In de maanden september - oktober zijn er heel veel honden met jeuk! Hoe komt dat nu precies? Worden alle honden ineens allergisch voor voeding in de herfst of zijn er toch andere oorzaken van een hond die jeuk in de herfst heeft?

Vlooien

Je zult niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die bij een dierenarts komt met een hond met heel veel jeuk en dat na het doorhalen van een vlooienkam blijkt dat jouw hond vlooien heeft. Terwijl je er zeker van was dat er echt geen vlooien op jouw hond te vinden waren. Vlooien zie je vaak niet met het blote oog en zeker niet op honden met een dikke vacht of lang haar. Wil je 100% zeker zijn dat jouw hond geen vlooien heeft? Haal dan regelmatig de vlooienkam door de vacht heen. Kies een vlooienkam met hele dichte structuur zodat je zeker weet dat je de vlooien ook te pakken krijgt.

Vlooien in de herfst

Wat vlooien nu weer met de herfst te maken hebben? Buiten wordt het kouder en binnen gaat de verwarming weer aan. MEt hoge temparaturen binnen komen vlooieneitjes sneller uit en willen vlooien ook wel heel graag mee naar binnen. Zodra de verwarming aan gaat kan er zomaar 'uit het niets' een vlooienplaag ontstaan. Met recht een goede reden tot heel veel krabben! Behandel jouw hond en jouw goed tegen vlooien en de jeuk is opgelost en weg!

 

© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel