Tussendoortjes voor de hond ongezond

Soms lees je iets en denk je bij jezelf; 'kom op zeg dat is wel een hele ongenuanceerde uitspraak'. Zo viel er bij ons laatst een boekje op de deurmat waarin een dierenarts aan het woord werd gelaten en hem werden een aantal vragen gesteld. Eén van deze vragen ging over tussendoortjes of snacks voor de hond. Deze dierenarts was van mening dat tussendoortjes voor jouw hond ongezond en onnodig zijn.

Alle hondensnacks ongezond?

Daar zijn we het in ieder geval helemaal niet mee eens. Er zijn heel veel goede redenen om jouw hond tussendoor iets te geven en dat kan zeker op een gezonde manier. Natuurlijk zijn wij het er helemaal mee eens dat de meeste tussendoortjes voor de hond zoals snoepjes, kauwsticks en sommige snacks eigenlijk helemaal niet zo gezond zijn.

Supermarkt en hondensoepjes

Kijk maar eens in jouw supermarkt en begin daar maar eens de etiketten te lezen van een gemiddeld pak hondenkoekjes of andere tussendoortjes. Wanneer je dit soort snacks regelmatig aan jouw hond geeft is dat echt niet zo gezond. Dat is ook de reden dat wij voor onze eigen honden nóóit zouden kiezen voor producten die in de supermarkt te koop zijn. De koekjes zitten bomvol met suikers, de kauwsticks bevatten heel veel suikers en vaak ook nog eens kleur- geur- en smaakstoffen en de hondenkluiven zijn gebleekt of bevatten ook geur- kleur- en smaakstoffen om nog maar niet te beginnen over de conserveermiddelen.

Alle tussendoortjes op 1 hoop?

Maar klopt het dan wel om te zeggen; alle tussendoortjes voor de hond zijn ongezond of zijn er ook gezonde keuzes? En misschien zijn er juist wel belangrijke redenen om jouw hond juist wél een tussendoortje te geven.

Dat niet alle hondensnack, hondensnoepjes en hondenkoekjes gezond zijn voor jouw hond, dat weten we bij EKO4petz als geen ander. Wij zijn niet voor niets een natuurwinkel voor dieren gestart waar we alleen producten verkopen die we ook aan onze eigen honden zouden geven. Natuurlijk hebben we verder gekeken dan onze neus lang is en hebben we al onze producten kritisch bekeken en alleen de beste producten aan ons assortiment toegevoegd. Er is zeker een heel groot verschil in tussendoortjes die wel gezond zijn voor hond en die snacks die dat absoluut niet zijn!

Gezonde tussendoortjes voor de hond

Waar letten wij dan op bij het selecteren van hondensnacks en hondensnoepjes? Belangrijk voor ons is dat de tussendoortjes voor de hond die wij aanbieden vrij zijn van geur- kleur- en smaakstoffen, conserveermiddelen en andere onnodige ingrediënten. De ingrediënten en de productiewijze zijn bekend en volledig natuurlijk en herleidbaar. Zo kun je ook voor jouw hond makkelijk een gezonde keuze maken.

Functie van hondensnoepjes

Nu kun je wel zeggen dat het ongezond is om hondensnoepjes te geven aan jouw hond, maar juist tijdens het trainen met jouw hond beloon je jouw hond met zogenaamde trainers. Hondensnoepjes dus! Honden werken graag samen met jou en dan is een goede beloning tijdens de training onmisbaar. Naast beloning kun je hondensnoepjes ook gebruiken in hondenpuzzels en voerspeeltjes voor jouw hond. Het puzzelen is voor honden een hele goede mentale uitdaging.

Functie van hondensnacks

Hondensnacks en kluiven hebben ook functie. Zo helpt het kluiven op een natuurlijke hondenkluif voor een massage van het tandvlees en worden de tanden schoon gehouden van tandplak. Dus een schoon gebit is absoluut een goede reden om jouw hond een kluif aan te bieden. Kies dan bijvoorbeeld voor een hondenkluif die speciaal bedoeld is om tandplak tegen te gaan. Naast een gezond gebit zorgt het kluiven op hondensnacks ook voor een gelukkige hond. Tijdens het kluiven komt de stof serotine vrij in de hersenen en is jouw hond dus ontspannen en gelukkig. In stressvolle situaties kun je jouw hond helpen door een kluif aan te bieden waar de hond lang mee bezig is. Een ander voordeel van het geven van hondenkluiven aan jouw hond is dat het aanmaken spijsverteringssappen stimuleert. Heeft jouw hond net gegeten en soms wat moeite met het goed verteren van de voeding? Geef dan na het eten een kluif om de spijsverteringssappen extra op gang te helpen.

Dikmakers

Ben je na het lezen van dit artikel alleen nog bezorgd over tussendoortjes voor jouw hond omdat ze mogelijk zorgen voor een te dikke hond? Kies voor tussendoortjes zónder suiker en zorg dat je wanneer je veel tussendoortjes geeft, je iets minder voeding geeft aan jouw hond. Zo kun je makkelijk de hoeveelheid voeding en snacks in balans houden!

Sorteer op
© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel