Wat eet de hond van een vegan?

Misschien ben je je aan het verdiepen in een veganistische levensstijl en wil je graag vololedig plantaardig gaan eten. Super goed! Er zijn heel veel artikelen te vinden over hoe je het beste kunt beginnen met een vegan leefwijze. We geven je hier een aantal online leestips:

Om welke redenen gaan mensen plantaardig eten?

Mensen die veganistisch gaan eten doen dat vaak om verschillende redenen. Eén reden kan zijn het welzijn van alle dieren en het niet meer willen meewerken aan het in stand houden van de bio-industrie. Een andere redenen is het milieu voordeel; het niet meer eten van dierlijke producten (vlees, vis, zuivel en eieren) draagt bij aan de vermindering van CO2 uitstoot. Nog een reden kan de eigen gezondheid zijn; het eten van een volledig plantaardig dieet is beter voor jouw gezondheid. En sommige mensen zijn veganist om alle bovenstaande redenen.

Wat moet mijn hond dan eten?

Dat mag je nog steeds helemaal zelf weten. Je hebt wel verschillende opties qua hondenvoeding, als het goed is heb je al een voeding gekozen die bij jouw hond past; waar jouw hond gezond en gelukkig bij is. Maar misschien staat jouw eerdere keuze nu wel een beetje wankel nu je zelf hebt gekozen om veganistisch te eten. Welke opties heb je nu?

Veganistisch hondenvoer

Ben je veganist geworden om ethische redenen dan ben je vast ook niet zo blij dat je jouw hond nog wel vleesvoeding geeft. Er bestaat ook voor honden complete voeding die volledig vegan is. Je kunt zelfs kiezen uit vegan hondenbrokken, geperste brokken, vegan blikvoeding en gestoomde maaltijden voor de hond. Natuurlijk kun je ook jouw hond vegan voeren, maar wel af en toe een hondensnack van gedroogd vlees geven. Jij bepaalt! Wel belangrijk om in de gaten te houden, is dat de voeding ook goed moet vallen bij jouw hond, maar dat geldt voor ieder hondenvoer van vegan tot vlees.

Hondenvoer van insecten

Wil je nu liever niet helemaal vegan gaan voor jouw hond, omdat je graag wilt dat hij dierlijke eiwitten binnenkrijgt? Dan kun je ook kiezen voor een hondenbrok op basis van insecten. Insecten kweken heeft een veel lagere negatieve impact op natuur en milieu. Ook is er qua dierenwelzijn weinig aan te merken op het kweken van insecten voor voeding.

Biologisch hondenvoer

Wil je toch graag vlees blijven voeren aan jouw hond, maar liever niet uit de bio-industrie? Dan kan je ook kiezen voor biologische hondenvoeding. De verschillende merken hebben ook een verschillende percentage vlees in de voeding. Zo kun je zelf kiezen of je juist voor een biologische hondenbrok gaat met veel vlees of juist een variant met weinig vlees.

Vers vleesvoeding

Er zijn ook mensen die zelf plantaardig eten en hun hond vlees geven. Nu moet je wel een sterke maag hebben, zeker wanneer je zelf geen vlees meer eet. De meeste honden worden wel heel blij van een maaltijd van vlees, organen en gemalen bot.

© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel