hondengebit natuurlijk gezond houden

Het hondengebit natuurlijk gezond houden, dat doe je zo!

Wist je dat er heel veel honden zijn met gebitsproblemen? Het probleem met gebitsklachten bij jouw hond is dat je eerst niet zo veel van merkt, jouw hond heeft nog geen klachten en er lijkt niets aan de hand te zijn. Toch kan er dan al sprake zijn van tandplak en beginnende problemen met de tanden en het tandvlees.

Mijn hond eet gezond en krijgt kluifjes

Een veelgehoorde reactie is: "maar mijn hond eet gezond (graanvrij, KVV of BARF) en krijgt voldoende kluifmateriaal, dus mijn hond heeft geen tandproblemen". Als dit waar zou zijn voor iedere hond dan was het wel heel eenvoudig. Helaas zijn niet alle honden hetzelfde, erfelijkheid en aanleg voor gebitsproblemen spelen weldegelijk een rol. Als je 2 honden exact dezelfde voeding en snacks geeft, heeft de ene misschien helemaal geen tandplak, terwijl de andere toch een vies gebit heeft. Honden met aanleg voor slechte tanden en aanhechting van tandplak hebben extra tandverzorging nodig.

Aanleg voor tandproblemen

Hoe weet je nu of jouw hond last heeft van aanleg voor tandproblemen? Kijk eens naar de tanden van jouw hond om mee te beginnen. Zijn de tanden helemaal wit en schoon, hebben ze lichtbruine puntjes en misschien wel al donkerbruine plekken? Heeft jouw hond een stralend wit gebit en wil je eigenlijk niet gaan tandenpoetsen? Wanneer je jouw hond toch al kauwkluifjes geeft kun je kiezen voor de Akyra kameelkophuid; een hondenkluif van kameelkophuid met een reinigende werking op de tanden.

Wel of niet tandenpoetsen

Om eerlijk te zijn is het poetsen van de tanden echt wel aan te raden. En ja iedere dag het liefste. Gelukkig hoef je niet een volledige oorlog met jouw hond aan te gaan om de tandenborstel zijn mond in te krijgen. Er zijn verschillende manieren om tanden te 'poetsen'. Zo heeft Lila Loves it een vingerhoesje van microvezel materiaal. Wil je eenvoudig met jouw vinger (met vingerhoesje) de mond in van jouw hond? De gouden tip? Smeer een beetje smeerworst op de palm van jouw hand. Jouw hond is druk bezig met het weglikken van het natvoer, waardoor jij met jouw vinger de tanden kan poetsen.

 

 

© 2012 - 2023 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel