar voedsel natuurlijk gedrag voor honden. Zo kun je door verschillend speelgoed aan te bieden, verschillend natuurlijk gedrag aanspreken in jouw hond. Wanneer jouw hond niet voldoende natuurlijk gedrag kan laten zien, kunnen er gedragsproblemen ontstaan.

3. Gezonde tanden

Zodra honden kauwen is dit goed voor de tanden en het tandvlees. Je kunt voor een gezond hondengebit kiezen voor hondenkluiven of voor bepaalde hondenspeeltjes. Een flostouw helpt bij het verzorgen van een hondengebit. Let wel op dat jouw hond niet het hele flostouw aan het opeten is. De flostouwen van hennep werken ook nog eens antibacterieel en zijn daardoor extra goed voor het hondengebit. De K9 Connectables hebben 1 onderdeel wat heel toepasselijk The Dentist heet. Dit onderdeel bevat ribbels en werkt daarmee reinigend op het gebit van jouw hond.

4. Actief buitenspelen

Honden willen het liefste samen met jou naar buiten. Een leuke manier om samen met jouw hond te genieten van het buiten zijn is het spelen met hondenspeelgoed. Laat jouw hond speeltjes ophalen, verstop een speeltje die jouw hond kan gaan zoeken of laat jouw hond drijvende speeltjes apporteren in een meer of de zee. Buitenspeelgoed voor de hond zorgt voor een gezamelijke activiteit buiten en hopelijk meer aandacht en speeltijd voor jou en jouw hond

5. Mentale uitdaging

Veel honden hebben naast dagelijkse beweging ook mentale uitdaging nodig. Honden zijn van nature gewend om te moeten zoeken naar voeding. Dit gedrag willen ze graag gebruiken. Nu kun je daardoor een hond hebben die alles van het aanrecht steelt. Veel beter is het om jouw hond zelf aan het werk te zetten met een voerspeeltje. Deze zijn speciaal gemaakt om jouw hond een uitdaging te geven in het zoeken naar voer of snoepjes.

6. Betere band

Een goede band opbouwen met jouw hond is belangrijk. Het is fijn om te weten wat je aan elkaar hebt en de vriendschapsband met jouw hond te verstevigen. Samen spelen helpt je hiermee. Ga dan ook echt eens samen spelen met jouw hond of het nu een trekspelletje is (en ja hoor laat jouw hond gerust winnen, jouw hond wil de macht niet grijpen binnen het gezin) of het lekker samen buiten voetballen of samen een hondenpuzzel oplossen. Het bevordert de samenwerking en de relatie met jouw hond. Let je met hondenpuzzels op dat je jouw hond helpt waar nodig?

Dit zijn onze 6 voornaamste reden waarom wij echt geloven in het belang van hondenspeelgoed. 

Sorteer op
© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel