Wat is een LickiMat?

Er zijn zo veel verschillende producten voor huisdieren en de vreemde termen vliegen je om de oren. Wat is een Churpi bijvoorbeeld of een Kong of een LickiMat? Wat een LickiMat nu precies is ga ik je hier helemaal uitleggen. Wat is het? Wat kun je er mee en waarom heeft jouw hond of kat er een nodig? Lees mee!

LickiMat is een merknaam voor verschillende soorten matjes die voor de hond en kat zijn gemaakt. Alle soorten matjes van LickiMat hebben een soort patroontje met opstaande randjes, waardoor natvoeding langzaam opgelikt kan worden.

Hoe is het idee van LickiMat ontstaan?

De ontwikkelaars van de LickiMat zeggen hier het volgende over: 'onze dierenartsen vertelden ons hoeveel katten zichzelf kalmeren door constant te likken, en we zagen Rubi, onze Duitse dog, terugkomen uit een Doggie Hotel met wondjes op haar voeten van het overmatig likken veroorzaakt door verlatingsangst. Met deze informatie begonnen we te testen of honden in de verleiding konden komen om iets anders te likken om hun angst te verminderen. We kwamen niet verder dan pindakaas en yoghurt voor honden en tonijnolie voor katten. Een gewone kom zou niet werken, omdat ze deze zo schoon zouden likken, dus onze geweldige hoofdontwerper ging aan de slag en we begonnen met een paar prototypes en ze waren allemaal vanaf het begin succesvol!' Zo is de LickiMat ontstaan.

Hoe gebruik je een LickiMat?

Voor de hond: je kiest een LickiMat voor de hond uit, met een vork breng je natvoeding aan op de LickiMat. Je legt de LickiMat op de vloer (kies een ondergrond die wel een beetje vies mag worden of leg een theedoek onder de LickiMat) en laat jouw hond de LickiMat leeglikken. Als het goed is is jouw hond hier wel even zoet mee. Het likken en het werken voor voer werkt rustgevend en ontspannend.

Een aantal tips waar je de LickiMat mee kunt vullen voor jouw hond:

 • Herrmanns natvoeding: extra handig is dat Herrmanns bij iedere smaak of echt maar 1 diersoort gebruikt in de voeding. Hierdoor is de voeding van Herrmanns ook geschikt voor allergische honden. Daarnaast zijn er al losse verpakkingen van 150 gram. Zo heb je een mooie portie om de LickiMat mee te vullen.
 • Kuipjes van Edgard & Cooper: de kuipjes van Edgard & Cooper zijn er handig en smakelijk om in de LickiMat te gebruiken. Ieder kuipje bevat 150 gram natvoeding.
 • Carnilove blikje Hert: een mooie structuur zorgt er voor dat de blikken van Carnilove ook erg goed zijn voor het gebruik in de LickiMat. De smaak Hert & Rendier bijvoorbeeld.

Je kunt de LickiMat ook vullen met yoghurt (alleen als jouw hond daar tegen kan en let op voor het spetteren), met gepureerde groenten of fruit en met KVV.

Voor de kat: je kiest een LickiMat uit voor jouw kat. De LickiMat Soother bijvoorbeeld. Met een vork verdeel je natvoeding over de LickiMat. Wil je het jouw kat niet te moeilijk maken de eerste keer? Verdeel dan wat natvoeding over de LickiMat en duw het niet te diep de LickiMat in. Zo kan jouw kat nu al lekker eten en wennen aan de LickiMat en kun je de moeilijkheid langzaam opvoeren. Het likken werkt voor jouw kat ontspannend en jouw kat is langer bezig met het opeten van de voeding. Dit zorgt sneller voor een vol gevoel en geeft een leuke bezigheid voor jouw kat.

Waar kun je de LickiMat mee vullen voor jouw kat:

 • Schesir Bio kattenvoeding: de zakjes biologische kattenvoeding van Schesir zijn heel erg smakelijk, biologisch gecertificeerd en zijn een perfecte portie voor jouw kat.
 • Catit Creamy oplikbare kattensnack: heeft jouw kat nog wat extra overtuiging nodig? De Catit Creamy zijn kleine zakjes die speciaal zijn bedoeld als kattensnack. De super fijne mousse kun je eenvoudig verdelen over de LickiMat.
 • Carnilove pouches voor de kat: de pouches van Carnilove voor de katten zitten vol met gezond vlees van wild en zijn makkelijk te gebruiken in de LickiMat.

Je kunt de LickiMat voor de kat ook vullen met het dagelijkse natvoer wat ze gewend zijn om te krijgen.

Waarom heeft jouw hond of kat een LickiMat nodig?

Waarschijnlijk heb je het al begrepen; een LickiMat vermindert stress bij hond en kat. Ook zorgt de LickiMat er voor dat katten en honden hun dagelijkse portie natvoer minder snel opeten. Hierdoor hebben ze sneller een voldaan gevoel. Daarnaast is de LickiMat een super goede manier om jouw huisdier mentaal aan het werk te zetten, daar worden ze weer gelukkig van (en jij ook als je heel even niet gestoord wilt worden).

Voor de hond zijn er nog 2 bijzondere LickiMat versies bijgekomen. De LickiMat Splash, die zorgt ervoor dat je jouw hond aan het werk kunt zetten terwijl je hem wilt wassen. Zo wordt het extra makkelijk om jouw hond te wassen. Verder is er nog de LickiMat Wobble, deze is rond voor een extra moelijkheidsgraad.

Sorteer op
 • LickiMat Soother Original
  LickiMat Soother Original
  € 7,99

Aanbieding

© 2012 - 2021 EKO4petz online dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel