Vachtverzorging: welke kam of borstel voor welke vacht?

Onze honden en katten hebben verschillende vachten: dik, dun, kortharig, krullig of langharig. Een ding hebben alle vachtjes gemeen: ze hebben goede vachtverzorging nodig!

Heeft je hond of kat een kortharige vacht? Dan hebben ze minder vachtverzorging nodig, dan een (half)langharige hond of kat. Bij (half)langharige honden of katten is onze hulp echt noodzakelijk om pijnlijke klitten en ook haarballen te voorkomen. Toch in de rui periode is het ook voor een kortharige hond of kat fijn als je hem of haar een handje helpt. En daarnaast doe je jezelf, je trui en de bank ook een groot plezier, omdat het aanzienlijk wat haren in huis scheelt! Bovendien check je je dier gelijk op parasieten.

We hebben verschillende borstels en kammen in ons assortiment die geschikt zijn voor zowel honden als katten. Welke kam of borstel is voor welke vacht geschikt?

Pet + Me Borstel – verschillende borstels voor verschillende vachten

Over onze Pet+Me borstels zijn wij heel enthousiast. De siliconen borstel is voor verschillende vachttypes verkrijgbaar en multifunctioneel. De voorkant gebruik je om te borstelen en haren te verwijderen. Ook stimuleer je de doorbloeding. Met de achterkant verwijder je de losgekomen haren. Ook is de achterkant goed om haren van kleding te verwijderen.

Bamboe ontwarkam – voor halflange tot langharige vachten

Met deze eco-vriendelijke Bamboe ontwarkam verwijder je snel en makkelijk klitten en dode haren van je huisdier. Geschikt voor honden en katten met een halflange tot langharige vacht.

Duvo Slicker Brush – voor dikke langharige en gekrulde vachten

De Duvo Slicker Brush verwijdert overtollig haar en knopen en dunt de ondervacht voorzichtig uit. Geschikt voor honden en katten met een dikke, langharige en gekrulde vacht. Verkrijgbaar in smallmedium of large.

Duvo Bamboe massageborstel – voor alle vachten

Fijne borstel om de huid van je hond te masseren en losse haren te verwijderen. De Duvo massageborstel zorgt voor optimale bloedsomloop van de huid. 

Duvo 2 in 1 borstel - voor alle vachten

Geschikt voor alle vachttypes. Met aan de ene kant pinnen om de vacht te doorkammen en aan de andere kant stevige haren om de vacht te laten glanzen.  Verkrijgbaar in small en large.

Duvo Antiklit hark – voor dikke, langharige of ruwharige vacht

Deze borstel is serious business voor de echte dikke vachten! Met de Anti Klit Hark ontrafel je klitten en verwijder je dode haren uit de ondervacht van jouw hond of kat. Verkrijgbaar als kleine borstel met 16 pinnen of grote borstel met 31 pinnen.

Bogaclea vlooienkam 

Tot slot de vlooienkam. Check je hond of kat regelmatig op vlooien of andere ongedierte in de vacht. Je kamt de beestjes er heel gemakkelijk mee uit.

 

Sorteer op
© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel